در وصف بانویی که نیمی از دختران شهر ری را قرآنخوان کرد
25 آذر 1402 1402-09-25 16:32در وصف بانویی که نیمی از دختران شهر ری را قرآنخوان کرد
- متادخت
- 25 آذر 1402
- 4:32 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، مرحومه بدریسادات شکرآبی، والده مفسر قرآن آیتالله محمد محمدیریشهری با برپایی جلسات قرآن، تربیت نسلی از دختران در شهر ری را به عهده داشته است، دخترانی که انس و الفتی خاص با قرآن پیدا کردهاند. یکی از آن دختران، زینب ذاکری است که زندگی قرآنی خود را مدیون استادش است؛ بانویی که در نخستین آئین نکوداشت بانوان مبلغ و محفلدار قرآنی نیز از او تجلیل شد؛ به انگیزه سالروز شهادت بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا(س) در اینجا از یکی از تأثیرگذارترین مربیان قرآن سخن به میان میآوریم که بانوان بیشماری را با قرآن مأنوس کرد. بانویی فخیمه از سلاله سادات که نیمی از دختران شهرری را قرآنخوان کرد. این عبارت خلاصهای از توصیف بانویی است که اگر از تأثیرش در قرآنخوان شدن دختران و زنان شهرری اطلاعی نداشتیم، او را فقط به این نام میشناختیم که والده مرحوم آیتالله محمد محمدیریشهری، تولیت فقید حرم حضرت عبدالعظیم(ع) است.
بدریسادات شکرآبی نام این بانوی تأثیرگذار و مربی قرآن است؛ شخصی که در محله عظیمآباد شهرری زندگی میکرد و نزدیک به صحن و بارگاه حضرت عبدالعظیم(ع) مکانی را برای گرد آمدن دختران و زنان جوان شهرری، که علاقهمند به فراگیری قرآن بودند، فراهم کرد.
زینب ذاکری یکی از همان دخترانی است که در مکتبخانه قرآنی این بانوی مکرمه با وجود آن که سواد مدرسهای نداشت، قرآن را آموخت؛ آن هم از پنجسالگی به همراه هفت خواهر دیگرش. پدرشان روحانی بود و طبق انگاره سنتی آن زمان و فقدان فضای مناسب برای تحصیل دخترانِ خانوادههای متدین، به مدرسه نرفت. بدین ترتیب فضایی امنتر از جلسات بدریسادات نبود.
ذاکری که اکنون ۷۲ساله و همسر یک روحانی به نام حاج محمدعلی ذاکری است، میگوید: همسرم، سابق بر این روحانی کاروانهای زیارتی بود. پدر همسرم اهل خمین بود و با بیت امام خمینی(ره) و آیتالله کمرهای ارتباط داشت.
این بانوی محفلدار قرآنی که بعدها تا چهارم ابتدایی را در نهضت سوادآموزی فراگرفت، بعد از گذراندن یک سال آموزش مستمر قرآن پای درس والده آیتالله ریشهری، به حد خوبی از قرائت قرآن رسید، اما به بدریسادات علاقهمند بود و همین امر باعث شد که ۹ سال دیگر نیز در جلسات او شرکت کند و از طرف این مربی قرآن، این مأموریت به او داده شد تا به دیگر نوآموزان در فراگیری قرآن کمک کند.
زینب ذاکری تحت تأثیر منش و منظر تربیتی او قرار گرفت و در تربیت فرزندان خود اهتمام ورزید تا جایی که پنج فرزند او علاوه بر انس با قرآن، مدارج علمی خود را تا سطوح عالی طی کردهاند؛ هر چند وقتی که به درگذشت یکی از فرزندانش اشاره میکند، ناگهان غمی عمیق در لحن او عیان میشود.
طی این سالها زینب ذاکری با خواندن کتاب حلیةالقرآن سعی در بالا بردن معلومات قرآنی خود داشته و حال ۱۴ سال است که در ماههای مبارک رمضان در مسجد ابراهیم خلیل(ع) اقدسیه شهرری به آموزش قرآن مشغول است و چهارشنبه هر هفته بانوان علاقهمند در خانه یکی از اهالی محل گرد هم میآیند و او هرچه را میداند به قرآنآموزان میآموزد.
زینب ذاکری متولد سال ۱۳۳۰ است و در خانوادهای با اصالت و اهل ورامین متولد شد. در حال حاضر با رضایت از گذشته با تأسی به نخستین استاد قرآنی خود همچنان در آموزش قرآن میکوشد. البته به افراد بااستعداد توصیه میکند که به آنچه او به شکل سنتی از قرآن آموخته بسنده نکنند و در فراگیری کلامالله مجید و فهم آن با مراجعه به هر مرکز قرآنی، دانش و بینش قرآنی خود را کامل کنند.
منبع: ایکنا
مطالب مرتبط
نقش تصمیم گیری زنان در محیط زیست باید افزایش یابد
شهردار کرمانشاه با بیان اینکه زنان توجه ویژه ای به محیط زیست دارند گفت: اما نقش آنان در مالکیت و تصمیم گیری پایین است که باید افزایش یابد.
لالایی مادرانه در عصر فناوریهای دیجیتال چه میشود؟
از قدیم و ندیم کودکان با « قصه لالاییهای » شبانه مادر به خواب میرفتند، مادران نسل به نسل این قصه لالاییها را که بیشتر داستانها حماسی و یا اجتماعی بومی مناطق خود بود برای نوزادان و کودکان خود با لحنی آرام و دلنشین میخوانند که به عقیده آنها رویکرد تربیتی داشت اما در گذر زمان مادرانی هستند که خود به دلیل ناآشنایی از ظرفیت لالاییها ، از بازگو کردن آن برای کودکانشان باز ماندهاند.
همکاری اسکاپ و ایران برای مقابله با ریزگردها و توانمندسازی زنان
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دبیرکل اسکاپ، تفاهم کردند در خصوص مقابله با بلایای طبیعی و زیست محیطی و همچنین توانمندسازی زنان همکاری کنند.
دعوت از ۲۰ بازیکن به اردوی تیم ملی فوتسال زنان
کادرفنی تیم ملی فوتسال زنان اسامی ۲۰ بازیکن دعوت شده به اردوی این تیم را اعلام کرد.
طلاق، بیشترین آسیب روحی برای زنان را رقم میزند
طلاق یکی از آسیبهایی است که اگر برای حین و بعد از آن برنامهریزی مناسبی نشود، زمینه آسیبهای بزرگتری را فراهم میکند. یکی از بزرگترین آسیبهای طلاق، ضربه روحی است که اغلب خانمها را در گیر میکند. به همین خاطر برنامه سیاستگذاران بهخصوص معاون زنان در این زمینه بسیار مهم و اثرگذار است.
کمیته اندیشهورز ورزش بانوان در قم آغاز به کار کرد
نخستین جلسه کمیته اندیشهورز ورزش بانوان استان قم با هدف ترویج فرهنگ ورزش و افزایش مشارکت زنان در فعالیتهای ورزشی برگزار شد؛ این نشست با حضور مدیرکل ورزش و جوانان، بانوان متخصص و مسئولان شهری، به بررسی برنامههای عملیاتی پرداخت.
در وصف بانویی که نیمی از دختران شهر ری را قرآنخوان کرد
25 آذر 1402 1402-09-25 16:32آخرین مطالب
مرد و زنِ همراه، خانواده متعادل
3 آذر 1403برید زندگی کنید
3 آذر 1403مطالب پربازدید