سازمان انتقال خون: ۲۰ میلیون بانوی ایرانی می‌توانند اهداکننده خون باشند

سخنگوی سازمان انتقال خون بانوان گفت: در حالی که ۲۰ میلیون بانوی ایرانی شرایط بالقوه اهدای خون را دارند در ۸ ماه نخست سال جاری تنها ۶۸ هزار واحد خون از سوی جامعه بانوان اهدا شده است.

به گزارش متادخت، طبق اعلام روابط عمومی، سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: امروز بانوان ایرانی باید خود را در چالش مشارکت برای نجات قرار دهند و به این موضوع جدی فکر کنند که چگونه سهم خود را از فعالیت انسان دوستانه و نجات بخش اهدای خون به مردان واگذار کرده‌اند.

بشیر حاجی بیگی با تاکید بر وضعیت نا متوازن اهدای خون در میان زنان و مردان ایرانی گفت: در حالی که شاخص‌های اهدای خون در ایران با کشور‌های برخوردار برابری می‌کند، در این کشور‌ها بانوان سهم ۵۰ درصدی از اهدای خون دارند، اما در میان جامعه بانوان ایرانی استقبال از اهدای خون به کمتر از ۵ درصد تقلیل یافته است.

سخنگوی سازمان اتقال خون بیان کرد: در حالی که ۲۰ میلیون بانوی ایرانی شرایط بالقوه اهدای خون را دارند در ۸ ماه نخست سال جاری تنها ۶۸ هزار واحد خون از سوی جامعه بانوان به کودکان، زنان نیازمند به خون در حین زایمان و بیماران اهدا شده است که بسیار کمتر از ظرفیت این جمعیت انسانی است.

وی با اشاره به نیاز مستمر به خون و فراورده‌های آن گفت: در ماه‌های سرد سال، افزایش بارش ها، شیوع بیماری‌های فصلی مثل آنفولانزا، کوتاهی طول روز و آلودگی هوا، سبب کاهش مراجعات به مراکز اهدای خون می‌شود و به همین دلیل سازمان انتقال خون برنامه‌های ترویجی انگیزشی و پویش‌های متعددی را طراحی و اجرا می‌کند و هم اکنون درپویش “مهر فاطمی ” قرار داریم که بانوان را برای افزایش مشارکت به عرصه نجات و اهدای خون دعوت می‌کند و آنان را به چالش می‌کشد تا با ترس‌ها و باور‌های غلط خود مقابله کنند.

سخنگوی سازمان انتقال خون بانوان را از سالم‌ترین اهدا کنندگان دانست و گفت: دختران و مادران، به دلیل خود مراقبتی بیشتر و توجه بیشتر به زندگی سالم و سبک زندگی مناسب، خون سالم تری دارند و با توجه به اینکه آنان رکن اصلی خانواده هستند، می‌توانند علاوه بر مشارکت در اهدای خون درامر تربیت فرزندان و تشویق آن‌ها به رفتار حمایت گر و فعالیت خداپسندانه نیز موثر باشند.

حاجی بیگی با اشاره به اینکه بانوان در سال به خاطر فیزیو لوژی خود می‌توانند ۳ بار در سال خون اهدا کنند و آقایان ۴ بار در سال گفت: اهدا کنندگان پیش از اهدای خون مورد مشاوره و معاینه قرار می‌گیرند و اگر واجد شرایط اهدای خون نباشند از آن‌ها خون گرفته نمی‌شود و سلامتی اهدا کننده و مصرف کننده خون همیشه از اولویت‌های سازمان به شمار می‌رود.

سخنگوی س ازمان انتقال خون بانوان گفت: در کشور ۲۵ درصد از خون اهدایی به مصرف بیماران خاص، عزیزان تالاسمی می‌رسد.

وی افزود: درهشت ماه اخیر تنها ۶۸ هزار واحد خون اهدایی سهم بانوان بود در حالی که یک میلیون و ۵۶۱ هزار واحد خون در کشور اهدا شد.

سخنگوی سازمان توضیح داد: به نظر می‌رسد ترس از کم خونی، ترس از سوزن کیسه‌های اهدای خون، ترس از ابتلا به بیماری از راه اهدای خون از رایج‌ترین علل عدم استقبال بانوان از اهدای خون باشد در حالی که تمام تجهیزات اهدای خون یک بار مصرف و کاملا استریل است و هیچ امکان آلودگی در حین اهدای خون وجود ندارد.

وی ترس از ضعف قوای جسمانی و عدم اجازه همسر را در برخی از نقاط کشوراز دیگر دلایل عدم استقبال بانوان از اهدای ون دانست.

حاجی بیگی برای آسودگی خیال بانوان اهدا کننده گفت: تست هموگلوبین برای کم خونی و غلظت خون در مراکز اهدای خون انجام می‌شود و مکمل‌های آهن طبق تشخیص و تجویز پزشک اهدا به مراجعان اهدای خون داده می‌شود تا نگرانی از بابت کم خونی یاجبران ذخایر آهن بدنشان نداشته باشند.

وی ضمن تشکر و تقدیر از اهدا کنندگان خون گفت: پویش اهدای خون ” مهر فاطمی ” که از ۲۶ آذر ماه مصادف با سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) آغاز شده است تا روز میلاد این بانوی بزرگوار برابر با روز زن و روز بزرگداشت مادر ادامه خواهد داشت و از بانوان دعوت می‌کنم این بازه زمانی را فرصتی بدانند تا با اهدای خون برکت نجات سه انسان را در کارنامه زندگی خود ثبت کنند.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط