فعال دانشجویی: انتخابات نمود تاثیرگذاری زنان در جامعه بود

مسؤول خواهران انجمن اسلامی مستقل دانشکده حقوق دانشگاه علامه گفت: مشارکت زنان در انتخابات نمود تاثیرگذاری زنان در جامعه بود، این تاثیر گذاری گاه به صورت تکلیفی و در بستر اجتماع تحقق می‌یابد گاه به شکلی غیر مستقیم مانند تربیت فرزند خود را نشان می‌دهد.

به گزارش متا خت،زنان برای اولین بار درسال ۱۳۴۱ در انتخابات انجمن‌های ایالتی و ولایتی مطرح شد. وی افزود: یکی از درخشان‌ترین صحنه‌های حضور زنان، در تحقق انقلاب ۵۷ بود. تا جایی که امام خمینی فرمودند: «ما این پیروزی را از بانوان داریم قبل از آنکه از مردان داشته باشیم.» حضور زنان در اجتماع نه تنها یک حق بلکه تکلیفی اجتماعی شمرده شد. در مقدمه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران الگوی جدیدی از زن مطرح شد. در این الگو، چهره زن بزک کرده غربی رد می‌شود و زن از حالت شیئی بودن خارج می‌شود. همچنین چهره زن شرقی که در خانه محبوس می‌شود و در تحجّر مانده است؛ مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد.

این فعال دانشجویی تاکید کرد: این الگو، شخصیتی مثل خانم مرضیه حدیدچی دباغ را ساخت که در عین حفظ نقش مادری و همسری، در مسئولیّت‌هایی مانند فرماندهی سپاه پاسداران در همدان، نمایندگی مجلس شورای اسلامی، تدریس در دانشگاه حضور یافت و مفتخر به عضویّت در هیئت اعزامی امام راحل برای رسانیدن نامه معروف ایشان به سران شوروی سابق شد. این الگو زنانی را ساخت که در هشت سال جنگ تحمیلی، از همسران و فرزندانشان گذشتند و به شهادت تک تک آن‌ها افتخار کردند. این‌ها تنها گوشه‌ای از فداکاری و نقش زنان در وقایع مهم تاریخی است. وی افزود: برگردیم به یکی از موقعیت‌های حساس چند روز اخیر، انتخابات مجلس دوازدهم. پیشرفت ایران و ایرانی، زنان را برآن داشت که علی رغم همه سختی‌ها وارد عرصه تبیین شوند با دوست و آشنا حرف بزنند و بعضا نیش و کنایه هم بشنوند اما صبر و حوصله به خرج دادند و در برابر پمپاژ ناامیدی داخلی‌ها و خارجی‌ها، امید تزریق کردند و در شکل گیری مجلس دوازدهم موثر بودند.آقا جانیان تاکید کرد: این را باید بدانیم برای هویت زدایی از زن ایرانی، برای فرو ریختن نهاد خانواده نقشه‌ها کشیده شده‌اند چون خیلی خوب می‌دانند تغییر زنان یک جامعه، آن جامعه را متحول می‌سازد. نویسنده‌ای فرانسوی در کتابی نسبت به زنان الجزایر گفت:« اگر می‌خواهیم ساختار جامعه الجزایر و ظرفیت مقاومت آن‌ها را نابود کنیم، ابتدا باید زنان آن را تسخیر کنیم» همه این دلایل میزان تاثیرگذاری زنان را به عنوان نیمی از جامعه و رکن اساسی خانواده نشان می‌دهد.

منبع:فارس

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط