اینجا، زنان، بمبهای ساعتی به دنیا میآورند!
14 مهر 1403 1403-07-14 12:32اینجا، زنان، بمبهای ساعتی به دنیا میآورند!
- متادخت
- 14 مهر 1403
- 11:19 ق.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، قطرههایی داغ روی لبهایش میچکند. چشمهایش را با تقلا باز میکند. همهجا تاریک است و قطرهها بالای لبش جمع شدهاند. زبانش را درمیآوَرَد و با وسواس قطرهها را لیس میزند. خون است! خونی که آرامآرام دارد دلمه میبندد و لخته میشود. بدنش یکهو مورمور میشود. با وحشت میخواهد دستهایش را بلند کند اما به زمین دوخته شدهاند. زور میزند تا شاید پاهایش تکان بخورند اما آنها هم سفت به زمین چسبیدهاند. قلبش تندتند میکوبد و استخوانهای سینهاش را بالا میزند. سعی میکند آخرین لحظهای که بیدار بود را به یاد بیاوَرد.
شب بود؛ بدون برق. بوی تند باروت با تلخی بوی گوشت سوخته آدمیزاد عوقشان را درآورده بود. زنبرادر پا به ماهش اتاق نیمهتاریک را با نالههایی خفیف اما پیوسته، میرفت و میآمد و استفراغهای تازهاش روی استفراغهای قدیمی خشک میشد. وقت زایمانش نزدیک بود و دستهای ظریف و کشیدهاش را دور کمرش حلقه کرده بود و از درد، لبهایش را با دندانهایش میگزید: «رَنیم، تا صبح اگه موشکها ما رو نکُشن به دنیا میاد!»
از خانواده فقط خودشان مانده بودند و آن جنین هشت ماه و بیست و هفتروزه. از هفتم اکتبر سال گذشته که طوفان الاقصی شروع شد تا به همین لحظه که خون بالای لبهای رنیم دلمه بسته بود، تمام اعضای ۹۰۲ خانواده فلسطینی، از کوچک تا بزرگ، به قتل رسیده بود. یک هزار و ۳۶۴ خانواده هم تمام اعضایشان به جز هر کدام یک نفر به قتل رسیده بود و ۳ هزار و ۴۷۲ خانواده بودند که همه اعضای خانوادهشان به جز هر کدام دو نفر به قتل رسیده بود؛ درست مثل خانواده رنیم و زنبرادرش که از طایفه آنها به جز این دو زن، کسی نمانده بود تا چراغی در خانهشان روشن کند.
آپارتمانشان تاریکتر از آن بود که باریکهای از نور بتواند وضعیت جنین زنبرادر رنیم را مشخص کند. هر چقدر که زمان میگذشت نالههایش فریادتر میشد. رنیم دستپاچه بود. تا قبل از تمامشدن جیره آب و نانشان، توی سطل شکستهای که از خانه همسایه برداشته بودند دستشویی میکردند و آن شب، بوی مدفوع و ادرارِ مانده، از همیشه نامطبوعتر شده بود. رنیم دستهای زخمی زنبرادرش را گرفت: «اگه وقت به دنیا اومدنش رسید چیکار کنم لیالی؟» لیالی آب دهنش را قورت داد و سنگ لبه تیزی را از روی کف اتاق برداشت: «شکمم رو محکم فشار بده و وقتی بچه بیرون زد، بندنافش رو با این سنگ بِبُر!»
قصهی زایمانهای زیر آوار و بریدن بندناف با هر چیزی که دم دست بود، برای رنیم و لیالی تازگی نداشت. تمام زنان نوار غزه، اینطور زایمان کرده بودند و طبق آخرین اعلام بخش زنان سازمان ملل، در خوشبینانهترین حالت، حداقل ۵۵۷ هزار زن در غزه با ناامنی شدید غذایی مواجهاند که نگرانکنندهترین وضعیت مربوط به مادران و زنان بالغ است که مسئولیتهای مراقبتی و خانگی را در چادرها و پناهگاههای موقت به عهده دارند.
رنیم سنگ را محکم توی مشت دست راستش فشار داد و با دست چپش پاهای لیالی را ماساژ میداد که دیگر نفهمید چه شد. اول صدای سوت مانندی پیچید. بعد یک نور تند توی چشمهایش خورد و آخر هم با مزهی قطرههای خونی که روی لبهایش میچکید از خواب بیدار شد و حالا او کجاست؟رنیم ترسیده. تمام شب گذشته را به یاد آورده و احساس درد آرامآرام خودش را توی تنش بالا میکشد. انگار با یک تریلر سنگین از روی استخوانهایش رد شدهاند. خون، از بالای سرش، همچنان روی لبهایش میچکد و مجبور است با زبان پسش بزند. حالت تهوع دارد. بلند داد میزند: «کمک! کمک! لیالی صدام رو میشنوی؟» هیچ صدایی نمیآید. آوارها رنیم و لیالی را در خودشان فروبلعیدهاند. مثل خیلیهای دیگر که دارند زیر آوارهای غزه، ذرهذره جان میدهند. بر اساس بیانیههای رسمی وزارت بهداشت فلسطین، بیشتر از ۵۲ هزار فلسطینی هنوز زیر آوار و مفقودند و امکان بیرونکشیدن آنها نیست. رنیم، با تمام جانش فریاد میکشد.
کمکم روی سینه رنیم سبک میشود. «بارداره! بارداره! نیمه جونه! بکشیدش بالا!» لیالی را بالا میکشند. نفسها توی سینه حبس شده. لیالی مُرده اما جنین هشت ماه و بیست و هفتروزه برای زندهماندن دستوپا میزند. رنیم را کنار لیالی روی زمین میخوابانند.
مطالب مرتبط
نقش تصمیم گیری زنان در محیط زیست باید افزایش یابد
شهردار کرمانشاه با بیان اینکه زنان توجه ویژه ای به محیط زیست دارند گفت: اما نقش آنان در مالکیت و تصمیم گیری پایین است که باید افزایش یابد.
لالایی مادرانه در عصر فناوریهای دیجیتال چه میشود؟
از قدیم و ندیم کودکان با « قصه لالاییهای » شبانه مادر به خواب میرفتند، مادران نسل به نسل این قصه لالاییها را که بیشتر داستانها حماسی و یا اجتماعی بومی مناطق خود بود برای نوزادان و کودکان خود با لحنی آرام و دلنشین میخوانند که به عقیده آنها رویکرد تربیتی داشت اما در گذر زمان مادرانی هستند که خود به دلیل ناآشنایی از ظرفیت لالاییها ، از بازگو کردن آن برای کودکانشان باز ماندهاند.
همکاری اسکاپ و ایران برای مقابله با ریزگردها و توانمندسازی زنان
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دبیرکل اسکاپ، تفاهم کردند در خصوص مقابله با بلایای طبیعی و زیست محیطی و همچنین توانمندسازی زنان همکاری کنند.
دعوت از ۲۰ بازیکن به اردوی تیم ملی فوتسال زنان
کادرفنی تیم ملی فوتسال زنان اسامی ۲۰ بازیکن دعوت شده به اردوی این تیم را اعلام کرد.
طلاق، بیشترین آسیب روحی برای زنان را رقم میزند
طلاق یکی از آسیبهایی است که اگر برای حین و بعد از آن برنامهریزی مناسبی نشود، زمینه آسیبهای بزرگتری را فراهم میکند. یکی از بزرگترین آسیبهای طلاق، ضربه روحی است که اغلب خانمها را در گیر میکند. به همین خاطر برنامه سیاستگذاران بهخصوص معاون زنان در این زمینه بسیار مهم و اثرگذار است.
کمیته اندیشهورز ورزش بانوان در قم آغاز به کار کرد
نخستین جلسه کمیته اندیشهورز ورزش بانوان استان قم با هدف ترویج فرهنگ ورزش و افزایش مشارکت زنان در فعالیتهای ورزشی برگزار شد؛ این نشست با حضور مدیرکل ورزش و جوانان، بانوان متخصص و مسئولان شهری، به بررسی برنامههای عملیاتی پرداخت.
اینجا، زنان، بمبهای ساعتی به دنیا میآورند!
14 مهر 1403 1403-07-14 12:32آخرین مطالب
مرد و زنِ همراه، خانواده متعادل
3 آذر 1403برید زندگی کنید
3 آذر 1403مطالب پربازدید