از ترویج فرزندآوری بهنگام تا تحکیم خانواده؛ محورهای هفته ازدواج
30 خرداد 1402 1402-03-31 10:44از ترویج فرزندآوری بهنگام تا تحکیم خانواده؛ محورهای هفته ازدواج
- متادخت
- 30 خرداد 1402
- 9:25 ق.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت؛ دکتر پژمان بختیارینیا در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به قرار گرفتن در هفته ازدواج اظهار کرد: روز ۳۰ خردادماه امسال مصادف با اول ذیالحجه سالروز پیوند آسمانی بزرگمرد تاریخ حضرت علی(ع) و اسوه زنان عالم حضرت فاطمه زهرا(س) و امتداد نسل پاک پیامبر بر مبنای وعده الهی “انا اعطیناک الکوثر” اتفاقی بزرگ، پر برکت و آموزنده در تاریخ اسلام است به همین مناسبت اول تا هفتم ذی الحجه (۳۰ خردادماه تا ۴ تیرماه) به عنوان هفته ازدواج نامگذاری شده است .
وی افزود: معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز متولی سلامت ازدواج جوانان ۱۸ تا ۲۹ ساله است که در راستای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص جمعیت، با مشارکت کلیه ذینفعان درون و برون سازمانی به ترویج ازدواج سالم و آگاهانه در جوانان میپردازد.
بختیارینیا گفت: جمعیت جوانان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تعداد ۶۵۵ هزار و ۱۵۸ نفر، ۱۸.۶ درصد کل جمعیت تحت پوشش این دانشگاه را به خود اختصاص داده است که از این تعداد، ۴۹.۵ درصد زن و ۵۰.۵ درصد مرد هستند.
وی افزود: شعار هفته ازدواج امسال “ازدواج آسان و آسمانی” عنوان شده است و محورهای برگزاری هفته ازدواج جوانان با رویکرد معیارهای همسرگزینی مناسب و ازدواج سالم، ترویج ازدواج بهنگام، آگاهانه، آسان و پایدار، فواید فرزندآوری بهنگام و ترویج خانوادههای باشکوه و تحکیم خانواده و تقویت نشاط درون خانواده هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به روز شمار هفته ازدواج امسال، بیان کرد: سه شنبه، روز ازدواج بهنگام،آگاهانه،آسان و پایدار، چهارشنبه روز ازدواج، حس خوب زندگی، پنجشنبه روز ساده بود، شیرین ماند، جمعه روز سخت بگیری، سخت می گذره، شنبه روز ازدواج مسیر آرامش و خوشبختی و یکشنبه روز آموزش، مشاوره و زندگی آگاهانه است.
وی در خصوص عملکرد گروه سلامت جوانان، نوجوانان و مدارس معاونت بهداشت مرتبط با ازدواج سالم جوانان گفت: برگزاری ۱۶ هزار جلسه حضوری و غیر حضوری، آموزش ۱۱۸ هزار جوان و برگزاری ۲۰ همایش، تقدیم هدایایی به زوجهای منتخب در همایشهای ازدواج و جلب مشارکت خیرین برای تهیه جهیزیه ۱۲ زوج نیازمند به منظور تشویق و ترغیب جوانان، توزیع رسانههای آموزشی و پخش کلیپ و موشنگرافی آموزشی در فضای مجازی برای ۱۵۰ هزار نفر، برگزاری ایستگاههای سلامت با رویکرد مراقبت سلامت جوانان و انجام ۷۹۴ مشاوره فردی با جوانان توسط روانشناسی، آموزش ۱۳ هزار و ۳۹۱ چهره به چهره به جوانان توسط مراقبین سلامت مراکز خدمات جامع سلامت و سفیران سلامت دانشجو و طلبه در این راستا انجام شده است.
بختیارینیا افزود: امسال آموزشها از طریق گروههای مختلف به صورت حضوری و مجازی از طریق توزیع و انتشار تیزر ازدواج سالم، موشنگرافی انتخاب همسر مناسب و ازدواج سالم و جوانی جمعیت، بنر، پوستر، احادیث و زیرنویس کردن پیامها در صدا و سیما انجام شده است.
وی گفت: برنامههای گروه سلامت جوانان در راستای ارتقای نرخ باروری کلی با هدف ارتقای کمی و کیفی ازدواج، ترویج فرهنگ ازدواج بهنگام، آگاهانه و آسان درجوانان به منظور ارتقای شاخصهای سلامتی در جوانان، ترویج فرهنگ مشاوره ازدواج و خانواده، معرفی الگوهای ازدواج ساده که بدون برگزاری مراسم، زندگی خود را آغاز کردهاند و ترویج تسهیل ازدواج جوانان، مقابله با بالا رفتن سن ازدواج، افزایش جمعیت و تربیت نسل صالح و کارآمد اجرا میشوند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: برنامههایی نیز در راستای ارتقای مهارتهای ارتباطی و اجتماعی جوانان و افزایش آگاهیهای مربوط به ازدواج میان آنها، آموزش و ارتقای مشاوره به جوانان قبل، حین و بعد از ازدواج و تهیه و تدوین محتواهای آموزشی، مداخلات هوشمندانه و برنامهمحور بر اساس سیاستهای جمعیتی از جمله تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزندآوری، حمایت از زوجهای جوان و توانمندسازی آنان در تأمین هزینههای زندگی برگزار میشوند.
وی با بیان اینکه این برنامهها با همکاری برون سازمانی و سازمانهای مردم نهاد قابل اجرا هستند، گفت: در این برنامه توجه به علل افزایش سن ازدواج و رفع موانع ازدواج از جمله بالا رفتن توقعات، مهریههای سنگین، ازدواجهای پر هزینه، بیتوجهی به مسائل اخلاقی، فاصله فرهنگی خانوادهها، آزادی بیش از حد جوانان و نداشتن مسکن، لحاظ شده است.
مطالب مرتبط
نقش تصمیم گیری زنان در محیط زیست باید افزایش یابد
شهردار کرمانشاه با بیان اینکه زنان توجه ویژه ای به محیط زیست دارند گفت: اما نقش آنان در مالکیت و تصمیم گیری پایین است که باید افزایش یابد.
لالایی مادرانه در عصر فناوریهای دیجیتال چه میشود؟
از قدیم و ندیم کودکان با « قصه لالاییهای » شبانه مادر به خواب میرفتند، مادران نسل به نسل این قصه لالاییها را که بیشتر داستانها حماسی و یا اجتماعی بومی مناطق خود بود برای نوزادان و کودکان خود با لحنی آرام و دلنشین میخوانند که به عقیده آنها رویکرد تربیتی داشت اما در گذر زمان مادرانی هستند که خود به دلیل ناآشنایی از ظرفیت لالاییها ، از بازگو کردن آن برای کودکانشان باز ماندهاند.
دعوت از ۲۰ بازیکن به اردوی تیم ملی فوتسال زنان
کادرفنی تیم ملی فوتسال زنان اسامی ۲۰ بازیکن دعوت شده به اردوی این تیم را اعلام کرد.
نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
دومین نشست تخصصی «زن، مقاومت، رسانه» با بررسی مشارکتهای اجتماعی سیاسی زنان و واکاوی چهره زن مسلمان در رسانههای غربی روز سه شنبه ۲۲ آبان ماه با مشارکت فرهنگسرای خانواده در خانه اندیشهورزان برگزار شد.
راهبرد حضرت فاطمه (س) برای هدایت جامعه
راهبردی که در تمام اقدامات و فعالیتهای فاطمه زهرا (س) به چشم میآید، «هدایتگری» است. هدایتگری در تمام وجوه سیره آن حضرت، نقش محوری را برعهده دارد. نگاهی به گنجینه روایی باقی مانده از حضرت فاطمه(س) نشان میدهد که آن حضرت، حتی در سختترین و بحرانیترین مواقع با کلامشان به مردم راه رستگاری را نشان میدادند.
تحکیم بنیاد خانواده، ضامن سلامت فردی و اجتماعی
خانواده، نخستین نهاد اجتماعی است که انسان در آن به دنیا میآید و ارزشهای اولیه زندگی خود را از آن میآموزد. این نهاد، علاوه بر آن که جایی برای رشد و پرورش فردی است، به عنوان اصلیترین عامل در شکلدهی به هویت اجتماعی فرد عمل میکند. بنابراین، تحکیم بنیاد خانواده یکی از مهمترین ارکان جوامع پایدار و سالم به شمار میآید و برای دستیابی به خانوادهای مستحکم و پایدار، باید به ابعاد مختلف این نهاد توجه ویژهای داشت و آن را از هر گونه تهدید و آسیب مصون نگه داشت.
از ترویج فرزندآوری بهنگام تا تحکیم خانواده؛ محورهای هفته ازدواج
30 خرداد 1402 1402-03-31 10:44آخرین مطالب
مرد و زنِ همراه، خانواده متعادل
3 آذر 1403برید زندگی کنید
3 آذر 1403مطالب پربازدید