به گزارش متادخت، بغض میکنم، قاضی به حشمت نگاه میکند و بعد میگوید:
- ببین آقا! اول حق و حقوق خانومو بده بعد طلاقش بده. ما که هر چی میگیم شما به هیچ صراطی مستقیم نمیشی، از شما سنی گذشته وقت طلاق و طلاقکشی نیست.
حشمت آسوده میگوید:
- میدم آقای قاضی، تمام حق و حقوقشو میدم.
قطرات اشک از چشمانم سرازیر میشود. به قاضی نگاه میکنم و میگویم:
- آقای قاضی! من سی سال تو خونه این مرد کار کردم. نه این که منتی باشه دوسش داشتم، اونم منو دوست داشت. سه تا پسر دسته گل بزرگ کردم تحویل جامعه دادم الان روا نیست منو از خونهای که با امید ساختم بیرون کنه. از خودش بپرسید شده بیاد خونه غذای گرم نذارم جلوش؟ شده بیاد خونه زندگیش تر و تمیز نباشه؟ شده لباس بچههاش کثیف باشه؟ دستامو ببینید آقای قاضی مثل دست کلفتها شده انقدر کار کردم.
قاضی نگاهی به حشمت میکند و میگوید:
- گفتی همه حق و حقوقشو میدی دیگه؟
- بله هر چی باشه.
قاضی نگاهم میکند و میگوید:
- شما درخواست حقالزحمه کارهایی که تو خونه این آقا کردی رو ضمیمه پرونده کن.
پیوست:
تبصره 6 ماده واحده قانون اصلاح مقرارت مربوط به طلاق: پس از طلاق در صورت درخواست زوجه مبنی بر مطالبه حقالزحمه کارهایی که شرعاً بر عهده او نبوده است دادگاه بدواً از طریق مصالحه نسبت به تامین درخواست زوجه اقدام مینماید و در صورت عدم امکان تصالح چنانچه ضمن عقد یا عقد خارج لازم، در خصوص امور مالی، شرطی شده باشد طبق آن عمل میشود. در غیر این صورت هرگاه طلاق بنا به درخواست زوجه نباشد و نیز تقاضای ناشی از تخلف زن در وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار وی نباشد به ترتیب زیر عمل میشود:
الف) چنانچه زوجه کارهایی را که شرعاً بر عهده وی نبوده به دستور زوج و یا عدم قصد تبرع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرتالمثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم مینماید.
ب) در غیر این مورد بند«الف» با توجه به سنوات زندگی مشترک و نوع کارهایی که زوجه در خانه شوهر انجام داده و وسع مالی زوج، دادگاه مبلغی را از باب بخشش(نحله) برای زوجه تعین مینماید.