به گزاش متادخت، حادثه عاشورا نقش بسزایی در رشد، حیات و گسترس اسلام داشته است و بیترید یکی از گروههای نقشآفرین در این نهضت زنان بودهاند. اگر اسلام با قیام امام حسین زنده است سهم بزرگی از این حیات نورانی مربوط به زنانی است که در تاریخ همانند آنها کم دیده شده است.
زنان در نهضت عاشورا نقشهای متفاوتی را ایفا کردهاند گروهی از آنها حتی آمادگی جهاد را هم داشتهاند که به فرمان امام از این امر صرفنظر کردند و گروهی دیگر جهاد تبین و روشنگری را به بهترین نحو به اجرا درآوردهاند. کتاب نقش زنان در تداوم نهضت حسینی با رویکری علمی به بررسی ویژگیهای شاخص در زنانی پرداخته است که در این نهضت حضور داشتهاند. در این کتاب قبل از این که به تبیین نقش زنان پرداخته شود به این مسئله تکیه میشود که حضور زنان چه نقشی در استمرار و تداوم نهضت عاشورا داشته است.
«زنان همواره باید به این مهم توجه داشته باشند که ابعاد حادثه عاشورا چه بود. چرا امام حسین شهید شد و یا چرا حضرت زینب علیرغم سختیهای فراوان و.. خطابه ایراد میکرد؟ رمز و راز حادثه عاشورا چه بود؟ چنانچه انسان وقتی ابعاد واقعه کربلا را در زندگی روزمره خویش درک کند و به معرفت و شناخت خویش بیفزاید در انتقال مفاهیم به فرد دیگر دچادر مشکل یا تحریف و… نمیشود. لذا اگر حادثه مهمی چون عاشورا بخواهد به نسلهای بعدی منتقل شود و ادامه یابد بایستی اولا خود با فهم کامل با ابعاد آن رو به رو شویم و سپس در مقام وعظ و خطابه گریه کردن و گریاندن… برآییم. لذا این نکتهای است که زنان متعهد به واسطه حضور در میادین مختلف به ویژه صحنههای انقلاب از خود بروز و نشان دادند که در درک پیام عاشورا و اجرای آنها مثل تبعیت از ولایت فقیه و مبارزه با ظلم و استبداد موفق بودند.»
نقش زنان در تداوم نهضت حسینی
سید علی صادقی سنگدهی