متادخت | روایت‌هایی فراتر از اندیشه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پژواک اسارت

عاشورا از حوادث بزرگ عالم و بزرگ‌ترین حادثه در تاریخ اسلام است و در این حادثه بزرگ دو قهرمان بزرگ حضور داشته‌اند و بدون حضور ایشان کربلا از هر مفهوم و معنایی خالی بود؛ اولین نفر از این دو حضرت حسین و دومین آن‌ها عقیله بنی‌هاشم زینب کبری.

به گزارش متادخت، حماسه عاشورا یکی از بزرگترین و با شکوه‌ترین نهضت‌های جهان اسلام است که در دو مقطع زمانی اتفاق افتاده است. در مقطع اول با رشادت‌ها و جانبازی‌های سیدالشهدا و هفتاد دو یار وفادارش و در مقطع دو که چیزی از مقطع اول کم ندارد یعنی دوران اسارت اهل بیت، دورانی که در آن زینب کبری(س) خوش درخشید و پیام عاشورا را چنان بر تارک آسمان بالا برد که با گذشت سال‌ها متمادی هنوز صدای مظلومیت حسین و یارانش گوش فلک را کر کرده است.

ایشان افشاگری بدون درگیری را در دستورکار خود قرار داد تا بدون آن که جان امام سجاد در خطر افتد و عفت و حرمت دودمان پیامبر زیر سوال رود، برنامه‌اش را به سرانجام برساند. عقیله بنی‌هاشم زنی پرده‌نشین نبود؛ او مدیری توانا در عرصه بحران‌ها بود. او بدون آن که ترسی به دل راه دهد و با زبانی به رسایی زبان امیرالمومنین به نحوی در شام و کوفه سخن راند که نه تنها جلوی سوءاستفاده دشمن را گرفت بلکه حکومت ظالم اموی را نیز رسوا کرد.

کتاب پژواک در اسارت: واکاوی و تحلیل نقش حضرت زینب(س) در حماسه حسینی است که به قلم سید اسحاق حسینی کوهساری به رشته تحریر درآمده.

نویسنده در شش فصل به تحلیل شخصیت حضرت زینب پرداخته است. از تولد ایشان تا نهضت عاشورا، از مدینه تا کربلا، از کربلا تا کوفه، از کوفه تا شام، از شام تا مدینه و بازگشت از کربلا تا رحلت ایشان.

در این اثر متن خطبه‌ها و سخنرانی‌های حضرت زینب به طور خاص مورد بررسی قرار گرفته است.

آیت‌الله جاودان در مقدمه‌ای که برای این کتاب نوشته است چنین آورده: « عاشورا از حوادث بزرگ عالم و بزرگ‌ترین حادثه در تاریخ اسلام است و در این حادثه عظیم دو قهرمان بزرگ حضور داشته‌اند و بدون حضور ایشان کربلا از هر مفهوم و معنایی خالی بود؛ اولین نفر از این دو، حضرت حسین و دومین آن‌ها عقیله بنی‌هاشم زینب کبری(س).

بخش اول و بزرگتر این حادثه عظیم کربلا؛ جریان شهادت در سایه امامت حضرت امام حسین(ع) به ثمر رسید و به دقیق‌ترین و بهترین شکل عملی شد و تاریخ هیچ نقطه سیاهی یا ابهامی در آن به یاد نمی‌آورد. بخش دوم یعنی اسات که متمم شهادت بود با مدیریت مدبرانه و برخوردار از الهام عقیله بنی‌هاشم و زینب کبری(س) به سرانجام رسید، بدین سان پیروزی اسلام نبوی بر الحاد زندقه اموی که ثمره این نهضت و حرکت بود بر پایه شهادت حسینی و اسارت زینبی عملی گردید.»

پژواک اسارت: واکاوی و تحلیل نقش حضرت زینب (ع) در حماسه حسینی

سید اسحاق حسینی کوهساری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط