متادخت | روایت‌هایی فراتر از اندیشه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

عدم آگاهی قشر زنان نسبت به حقوق خود

معاون دادستان خراسان رضوی و سرپرست مجتمع قضایی حمایتی «شوق زندگی» گفت: اگر بخواهیم آسیب‌ها را به‌صورت جدی در جامعه کاهش دهیم لازم است به خانواده‌ها آموزش داده شود که چه موضوعاتی جرم است و تبعات قانونی دارد.

به گزارش متادخت، نیره عابدین‌زاده در اولین نشست تخصصی هم‌اندیشی با موضوع «آسیب‌شناسی حوزه زنان و خانواده» که با حضور نمایندگانی از قوه قضاییه، شورای شهر، استانداری، بسیج جامعه زنان، ستاد امر به معروف و نهی از منکر و شورای نخبگان خراسان رضوی در مجتمع شوق زندگی مشهد برگزار شد، اظهار کرد:اگر بخواهیم آسیب‌ها را به‌صورت جدی در جامعه کاهش دهیم باید خانواده‌ها را قوی‌تر کنیم و برای تحقق این امر باید آموزش و مشاوره‌های لازم در خانواده‌ها انجام شود. لازم است به خانواده‌ها آموزش داده شود که چه موضوعاتی جرم است و تبعات قانونی دارد.

وی عدم آگاهی زنان از حقوق قانونی را عاملی برای افزایش مطالبات و آسیب‌ها در این حوزه برشمرد و افزود: از نگاه قانون، تمام مواردی که منجر به نقض حقوق زنان در جامعه می‌شود به‌عنوان خشونت علیه زنان مطرح است. قشر زنان کشور نسبت به برخی از حقوق و تکالیف خودآگاهی کمی دارند. ناآگاهی نسبت به قوانین و روش‌هایی که زنان برای حل مشکلات خود به کار می‌گیرند در برخی از زمان‌ها منجر به خشونت علیه زنان می‌شود. برای نمونه زنی که دچار مشکلات خانوادگی با همسرش می‌شود روش حل آن مراجعه به مراکز کیفری و شکایت نیست؛ زیرا شکایت کیفری آخرین مرحله پیش روی زنان است؛ بنابراین تأکید دستگاه قضایی بر پیشگیری است.

عابدین‌زاده با اشاره به فعالیت مجتمع شوق زندگی در راستای اجرای اقدامات حمایتی و قضایی از زنان و کودکان کار و خیابان و باهدف کاهش آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد: در این مجتمع تمام فعالیت‌های قضایی، حمایتی، اجتماعی و ظرفیت‌های دستگاه‌های متولی در حوزه کودکان و زنان همچون کمیته امداد، بهزیستی، شهرداری، آموزش‌وپرورش و انتظامی با نظارت دادستانی گرد هم جمع می‌شوند. این تجمع باعث شده مشکلات و آسیب‌ها به‌راحتی شناسایی شود و با بررسی دقیق آنها برای رفع‌کردنش گام‌های مؤثری برداشت.

بانوان، بازوی اصلی روایتگری حقیقت در جامعه هستند

فاطمه سلیمی، رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای شهر مشهد نیز گفت: روایتگری حقیقت همیشه جریان دارد و بانوان در این مسیر به‌عنوان یک بازوی اصلی در جوامع به شمار می‌روند. باید در حوزه آسیب‌ها ابتدا پژوهش میدانی انجام داد و پس از شناسایی برای رفع مشکلات از افراد تأثیرگذار بهره‌مند شد.

وی ادامه داد: مطالبات و آسیب‌های حوزه زنان نیازمند نگاه عمیق‌تر تمام دستگاه‌های اجرایی مرتبط با این حوزه در استان است و باید همه پای‌کار باشند.

اهمیت پیگیری مطالبات زنان

فاطمه شیخی، سرپرست مدیریت امور زنان و خانواده ستاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر خراسان رضوی در این نشست گفت: طبق ابلاغ برنامه‌های مدیرت خانواده ستاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر کشور این جلسه در دستور کار قرار گرفته و در گام اول کارگروه تخصصی با اعضای ثابت تشکیل شد.

وی افزود: سپس در این کارگروه مشکلات و آسیب‌های حوزه زنان و خانواده توسط اعضا اعلام خواهد شد و در هر جلسه باتوجه‌به اولویت‌بندی آسیب‌ها موضوعات به‌صورت جداگانه با افرادی که در همان حوزه تخصص دارند مورد بررسی قرار می‌گیرد.

شیخی پیگیری مطالبات زنان در این حوزه را بسیار مهم دانست و بیان کرد: یکی از مهم‌ترین اهداف برگزاری این کارگروه پیگیری مطالبات زنان و رفع آسیب‌های اجتماعی است که آنها را درگیر کرده و تاکنون نتوانسته‌اند پاسخی دریافت کنند.

گفتنی است، خودکشی بانوان به‌ویژه دختران جوان، ازدواج‌های زودهنگام و طلاق در سن پایین، خودسوزی، فرار از خانه و… آسیب‌هایی بود که در این جلسه توسط کارشناسان شناسایی و مطرح شد.​

منبع: بسیج

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط