متادخت | روایت‌هایی فراتر از اندیشه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

خلق فرصت اشتغال برای زنان با کلید مهارت آموزی

فراگیری مهارت های حرفه ای ظرفیت و فرصت ایجاد اشتغال با کمترین سرمایه و رفع نیازهای یک خانواده را فراهم می‌کند که در این بین ۲ سوم افرادی که از ابتدای امسال تاکنون آموزش های فنی وحرفه ای در مازندران فرا گرفته اند، را بانوان تشکیل می‌دهند.

به گزارش متادخت، هنر و توانمندی بانوان از دیرباز مورد توجه همگان بوده و همواره بخش قابل توجهی از کارهای ظریف را این قشر از جامعه برعهده گرفته اند.

سنجش توانایی و هنرمندی بانوان ایرانی تا بدانجا اهمیت داشته که ضرب المثل هایی مانند ‘از هر انگشتش یک هنر میریزد’ برای توصیف آن ها به کارگرفته اند.

تا پیش از ورود به عرصه صنعت، فعالیت هایی مانند خیاطی، قالی بافی و حتی آشپزی جزو کارهای روزمره یک بانوی ایرانی در خانه به شمار می آمده و دختران کوچک خانواده نیز باید انجام آن ها را ازهمان کودکی می آموختند. اما با گذشت سال ها و رسیدن به نقطه کنونی، دیگر نه تنها اجباری برای یادگیری این فنون در خانواده ها وجود ندارد، بلکه این بازار است که بیشتر نیازهای روزمره مردم را تأمین می کند.

امروزه نه تنها تعداد زیادی از مادران ایرانی به دلیل تحصیل یا کار در بیرون از منزل وقت کافی برای انجام چنین کارهایی ندارند، بلکه دامنه رشته های هنری و صنایع دستی به قدری گسترده شده که برای یادگیری هر کدام باید زمان زیادی را صرف کرد.

با این وجود، با توجه به شرایط اقتصادی حاکم برکشور و تأکید دولتمردان بر ضرورت راه اندازی کسب و کارهای کوچک، باید قبول کرد که یادگیری یک حرفه، علاوه بر اینکه در زندگی روزمره به کار می آید، می تواند برای بانوان قوت قلبی باشد که در صورت مطلوب نبودن شرایط اقتصادی خانواده، با تکیه بر دانش و توانایی شان منبع درآمدی خواهند داشت.

خلق فرصت اشتغال برای زنان با کلید مهارت آموزی

در این پیوند مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای مازندران از فراگیری بیش از ۲۵ هزار نفر آموزش های فنی و حرفه ای تنها در آموزشگاه های آزاد استان خبرداد.

سید حسین درویشی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: که از این تعداد بخش عمده را بانوان تشکیل می دهند و ۱۹ هزار و ۱۹۸ نفر از مجموع مهارت آموزان از این قشر و ۶ هزار و ۵۹۱ نفر آقایان هستند.

وی ادامه داد:‌ در مدت زمان یادشده چهار میلیون و ۲۱۷ هزار و ۸۸۲ نفر ساعت آموزش به مخاطبین ارائه شده که از این میزان آموزش ۷۵ درصد برای سه میلیون و ۲۸ هزار و ۹۲۴ نفرساعت از بانوان و ۲۵ درصد برای یک میلیون و ۱۸۸ هزار و ۹۵۸ نفر ساعت از آقایان اجرای آموزش صورت پذیرفته است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای مازندران اظهار داشت: از ۲ هزار و ۹۳۰ آموزشگاه آزاد دارای مجوز مازندران هزار و ۵۸۹ آموزشگاه فعال و ارائه خدمات آموزشی می کنند.

وی عنوان کرد: بررسی‌های به عمل آمده نشان می‌دهد که ۶۰ درصد از حجم آموزش‌ها در خوشه خدمات، ۲۳ درصد در خوشه صنعت، ۱۱ درصد در خوشه فرهنگ و هنر و مابقی در خوشه کشاورزی صورت پذیرفته است.

درویشی گفت: ۱۸.۵ درصد از حجم آموزش‌ها بر مبنای نفر ساعت در رشته مراقبت و زیبایی، ۱۷ درصد در رشته صنایع پوشاک و حدود ۹ درصد در رشته فناوری اطلاعات ارائه شده و۵۶ درصد مابقی آموزش‌ها در ۴۸ گروه آموزشی دیگر اجرایی شده است.

وی ادامه داد: گروه آموزشی حوزه خدمات و سیاستگذاری مبنی بر تنوع بخشی آموزش‌های مهارتی در همه گروه‌های آموزشی با مشارکت بخش خصوصی است، که نشان از تمایل آموزش به ارائه استانداردهای شایستگی محور و تخصصی است.​

منبع: ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط