به گزارش متادخت، دکتر «کرسی خاروینن سپو»، سرپرست تیم تحقیق و استاد آلرژی و ایمونولوژی در بیمارستان کودکان گولیسانو، گفت: «مشاهده چنین ارتباط واضحی بین سطوح بالاتر آنتی بادی و تأخیر در عفونت روتاویروس، دلگرم کننده بود.»
این تحقیق شامل تجزیه و تحلیل نمونههای شیر مادر از ۶۹۵ زن در فنلاند، ایالات متحده، پاکستان، پرو و بنگلادش بود.
محققان سطوح برخی از آنتیبادیهای سیستم ایمنی IgA و IgG تولید شده در شیر مادر را اندازهگیری کردند و آنها را با ۱۶۰۷ پروتئین از ۳۰ میکروب مرتبط با بیماری مقایسه کردند.
تنوع جهانی شرکت کنندگان کلید این تحقیق بود.
خاروینن سپو توضیح داد: «ما انتظار داریم که در کشورهای مختلف، به دلیل بیماریهای متفاوتی که در مناطق مختلف جهان در گردش هستند، تفاوتهایی در سطوح آنتیبادی پیدا کنیم، اما این یکی از اولین بارهایی است که مقایسهای سر به سر برای دهها پاتوژن در چندین قاره وجود دارد.»
این مطالعه نشان داد که شیر مادر از مادران حاوی سطوح بالایی از آنتیبادیهای سیستم ایمنی IgA و IgG با توانایی کودک در دفع روتاویروس که میتواند باعث اسهال شدید و گاهی تهدید کننده زندگی شود مرتبط است.
محققان خاطرنشان کردند مادرانی که در کشورهای کم درآمد زندگی میکنند، معمولاً سطوح بالاتری از آنتیبادیهای محافظ در شیر مادرشان در مقایسه با زنان کشورهای ثروتمندتر داشتند.
این امر به ویژه در مورد آنتیبادیهای ضد میکروبهایی که باعث ایجاد شیگلا و پنوموکوک میشوند، دو عامل اصلی بیماری و مرگ نوزادان و کودکان در کشورهای فقیر صادق بود.
یک یافته غیرمنتظره وجود داشت: زنانی که دارای اضافه وزن یا چاق بودند، در مقایسه با زنان با وزن طبیعی، سطوح پایینتری از آنتیبادیهای محافظ در شیر مادر داشتند.
منبع: مهر