متادخت | روایت‌هایی فراتر از اندیشه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

نقش تصمیم گیری زنان در محیط زیست باید افزایش یابد

شهردار کرمانشاه با بیان اینکه زنان توجه ویژه ای به محیط زیست دارند گفت: اما نقش آنان در مالکیت و تصمیم گیری پایین است که باید افزایش یابد.

به گزارش متادخت، نوروزی شهردار و رئیس کمیته سلامت اجتماعی مجمع شهرداران آسیایی در کنفرانس بین‌المللی محیط زیست و سلامت شهری که به مناسبت شانزدهمین سالروز تأسیس مجمع شهرداران آسیایی به میزبانی شهرداری خرم آباد برگزار شد، در پنل تخصصی نقش زنان در محیط زیست اظهار کرد: با تغییر تفکرات، انسان‌ها به تدریج دریافتند که مالک طبیعت نبوده بلکه جزوی از آن هستند.

وی با اشاره به نگرش حقوق بشر افزود: در دوره‌ای این تفکر حاکم بود که حقوق بشر فقط مختص انسان هاست اما امروزه بعد از تغییر نگرش‌ها، متوجه شده‌ایم که این حقوق برای طبیعت نیز حاکم است و فقط مختص انسان‌ها نیست.

شهردار کلانشهر کرمانشاه تصریح کرد: برگزاری چنین نشستی با محوریت نقش زنان در محیط زیست خود نشان از آن تغییر نگرش هاست که در دهه‌های اخیر ایجاد شده است.

نوروزی با اشاره به نقش مهم زنان در دنیا و با بیان اینکه سال ۱۹۹۲ در سندی به نقش زنان در توسعه محیط زیست توجه شد، گفت: محیط زیست فقط طبیعی نیست، بلکه محیط مصنوعی که ما می‌سازیم نیز بخشی از محیط زیست است و حتی فضای مجازی نیز می‌تواند بخشی از محیط زیست اجتماعی باشد که هرکدام اقسام مختلفی دارند که باید به آنها توجه کرد.

وی با بیان اینکه آنچه امروزه باعث آسیب شده، اختلاف محیط زیست طبیعی و مصنوعی است، خاطرنشان کرد: باید در شهرسازی تلاش می‌کردیم که محیط مصنوعی با طبیعی هم‌خوانی و در راستای هم باشند که متأسفانه در این زمینه خوب عمل نکرده‌ایم.

رئیس کمیته سلامت اجتماعی مجمع شهرداران آسیایی با اشاره به پژوهش‌های صورت گرفته در خصوص نقش زنان در توسعه محیط زیست، گفت: در این پژوهش بررسی شده که آیا زنان نقشی دارند یا خیر، که مشخص شد زنان هم‌خوانی بیشتری با محیط زیست دارند و نقش آنان بسیار مؤثر است، گرچه مسئولیت کمتری در سطح کلان و با محوریت محیط زیست دارند.

نوروزی با بیان اینکه در کشورهای درحال توسعه نقش زنان در چرخه تولید و مصرف بین ۶۰ الی ۸۰ درصد است، افزود: اما در مالکیت و تصمیم گیری کمتر از ۲ درصد نقش دارند که باید تلاش کرد افزایش یابد.

وی با اشاره به زن بودن ریاست سازمان محیط زیست کشور در چند سال اخیر، گفت: اما این به معنای آن نیست که جامعه زنان در بدنه محیط زیست کشور تصمیم گیر و تأثیر گذار بوده‌اند، بلکه باید زمینه‌ای باشد که نقش آنان را افزایش داد.

شهردار کرمانشاه با تاکید بر اینکه زنان در فرهنگ‌سازی و آموزش به نسل‌های بعدی نقشی مهم دارند، خاطرنشان کرد: منابعی که در اختیار انسان قرار دارد، بخشی از توسعه پایدار بوده و استفاده از آن باید به نحوی باشد که برای نسل‌های آینده وجود داشته باشد، لذا زنان باتوجه به نقشی که در جامعه دارند و همچنین محوریت خانواده محسوب می‌شوند، باید در این آموزش تأثیر گذار باشند.

نوروزی در ادامه به شرکت بازیافت کرمانشاه اشاره کرد و با بیان اینکه در این کارخانه بدون آسیب رساندن به محیط زیست، روزانه ۷۰۰ تن زباله به کود کمپوست تبدیل می‌شود، گفت: خانم هایده شیرزادی ملقب به مادر زمین دو دهه پیش این کارخانه را احداث کرد که این خود نشان از توجه ویژه زنان به محیط زیست است.

رئیس کمیته سلامت اجتماعی مجمع شهرداران آسیایی ادامه داد: اقدام دیگر ما در شهرداری کرمانشاه، طرح سفیران سبز است که در این طرح افراد آموزش دیده به صورت خانه به خانه و با محوریت زنان آن خانواده، نسبت به آموزش آنان در محلات اقدام می‌کنند که این طرح مکمل کارخانه بازیافت است.

شهردار کلانشهر کرمانشاه در پایان ضمن تقدیر از برگزاری این سمینار بین‌المللی و مؤثر، از شهرداری شهرهای ایرانی و خارجی عضو مجمع شهرداران آسیایی، جهت بازدید از شرکت بازیافت و انتقال تجربیات دعوت و اعلام آمادگی کرد.

شانزدهمین سالروز تأسیس مجمع شهرداران آسیایی به میزبانی شهرداری خرم آباد و با حضور شهرداری‌های ایرانی و خارجی عضو و همچنین سفرای کشورهای آسیایی و فعلان عرصه محیط زیست به مدت دو روز در شهر خرم آباد برگزار شد.

مهندس سید پیمان موسوی عضو شورای اسلامی شهر کرمانشاه، دکتر نوروزی را در این سمینار همراهی کرد.​

منبع: مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط