به گزارش متادخت، قاسم برجویی فرد گفت: هر چند استان بوشهر از نظر پنجره جمعیتی جزو استانهای خوب کشور است اما وقتی این جمعیت جوان ازدواج به هنگام نداشته و میانگین سن ازدواج آنها بالا و فرزندآوری دیرهنگام داشته باشند در فاصله کوتاهی با پدیده پیری جمعیت روبرو میشود.
وی اظهار کرد: براساس آخرین آمار نرخ رشد جمعیت در استان بوشهر مشابه کشور به ۰.۶ است که اگر همین روند ادامه داشته باشد در چند سال آینده به صفر و در نهایت منفی خواهد شد و این زنگ خطر را به صدا درآورده است.
برجویی فرد یادآور شد: در زمان حاضر نرخ باروری جمعیت از نرخ جایگزینی پائین تر آمده به این معنی که هر زوج باید حداقل ۲ جایگزینی داشته باشند که در دنیا این نرخ ۲.۱ و در کشور ایران و استان بوشهر این رقم بسیار پائین است.
وی افزود: در دهه ۷۰ و ۸۰ نرخ باروری در استان بوشهر سه و چهار فرزند بود اما امروز گرایش بیشتر خانوادهها به سمت یک فرزند است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: بحثهای اقتصادی، معیشتی، اجتماعی، باورهای مذهبی و مسائل مختلف دیگر از جمله عواملی است که باعث کم رنگ شدن بحث جمعیت شده است.
برجویی فرد با بیان اینکه یکی از عوامل موثر بر بحث فرزندآوری ازدواج دیر هنگام است گفت: بهترین سن ازدواج ۲۰ تا ۲۲ سال است این درحالی است که امروز میانگین سن ازدواج در کشور۳۰ و در استان بوشهر ۲۸ سال است.
وی گفت: بیش از نیمی از زنان در استان بوشهر اولین فرزند خود را پنج سال بعد از ازدواج به دنیا میآورند.
برجوی فرد گفت: کاهش نرخ رشد جمعیت کشور طی ۲ دهه گذشته بیسابقه بوده این در حالی است که اروپا این کاهش را طی ۱۵۰ سال تجربه کرده است.
وی افزود: امیدواریم با اجرای قانون جوانی جمعیت در مسیر رشد قرار بگیریم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در این استان از هر ۱۰۰ خانم متاهل ۱۵ نفر به ناباروری اولیه و ۹ خانم مبتلا به ناباروری ثانویه است که معادل ۲۵درصد خانم های متاهل است.
برجویی فرد اظهار کرد: مداخله برای شناسایی و درمان موثر زوجین نابارور نیازمند همکاری کلیه سازمان ها و ارگانهای ذیربط است.
وی افزود: طبق آخرین آمار رسمی شیوع عمری ناباروری در زوج های ایرانی ۲۰درصد در کشور است طوریکه بیش از سه میلیون زوج در طول عمر خود هر نوعی از ناباروری اولیه و ثانویه را تجربه می کنند.
برجویی فرد ادامه داد: این درحالی است که شیوع ناباروری زوجین در جهان ۱۰تا ۱۵ درصد برآورد می شود.
رئیس مرکز بهداشت استان بوشهر یادآور شد: با عنایت به ابلاغ سیاست های جمعیتی مبنی بر ارتقای پویایی ، بالندگی و جوانی جمعیت ، با افزایش نرخ باروری و باتوجه به مفاد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مبنی بر حمایت همه جانبه از زوجین نابارور ، تفاهم نامه همکاری بین این معاونت و موسسه خدمات درمانی بسیجیان متولی طرح ملی رویش امید منعقد شده است.
وی تصریح کرد: براساس مفاد این تفاهم نامه ، شناسایی دقیق زوجین نابارور در جمیعت تحت پوشش بهورزان و مراقبین سلامت در استان بوشهر انجام می شود و با تکمیل مدارک مورد نیاز به مرکز رویش امید وابسته به موسسه خدمات درمانی بسیجیان این استان ارجاع می شود.
برجویی فرد گفت: در مرحله بعد بیمه رایگان تکمیلی زوجین نابارور توسط مرکز رویش امید انجام می شد و زوجین می توانند در مراکز درمان ناباروری ، روند معالجات خود را تکمیل نموده و از تسهیلات بیمه تکمیلی بهره مند می شوند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار امیدواری کرد ؛این اقدام گامی موثر در رفع آلام زوجین دارای مشکلات ناباروری و پایانی بر انتظار فرزندآوری آنان باشد و بتوانیم با افزایش نرخ باروری کلی در استان و کشور شاهد پویایی و جوانی جمعیت کشور باشیم.
منبع: ایرنا