متادخت | روایت‌هایی فراتر از اندیشه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

نشست فراکسیون زنان مجلس ایران با کمیته کار با زنان تاجیکستان

در نشست دیروز اعضای فراکسیون زنان و خانواده مجلس ایران با کمیته کار با زنان و خانواده دولت تاجیکستان، بر ضرورت همکاری در زمینه هوشمندسازی نظام سلامت، حمایت از زنان و کودکان و انعقاد تفاهم‌نامه‌های مشترک برای ارتقای وضعیت اجتماعی و اقتصادی تأکید شد.

به گزارش متادخت؛ نشست اعضای فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی با کمیته کار با زنان و خانواده دولت جمهوری تاجیکستان دیروز ( سه شنبه، ۱۳ آذرماه ) برگزار شد.

فاطمه محمدبیگی رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی در این نشست بر ضرورت همکاری دو کشور در حوزه هوشمندسازی نظام سلامت، پزشکی از راه دور، سلامت الکترونیک و پذیرش گردشگری سلامت تاکید کرد و گفت: در حوزه هنری و صنایع دستی  هم می توان  تفاهم نامه هایی را تنظیم و به عنوان کشورعضو بریکس و همکاری منطقه ای دلار را حذف و با پول مشترک فعالیت کنیم.

پرداخت ۹۰ درصد هزینه درمان ناباروری در مراکز درمانی دولتی توسط بیمه پایه

وی با اشاره به قوانین حوزه زنان و خانواده و جایگاه زن در ایران، افزود: درمان کودکان زیر ۷ سال و تعرفه زایمان طبیعی در مراکز دولتی دانشگاهی ایران رایگان است و ۹۰ درصد هزینه درمان ناباروری در مراکز درمانی دولتی توسط بیمه پایه پرداخت می شود.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: این نشست به منظور آشنایی دو طرف با قوانین حوزه زنان و خانواده، کار و اشتغال و حمایت از مشاغل خرد و خانگی و حمایت از زنان بی سرپرست و بدسرپرست و کودکان و نوجوانان برگزار شد و کمیته مشترکی میان مجلس ایران و تاجیکستان در زمینه محیط زیست و آب تشکیل خواهد شد و بررسی قوانین و راهکارهای مشترک در حوزه زنان و خانواده در دستور کار قرار خواهد گرفت و ما آمادگی تشکیل این کمیته ها را داریم.

اعلام آمادگی فراکسیون زنان مجلس ایران برای سفر به کشور تاجیکستان

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس برای حضور نمایندگان پارلمان تاجیکستان در مجلس ایران اعلام آمادگی کرد و گفت: تمدن ما یکی و اشتراکات دو کشور فراوان است و ما خواهران و برادران هم  هستیم و فراکسیون زنان مجلس ایران هم آمادگی خود را برای سفر به کشور تاجیکستان اعلام می کند و می توان از تجربیات دو کشور برای پیشبرد اهداف و صلح جهانی استفاده کرد.

محمدبیگی یادآور شد: ما طرفدار حمایت از زنان و کودکان سراسر جهان هستیم؛ متاسفانه زنان و کودکان در غزه و لبنان و حلب با فجیع ترین شکل ممکن توسط رژیم صهیونیستی و حامیانش قتل عام می شوند و ما این جنایات را محکوم می کنیم و از شما هم می خواهیم این جنایات را محکوم کنید.

ارتقای سلامت مادران و کودکان در زمره سیاست های کلان نظام سلامت

عالیه زمانی کیاسری عضو هیات رئیسه فراکسیون زنان و خانواده مجلس در ادامه این نشست با اشاره به مراقبت از مادران باردار و کودکان در حوزه سلامت ایران، گفت: حفظ و ارتقای سلامت مادران و کودکان در زمره سیاست های کلان نظام سلامت ایران قرار دارد و نرخ مرگ و میر در جامعه زنان و کودکان کاهش یافته و حوزه سلامت ما تاکید ویژه بر مراقبت از مادران باردار دارد.

وی افزود: در سیستم شبکه گسترده بهداشت، بهورزان وظیفه دارند خانه به خانه وضعیت سلامت مادران باردار را پیگیری کنند و در زمینه مراقبت های ویژه در مورد سلامت مادران اقدامات خوبی انجام شده است.

هر کدام از ادیان توحیدی یک کرسی در مجلس ایران دارند

بهشید برخوردار نماینده مردم زرتشتیان ایران در مجلس با اشاره به اینکه میان ایران و تاجیکستان اشتراکات فروانی وجود دارد، افزود: هر کدام از ادیان توحیدی یک کرسی در مجلس ایران دارند و همه نمایندگان از حق و حقوق مساوی برخوردار و ادیان توحیدی بر اساس بند ۱۳ قانون اساسی، در انجام مراسمات دینی آزاد هستند.

وی با یادآوری اینکه قانون حمایت از کودکان و نوجوانان در مجلس ایران تصویب شده است، گفت: همچنین کاهش ساعت کاری بانوان، حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت و حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از جمله قوانینی است که در دستور کار مجلس ایران قرار گرفته است.

زهره سادات لاجوردی عضو فراکسیون زنان و خانواده مجلس هم در ادامه این نشست با یادآوری اینکه مجلس ایران در حال حاضر در حال بررسی و نهایی شدن لایحه بودجه ۱۴۰۴ است، گفت: نمایندگان زن مجلس در حوزه حمایت از زنان، خانواده و کودکان پیشنهاداتی را برای درج در لایحه ثبت و ارائه کردند و برای تصویب آن در صحن علنی مجلس نهایت اهتمام خود را به کار می بریم.

وی با اشاره به اینکه مجلس ایران در زمینه حمایت از زنان و کودکان اقدامات موثری را انجام داده است، ادامه داد: قانون حمایت از کودکان و نوجوانان توسط مجلس تصویب شده است و سازمان بهزیستی مکلف شده کودکان و نوجوانان بدسرپرست و بی سرپرست را تا سن ۱۸ سالگی تحت پوشش قرار دهد و قوانین حمایتی کمک می کند این کودکان از سطح جامعه جمع آوری و ساماندهی و در مراکز بهز یستی مورد حمایت قرار گیرند و مهارت های زندگی به آنها ارائه شود و خلاء های قانونی موجود در حوزه کودکان را در کمیسیون اجتماعی مجلس پیگیری خواهیم کرد.

در ادامه این نشست؛ سمیه رفیعی نایب رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی یادآور شد: موضوع ایجاد تعاونی برای زنان روستایی یکی از مصوبه های مهم قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است و دولت را مکلف به خریداری محصولات تولیدی زنان روستایی و تلاش کردیم زنجیره تولید را برای آنها ایجاد کنیم.

توجه به اختلالات باروری و سلامت مادران باردار در قانون جوانی جمعیت

وی ادامه داد: در قانون برنامه هفتم توسعه که ۵ سال پیش رو را هدف گذاری می کند نیز ایجاد تعاونی های زنان را مدنظر قرار دادیم و در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت هم الزام رعایت ضوابط ابلاغی سازمان پدافند غیرعامل از سوی دستگاه های اجرایی نسبت به اختلالات باروری و سلامت مادران باردار پیش بینی شده است.

سخگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس خطاب به هیات تاجیکستانی، افزود: می توان این بخش از قوانین را برای استفاده در اختیار شما قرار دهیم و اقدامات مشترکی را با هم داشته باشیم و همچنین کارگروه مشترکی را در زمینه آب و محیط زیست و همچنین در زمینه توسعه تعاونی ها برای زنان تشکیل دهیم.

اعضای هیات تاجیکستانی در ادامه نشست مطرح کردند که در قانون  اساسی این کشور شهروندان آزاد هستند مواضع خود را اعلام کنند و نمایندگان مجلس تاجیکستان توسط مردم انتخاب می شوند.

زنان ۳۰ درصد نمایندگان مجلس تاجیکستان را تشکیل می دهند

این کشور هم مانند ایران دارای بودجه سالانه است و نمایندگان مجلس آن ۶۰ نفر هستند که ۳۰ درصد نمایندگان را بانوان تشکیل می دهند.

همچنین مطرح شد که ۶۰ سند در حوزه حمایت از زنان و خانواده دارند و و سالانه معادل سه هزار دلار  وام اشتغال به بانوان خانه دار برای اشتعال خرد و خانگی به این کشور اختصاص داده می شود.

منبع: صبح مجلس​

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط