به گزارش متادخت، رژیم صهیونیستی با نسل کشی و کشتار در نوار غزه که از بیش از یکسال پیش به راه انداخته، به طور ویژه کودکان و زنان فلسطینی را هدف قرار داده و حقوق مدنی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی آنها را نادیده گرفته است.
تعداد شهدای فلسطینی در حملات روزانه رژیم اسرائیل به نوار غزه از اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲) تاکنون به ۴۵ هزار و ۴۳۶ نفر و شمار زخمیها نیز به ۱۰۸ هزار و ۳۸ نفر رسیده است.
بر اساس آخرین گزارش ها از وزارت بهداشت فلسطین در غزه، ۷۰درصد قربانیان این جنگ زنان و کودکان هستند و بیش از۱۲ هزار زن تاکنون به شهادت رسیدند.
آنها هم که زنده مانده اند اغلب فرزندان، همسر و ده ها نفر از اعضای خانواده خود را از دست داده اند.
آمارها همچنین نشان می دهد که حدود ۲۴۰ نوزاد تاکنون در جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان شهید شدند.
بر اساس این گزارش ها، بیش از ۱۲ هزار زن نیز همسران خود را در جریان این جنگ و خشونت سازمان یافته از دست دادند.
شکنجه زنان و دختران و زایمان بدون بیهوشی
این در حالی است که بسیاری از زنان فلسطینی هم از زمان شروع جنگ و پس از عملیات «طوفان الاقصی» هدف خشونت قرار گرفته اند. زنان زیادی نیز به اسارت رژیم صهیونیستی درآمده اند و مورد شکنجه قرار گرفته اند.
گزارش ها همچنین نشان می دهد که۵۰ هزار زن فلسطینی با نا امنی شدید غذایی و بیش از ۱۷۵ هزار زن هم با خطرات تهدید کننده سلامتی رو بهرو هستند.
خبرها همچنین از زایمان حدود ۴۴ هزار زن در نوار غزه حکایت دارد؛ زایمان هایی که به دلیل کمبود دارو و تجهیزات پزشکی و کادر پرستاری اغلب بدون بیهوشی و بدون کمک پزشکی صورت گرفته است.
آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) هم با اعلام این مطلب که جنگ تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی زنان فلسطینی را خسته و درمانده کرده است، گزارش داد که آنها در پناهگاههای بیش از اندازه شلوغ و در شرایط بهداشتی بسیار وخیم به سر می برند که این شرایط، خطرات خشونت، عفونت و بیماری را برای آنها افزایش میدهد.
از جمله خطراتی که به گفته آنروا زنان و مادران فلسطینی را تهدید می کند، دسترسی نداشتن به مراقبتهای حین و پس از بارداری است که سلامتی زنان و مادران را به خطر می اندازد، به این ناامنی باید سوء تغذیه شدید را هم اضافه کرد.
تعدادی از نوزادان نیز به دلیل تب بالا در چند روز اول تولد جان خود را از دست می دهند. زنان دچار سوء تغذیه هم قادر نیستند به نوزادان خود شیر بدهند و شیرخشک هم نایاب است.
زنان غزه شرایط سختی را تجربه می کنند بسیاری از آنها همسرانشان و فرزندانشان را از دست داده اند. بسیاری در معرض گرسنگی هستند و اجازه ورود کمکهای بشردوستانه داده نمی شود. زنان باردار در غزه مجبور هستند در سایه بمباران و کمبود خدمات پزشکی وضع حمل کنند. آنها در معرض رفتارهای غیر انسانی و توهین آمیز قرار دارند.
آمارها و گزارش ها نشان میدهد که خشونت های جنسی در زمان درگیری و جنگ ها افزایش مییابد و اصولا تجاوز به زنان ابزاری برای تحقیر آنها است و به عنوان سلاح جنگی علیه آنها به کار میرود که زنان فلسطینی نیز از این امر مستثنی نبوده اند.
گزارشگران سازمان ملل همچنین نسبت به رفتارهای غیرانسانی و توهین آمیز رژیم اسرائیل با زنان و دختران فلسطینی ابراز نگرانی کرده اند. شبکه «الجزیره» چندی پیش به نقل از یک شهروند فلسطینی تحت محاصره در مجتمع پزشکی «الشفاء» در نوار غزه فاش کرد که نظامیان صهیونیست به چند زن فلسطینی در این مجتمع تجاوز کرده و سپس آنها را به شهادت رساندهاند.
سوء تغذیه و اعمال خشونت علیه زنان و دختران در کرانه باختری
زنان فلسطینی به دلیل دسترسی کمتر به خدمات بهداشتی و درمانی ناشی از جنگ، با انواع بیماریها و مشکلات بهداشتی دست و پنجه نرم می کنند و سوء تغذیه و کمبود منابع غذایی در نوار غزه، سلامت جسمی آنها را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
این ناامنی و بحران های اشاره شده فقط محدود به نوار غزه نیست، بلکه زنان فلسطینی در کرانه باختری و بیتالمقدس نیز به علت سیاست های اشغالگران میزان بالایی از خشونت و اوضاع رقت باری را در این جنگ ناعادلانه و نابرابر تجربه میکنند.
محدودیتهای رفت و آمد برای غیر نظامیان فلسطینی، از جمله ۷۳ هزار زن را که در حال حاضر باردار هستند، از دسترسی به مدرسه، کار و امکانات بهداشتی در فلسطین اشغالی باز میدارد.
ترک تحصیل دختران
ترک تحصیل یکی از اثرات مستقیم جنگ بر دختران به علت تخریب مدارس در مناطق جنگی است و از آنجا که دختران بیش از پسران از فرصتهای آموزشی و شغلی محروم می شوند، در آینده هم با مشکلات اقتصادی و اجتماعی بیشتری مواجه خواهند شد.
در شرایط بحرانی و جنگی همچنین، حمایتهای قانونی و اجتماعی برای زنان نیز کاهش مییابد؛ موضوعی که میتواند وضعیت زنان را بدتر کند.
محرومیت از اشتغال
زنان و دختران فلسطینی به دلیل جنگ و ترک خانه و زندگی خود، مجبور به اقامت در اردوگاهها شده اند که این مساله سبب محروم شدن آنها از کار و اشتغال و معیشت میشود.
به همه موارد یاد شده باید این را هم اضافه کرد که زنان فلسطینی در غیاب مردان خانواده، مجبور به پذیرش نقشهای جدید و مسئولیتهای بیشتری هستند. آنها در این شرایط سرپرست خانواده هم هستند و تأمین معیشت را عهده دار می شوند.
جنگ یکی از مهمترین عوامل مشکلات روحی و روانی برای زنان است که تاثیرات روحی شدیدی بر آنها می گذارد. جنگ و نسل کشی اشغالگران در فلسطین اشغالی بویژه در نوار غزه در حالی با سکوت سیاستمداران جهان و انفعال آنها ادامه دارد که تاثیر مخربی بر زنان برجای می گذارد.
زنان فلسطینی در حالی تلخ ترین لحظات عمر خود را سپری می کنند که جهانیان چشمان خود را بسته و شاهد لگدمال شدن حقوق آنها زیر چکمههای ارتش رژیم اسرائیل و حامیان غربی آن هستند.
نسل کشی در سایه سکوت و انفعال جامعه جهانی
مادران غزه در حالی پیکر فرزندان و همسران شهید خود را دفن می کنند که بیانیههای بین المللی در حمایت از زنان و کودکان فلسطینی هم تاکنون نتوانسته وجدان خفته سازمانهای بین المللی را بیدار کند.
جنگ افروزان زمانی که توانایی خود را در حل و فصل اختلافات از دست می دهند، از جنگ به عنوان آخرین وسیله برای دستیابی به اهداف سیاسی خود استفاده می کنند. کاش موشکها عقل داشتند و وقتی رها میشدند، راه خود را کج می کردند و بر سر جنگافروزان فرود میآمدند و جهانی آرامش پیدا می کرد.
کاش رسانههای غربی و صهیونیستی که همواره “اسرائیلیها” را قربانیانی بیگناه و فلسطینیها را همیشه مقصر معرفی می کنند، فقط اندکی از عواقب انسانی کشتار ساکنان نوار غزه و ممانعتها از ورود مایحتاج زندگی آنها گزارش می دادند. کاش از خودداری از تحویل سوخت و برق به بیمارستانها و مراکز درمانی سخن می گفتند. کاش لنز دوربینهایشان را روی صحنه های آوار شده بر سر فلسطینیان بی دفاع و مستاصل و ویرانی های ناشی از بمبارانها متمرکز می کردند و کاش روایت آثار به جا مانده بر پیکر فلسطینی ها بر اثر استفاده رژیم اسرائیل از گلوله های حاوی فسفر سفید علیه آنها بخشی از ماموریت حرفه ای این رسانه ها بود.
کاش ظلم و جنایت صهیونیست های کودک کش مهار می شد تا زنان، دختران و کودکان فلسطینی آرام بگیرند.
منبع: ایرنا