به گزارش متادخت، مریم اردبیلی در نشست خبری امروز سه شنبه در تشریح برنامههای اداره کل امور بانوان شهرداری تهران برای هفته گرامیداشت مقام زن، گفت: این هفته به معنای بزرگداشت ویژه برای زنان و مادران است، اما این موضوع اتفاقی است که در تمام طول سال باید وجود داشته باشد و این هفته تنها به یمن نام حضرت فاطمه زهرا (س) فرصتی را فراهم میکند تا ما در حیطه های مختلف نقش و جایگاه زنان را مورد توجه ویژهتری قرار دهیم و از همکاران و زنانی که در جامعه ایرانی حضور دارند قدردانی داشته باشیم.
وی افزود: امسال در قالب پویش «قدردانیم» به مناسبت این هفته از جایگاه و شأن زنان در جامعه قدردانی میکنیم.
مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره زنان و جایگاه زن که در روزهای گذشته در دیدار با بانوان بیان کردند، گفت: صحبتهای رهبری افقهای جدیدی را پیش روی زنان کشور قرار داده که بر اساس این افقها میتوانیم پلههای بعدی را در حیطههای مختلف مرتبط با زنان طی کنیم.ایشان تاکید داشتند که زنان ایرانی پر تعداد در تمام حیطههای تخصصی حضور داشتند و بر نقش محوری زنان در موضوع پر اهمیت خانواده تاکید کردند.
اردبیلی ادامه داد: پویش «قدردانیم» حول قدردانی از زنان و نقش آنها شکل گرفته و ما نیز به عنوان شهرداری تهران یکی از قدردانهای زنان خواهیم بود تا جریان این قدردانی به راه بیفتد. به این ترتیب از روز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) در سطح شهر بنرها و عرشههای پلها تصاویر مربوط به این پویش را به نمایش میگذارند. همچنین کارتهایی طراحی شده که بر روی آنها جملاتی با ابتدای چقدر آغاز شده که فرد میتواند با پر کردن جای خالی جملهها به بانوان عزیز خود این کارتها را هدیه دهد. از ۲۳ تا ۳۰ دیماه مصادف با هفته گرامیداشت مقام زن این پویش نیز در سطح شهر اجرایی خواهد شد.
مدیرکل بانوان شهرداری تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود در تشریح جزئیات برنامههای ویژه این هفته در تهران، گفت: ۶۲ جشن قدردانی و تجلیل از مقام زن درمناطق ۲۲ گانه و شرکتهای تابعه برای ۱۰ هزار و ۶۰۰ نفر از بانوان پرسنل شهرداری تهران برگزار خواهد شد. همچنین ۱۶۷ برنامه ویژه شهروندان تهرانی با ظرفیت بیش از ۶۰۰ هزار نفر نیز تدارک دیده شده است.
۳۶ جشن به منظور تقدیر از بانوان تاثیرگذار، نخبه و کارآفرین، ۳۷ مسابقه هنری، فرهنگی و ورزشی و همچنین ۴۷ رویداد فرهنگی و هنری، تورهای تفریحی و زیارتی، کنسرت ویژه بانوان و نشستهای ادبی نیز برگزار خواهد شد.
وی تاکید کرد: ۲۷ کارگاه آموزشی با موضوع فرزندپروری، مهارتهای زندگی و مباحث روانشناسی، ۱۰ رویداد مادر و دختری با توجه ویژه به سالمندان و همچنین برپایی ۱۰ ایستگاه سلامتی به منظور چکاب و معاینه و خدمات رایگان مشاوره برای بانوان در سطح شهر در این ایام برپا خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه ۲۴ برنامه تقدیر و تجلیل از مادران و خانوادههای شهدا و ۲۳ بازارچه فرش و ارائه محصولات زنان سرپرست خانوار به همراه جشن گلریزانی برای آزادی مادران زندانی دارای جرایم مالی برگزار میشود، افزود: برنامههای متمرکزی نیز از سوی اداره کل امور بانوان در شهر تهران برگزار خواهد شد که از جمله آنها میتوان به جشن روز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) در برج میلاد با حضور کارکنان زن شهرداری تهران به عنوان قدردانی با حضور شهردار تهران اشاره کرد.
به گفته وی، همچنین کارگاه هنری با موضوع قدردانی از زنان با شرکت ۱۰۰ هنرمند به مدت سه روز در رشتههای مختلف هنرهای تجسمی برگزار خواهد شد و در این ایام شاهد افتتاح دو مجموعه شهربانو در مناطق ۱۱ و ۱۲ و چهار مجموعه شهردخت در مناطق ۲، ۸، ۱۹ و ۲۰ خواهیم بود. بازارچه دست سازههای مادران شهر نیز با استفاده از سوالهای چقدر تو هنرمندی؟ و چقدر تو کار بلدی؟ در مناطق مختلف برپا میشود.
اردبیلی به اجرای ویدیو مپینگ و نورافشانی در برج آزادی در شب میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) اشاره کرد و افزود: اجرای هنر چیدمان و هنر تعاملی در نقاط پر تردد شهری، طراحی و نصب سازههای حجمی و همچنین بازدید از همراه سراهای بیمارستان کودکان و بازدید از مادران دارای فرزند بیمار بستری در مراکز درمانی، بازدید از مراکز نگهداری زنان آسیب دیده، بازدید از مراکز خیریه ارائه دهنده خدمات به زنان و دختران و توزیع اقلام فرهنگی پویش قدردانی بین شهروندان زن در میادین پر تردد، اتوبوسها، تاکسیها، فروشگاههای شهروند و … انجام خواهد شد.
وی تاکید کرد: در این هفته خدمات رایگان به زنان با عنوان «شهر قدردان توست» به صورت رایگان ارائه میشود.
اردبیلی ادامه داد: در این ایام در مراسم ویژه ایثارگران از مادران شهید نیز تقدیر خواهد شد. در تهران مادرانی که سه شهید تقدیم انقلاب کردند تعداد معدودی هستند که در قید حیات هستند که از همه آنها نیز تقدیر خواهند شد.
مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران در خصوص رفع نقاط بی دفاع شهری برای بانوان نیز گفت: مدلی برای ما بهینه بود که اتفاق بیفتد که خانمها از طریق سامانه ۱۳۷ نقاط ناامن سطح شهر را اعلام کنند. یکی از مجموعههایی که این موضوع را دنبال میکند سازمان خدمات اجتماعی است که برای رفع نقاط بی دفاع شهری در قالب پروژههای خرد اقداماتی را انجام میدهد اما لازم است که برای اجرای این موضوع در سطح شهرداری وحدت رویه و یکپارچگی ایجاد شود و ما نیز در قالب طرح، این موضوع را به شورای شهر تهران ارائه خواهیم کرد تا بتوانیم نسبت به رفع نقاط بی دفاع شهری برای بانوان اقدام کنیم.
وی در خصوص پیگیری موضوع واگنهای ویژه بانوان در مترو نیز گفت: برنامهای به صورت نمادین و پایلوت در مترو پیشتر برگزار شده بود که واگنهایی ویژه بانوان با طراحی خاص ایجاد شود اما اعلام شد که در مجموعه جدید واگنهایی که خریداری میشود این موضوع مد نظر قرار میگیرد و جزو سفارشها خواهد بود. در حال حاضر در مجموعه مترو از سال گذشته تا کنون اتاقهای مادر و کودکی که غیر فعال بودند فعال شدند و تا پایان سال جاری و سال آینده نیز در بودجه مترو موضوع افزایش اتاقهای مادر و کودک دیده شده است.
وی افزود: طرح غرفه فروش ویژه بانوان سرپرست خانوار نیز از دیگر طرحهایی است که در مجموعه مترو برای بانوان اجرایی خواهد شد. از سوی دیگر در سال جاری یک میلیون و ۲۳۰ نفر تا کنون از بوستانهای بانوان استفاده کردهاند.