متادخت | روایت‌هایی فراتر از اندیشه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

بخش مهمی از مسائل زنان کارگر به ضعف در اجرای قوانین مربوط است

رئیس فراکسیون زنان مجلس گفت: بخش مهمی از مسائل زنان کارگر به ضعف در اجرای قوانین مربوط و نظارت است، در مواردی که قوانین بسندگی دارند به خوبی اجرا نمی‌شوند و نظارت کافی بر آنها صورت نمی‌گیرد.

به گزارش متادخت، رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره مسائل زنان کارگر و دغدغه‌های این قشر جامعه گفت: زنان کارگر، یکی از اقشار جامعه زنان هستند که مسائل و مشکلاتشان در انبوه مسائل کلان کارگری کمتر مورد توجه قرار گرفته است. اگرچه قانون‌گذار در طی سال‌های گذشته برخی قوانین حمایتی برای این زنان در نظر گرفته، اما همچنان نیازمند توجه جدی به مسائل ویژه این قشر از زنان هستیم.

وی تصریح کرد: بخش مهمی از مسائل زنان کارگر به ضعف در نظارت بر احقاق حقوق کارگران و اجرای قوانین مربوط می‌شود. یعنی در مواردی هم که قوانین بسندگی لازم را دارند، در حوزه زنان به خوبی اجرا نمی‌شوند و نظارت کافی نیز بر آن‌ها صورت نمی‌گیرد. برای مثال بسیاری از قوانینی که در زمینه تسهیلات شغلی وجود دارد، برای زنان کارگر به سختی اجرا می‌شود و متأسفانه در مجموعه‌های کارگری این زنان اغلب یا مجبورند از نقش‌های خانوادگی خود بگذرند یا در صورت فرزندآوری، از تسهیلات لازم مانند مرخصی زایمان و ساعت شیردهی و… برخوردار نشوند.

قاسم‌پور با اشاره به برخی تسهیلات شغلی برای زنان بیان کرد: مرخصی زایمان ۹ ماه، محدودیت‌های مربوط به مشاغل سخت کاری برای زنان کارگر، ساعات شیردهی و… برخی از تسهیلاتی است که در قانون به درستی در نظر گرفته شده اما باید تلاش کنیم با در نظر گرفتن سازوکارهایی، شرایطی فراهم آوریم که این تسهیلات موجب حذف و اخراج زنان کارگر یا عدم جذب زنان نشود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس عنوان کرد: بسیاری از زنان جامعه کارگری، زنان سرپرست خانوار هستند که تأمین اقتصادی خانواده بر دوش آن‌هاست و حذفشان از اشتغال یا بی‌توجهی به مسائل آن‌ها می‌تواند تبعات فردی و اجتماعی بالایی را به همراه داشته باشد.

وی درباره تأمین امنیت روانی در محیط کاری برای زنان کارگر اظهار کرد: یکی از مسائلی که باید مورد توجه قانون‌گذار قرار گیرد، مسئله تأمین امنیت روانی برای این زنان است. حفظ امنیت و کرامت زنان در محیط‌های شغلی یکی دیگر از موضوعات مهمی است که در لایحه ارتقای امنیت زنان مورد توجه قرار دادیم.

رئیس کمیته آسیب‌های اجتماعی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در خصوص انجمن‌های صنفی زنان کارگر گفت: این انجمن‌ها در احقاق حقوق زنان کارگر و اصلاح وضعیت ایشان در محیط‌های شغلی نقش مهمی دارند. ضمن آن‌که در تعامل با سیاست‌گذاران، می‌توانند مشکلات و مسائلی را که از چشم مجلس و دولت دور مانده است، مطرح کنند. علاوه بر تشکیل انجمن‌های صنفی خاص زنان کارگر، حضور یک نماینده کارگر زن در شورای عالی کار نیز می‌تواند در توجه به مسائل زنان کارگر مثمر ثمر باشد.

قاسم‌پور با تأکید بر ضرورت تقویت بازرسی‌های دولتی از مجموعه‌های کارگری گفت: این بازرسی‌ها می‌توانند سیستم نظارتی مؤثری بر عملکرد کارفرماها باشند و دولت بایستی به تقویت و ساماندهی بازرسی‌ها توجه ویژه داشته باشد. گسترش و تقویت بازرسی باید به گونه‌ای باشد که تمامی بخش‌ها از جمله کارگاه‌های کوچک را در برگیرد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس خاطرنشان کرد: تا هفته‌های آتی برنامه هفتم توسعه از دولت به مجلس می‌رسد و این برنامه مورد اصلاح نمایندگان قرار خواهد گرفت. تاکنون چندین جلسه با بخش‌های مختلف زنان کارگر برگزار کردیم و مسائل ایشان را شنیده‌ایم. این مسائل را در برنامه هفتم توسعه تا حد امکان دنبال خواهیم کرد.

مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط