به گزارش متادخت، شینا انصاری در همایش زنان و توسعه پایدار با اشاره به معضلات محیط زیست اظهار داشت: همین امروز با آلودگی هوا و تعطیلی مدارس مواجه هستیم اما مشکلات محیط زیست تنها آلودگی نیست و آلودگی تنها موضوع ملموس فصل زمستان است و محیط زیست با مشکلات بزرگی مواجه است. از این رو نیازمند این هستیم که موضوع محیط زیست در اولویت حاکمیت قرار بگیرد.
وی ادامه داد: برای کاهش مشکلات محیط زیست و حفاظت آن نیازمند حمایت و همکاری آحاد مردم هستیم و قطعا تنها یک سازمان امکان اجرای این هدف و کاهش مشکلات محیط زیست را ندارد. تمام دستگاهها و مردم باید پای کار بیایند و بدون همکاری مردم به ویژه زنان امکان حفاظت از محیط زیست وجود ندارد.
معاون رییس جمهوری با بیان اینکه به نقش زنان باور داریم و زنان ما از دیرباز یک پیوند و الفت با محیط زیست داشتند که مصداق بارز آن حضرت زهرا بانوی آب و آینه بودند که آب را به عنوان مهریه انتخاب کردند، گفت: زنان پیشگام در حفاظت زیست هستند و در جوامع محلی هم زنان از آسیبهای محیطزیستی بیشتر اثر میپذیرند و زنان در نقش خانواده با حساسیت بیشتر در حفاظت محیط زیست می توانند موثر باشند.
انصاری افزود: به عنوان مثال در بخشهای مختلف محیط زیست که واجد اهمیت هستند یکی از موضوعات مدیریت پسماند است که میتواند در بخشهای مختلف اثرگذار باشد. وقتی محصولات تولید میشود باید به این موضوع توجه شود که این محسوب در محیط زیست چگونه بازیافت خواهد شد اما معمولا این موضوع مهم مد نظر قرار نمیگیرد.
رییس سازمان حفاظت از محیط زیست با تاکید بر اینکه باید از مصرفگرایی بیرویه که اثر مخرب در محیط زیست دارد جلوگیری کنیم، گفت: باید به موضوع کاهش تولید پسماند توجه داشته باشیم.
وی با تاکید بر کشاورزی کشاورزی پایدار اظهار داشت: برای کشاورزی پایدار و احیای جنگلها نیازمند همکاری مردم به ویژه زنان در روستایی هستیم، امروز جنگل هیرکانی در حال از دست رفتن است و وضعیت نابسامانی دارند. میدانیم که امروز زنان در حفظ جنگلها تا چه حدی اثر گذار هستند که مصداق بارز آن ابتکار یک زن برای حفظ جنگلهای آفریقا بودهاست.
انصاری تاکید کرد:در کاهش رد پای کربن باید کار کنیم و در توسعه انرژی های تجدیدپذیر باید اثرگذار باشیم و این موضوع را باید در زندگی و خانواده شروع کنیم و کسب و کار سبز را توسعه دهیم .
وی ادامه داد: باید به فرزندان احترام به طبیعت و محیط زیست را آموزش دهیم و زنان میتوانند در این باره بسیار اثر گذار باشند. میدانیم که حساسیت زنان به محیط زیست بیشتر است اما باید مطالبه گری و کنش گری کنیم تا برای افزایش حساسیتها در بخشهای مختلف جامعه در کاهش معضلات محیط زیستی قدم های مثبتی برداریم.
منبع: ایلنا