به گزارش متادخت، داستان فدک ماجرایی پیچیده و جانسوز است. درست پس از رحلت پیامبر گرامی اسلام (ص)، در حالی که حضرت زهرا (س) به سوگ پدر نشسته بودند، زمزمههایی مبنی بر آنکه پیامبران میراثی از خود برجا نمیگذارند، آغاز شد و با همین استدلال این باغ از صاحب اصلی خود غصب شد.
اما فدک تنها یک باغ نبود، بلکه پشتوانهای مالی برای خاندان رسالت محسوب میشد. حضرت فاطمه (س) علیرغم حال نامساعدی که پس از رحلت پدر داشتند، برای احیای حق خود قیام کردند و پس از آنکه دادخواهی خود و همسرشان را بیثمر دیدند به مسجدالنبی رفته و به ایراد خطبهای پرداختند که به «فدکیه» مشهور است و طی این خطبه به روشنگری پرداختند.
باغ فدک در نهایت از ید مالکیت حضرت خارج شده و به دست خلفای وقت افتاد. سالها بعد برخی از آنان فدک را به فرزندان حضرت زهرا (س) برگرداندند اما خلفای دیگر مجدد این حق مسلم را غصب کردند.
اسرار بسیاری در دل فدک نهفته است که بعد از گذشت قرنها تبدیل به نمادی از حقی زائل شده خاندان رسالت شده است؛ حقی که به یغما برده شد و سرآغازی برای آغاز انقلابی که بنیانگذار آن دختر پیامبر بود، گشته است.
به مناسبت ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره (س) گفتگویی با دکتر سعید طاووسی، عضو هیآت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، ترتیب دادهایم تا برگههای ناخوانده از تاریخ فدک را برایمان بازگو کنند.
قسمت اول: فدک در آینه حقیقت