به گزارش متادخت، سیدابوالفضل پرپنچی افزود: زنان سرپرست خانوار از دهک های یک تا ۳ تحت حمایت کمیته امداد قرار می گیرند و از دهک های ۳ تا ۵ هم کمک های موردی دریافت می کنند.
وی ادامه داد:زنان سرپرست خانوار تحت حمایت کمیته امداد شامل زنانی که همسرشان فوت کرده، همسران از کارافتاده دارند، همسران بیمار ناتوان و زنان دارای همسر زندانی هستند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران در مورد حمایت های این نهاد از زنان سرپرست خانوار افزود: بسته به شرایط خانواری زن سرپرست، حمایت هایی شامل وام های اشتغال و تهیه و اجاره مسکن و همچنین حمایت از فرزندان مانند تحصیل آنها، ازدواج و تهیه جهیزیه انجام می شود و علاوه براین در بخش درمان هم کمک هایی در اختیار این خانواده ها قرار می گیرد.
پرپنجی با بیان اینکه یکی از بزرگترین چالشهای زنان سرپرست خانوار موضوع اشتغال است، تاکید کرد: این زنان معمولاً با مشکلات زیادی برای یافتن شغل مناسب روبهرو هستند. سطح پایین تحصیلات و مهارتهای حرفهای در کنار محدودیتهای اجتماعی و فرهنگی باعث میشود بسیاری از زنان سرپرست خانوار نتوانند به فرصتهای شغلی با درآمد بالا دسترسی پیدا کنند و در این شرایط، آنان مجبور به پذیرش مشاغل کمدرآمد، غیررسمی و بدون امنیت شغلی هستند.
وی گفت: بسیاری از این زنان در مشاغلی مانند کارگری، قالیبافی، خیاطی، فروشندگی و دستفروشی فعالیت میکنند که این نوع مشاغل اغلب دارای شرایط کاری سخت، حقوق پایین و بدون مزایای بیمهای و حمایتی است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران ادامه داد:همچنین زنان سرپرست خانوار به دلیل مسئولیتهای خانوادگی و نگهداری از فرزندان، فرصت و زمان کافی برای پیشرفت شغلی و بهبود وضعیت اقتصادی خود را ندارند. بنابراین، در بسیاری از موارد، این زنان در چرخه فقر و بیکاری قرار میگیرند.
پرپنجی بیان کرد: بر این اساس موضوع حمایت از زنان سرپرست خانوار و بحث توانمندی آنها در اولویت است و دراین زمینه کمیته امداد با اعطای تسهیلات بانکی از زنان سرپرست خانوار حمایت می کند.
وی افزود: در زمان حاضر بسته به نیاز و کسب و کاری که زنان سرپرست خانوار راه اندازی می کنند و همچنین تشخیص و نظر مددکار اجتماعی، آنها از وام های اشتغال تا ۱۵۰ میلیون تومان و در مواردی هم تا ۳۰۰ میلیون تومان برخوردار می شوند.
منبع: ایرنا