متادخت | روایت‌هایی فراتر از اندیشه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اُمّاه

کتاب اماه
در زندگی حضرت الگویی نهفته است که می‌تواند نمونه‌ای ملموس و قابل الگوبرداری برای تمامی زنانی باشد که می‌خواهند سبکی متعادل از زندگی یک زن را تجربه کنند.

به گزارش متادخت، «در زندگی معمولی این بزرگوار، یک نکته مهم است و آن جمع بین زندگی یک زن مسلمان در رفتار با شوهر، فرزندان و انجام وظایفش در خانه از یک طرف و وظایف یک انسان مجاهد غیور خستگی ناپذیر در برخوردش با حوادت سیاسی که بعد از رحلت رسول اکرم از طرف دیگر. همچنین از جهت سوم یک عبادتگر، به پا دارنده نماز در شب‌های تارف قیام کننده لله، خاضع و خاشع برای پروردگار است…؛ این سه بعد را با هم جمع کردن نقطه درخشان زندگی حضرت زهرا (س) است.»

سخنان مقام معظم رهبری در معرفی سبک زندگی حضرت زهرا (س) نشان دهنده اهمیت بسیار این مسئله است که در کتاب «اُماه» نوشته حمید سبحانی صدر به عنوان مقدمه مورد استفاده قرار گرفته است. در زندگی حضرت الگویی نهفته است که می‌تواند نمونه‌ای ملموس و قابل الگوبرداری برای تمامی زنانی باشد که می‌خواهند سبکی متعادل از زندگی یک زن را تجربه کنند.

این کتاب با دخترانه‌های زندگی حضرت زهرا (س) شروع می‌شود و با همسرانه‌ها، مادرانه‌ها و بی‌کرانگی به پایان می‌رسد؛ همچنین توانسته نگاهی نو به زندگی ایشان داشته باشد که حاصل سال‌ها پژوهش نویسنده در این عرصه است. این نوشتار به سبک تاریخی- ادبی نگاشته شده اما نگاهی مستند و دقیق را در مقابل دیدگان مخاطب قرار می‌دهد بدون آن که تخیل نویسنده در آن نقش داشته باشد.

 

در بخش دیگری از کتاب می‌خوانیم:

«دختر پیامبر با وجود اشتغال به کارهای سخت خانه از ظرافت‌های مربوط به خانه‌داری و شوهرداری غافل نمی‌شد و تا آن‌جا که می‌توانست به این امور اقدام می‌کرد. در سفر حجه‌الوداع که رسول خدا با جمع کثیری از مردم برای انجام حج خانه خدا از مدینه به سوی مکه رهسپار شد، حضرت فاطمه (س) نیز به همراه فرزندانش در این سفر معنوی باشکوه شرکت کردند. از نکات قابل تآمل آن که دختر پیامبر دشواری‌های ابتدایی این سفر را بدون همراهی شوهرش علی‌ابن‌ابی‌طالب پشت سرگذاشت؛ زیرا آن حضرت برای انجام ماموریتی از جانب رسول خدا به یمن رفته بود. تمام رنج‌های طبیعی سفر آن هم سفر حج به جای خود، رسیدگی و مراقبت از فرزندان خردسال نیز می‌تواست به سختی‌ها بیفزاید. هنگامی که امیرمومنان به سرزمین مکه قم نهاد به نزد فاطمه رفت و مشاهده کرد که بانویش از احرام خارج شده لباس‌هایی رنگی به تن کرد و عطری دل‌انگیز به مشام می‌رسد…»

 

اُماه

حمید سبحانی صدر

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط