متادخت | روایت‌هایی فراتر از اندیشه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

توجه ویژه به زنان در سیاست گذاری‌های اجتماعی

یک پژوهشگر با اشاره به اینکه در دهه‌های اخیر، یکی از گروه‌های اصلی مورد توجه در سیاست‌گذاری‌های اجتماعی بوده‌اند، گفت: دلیل این توجه، تفاوت‌های طبیعی و مسئولیت‌های خاص آنان در زمینه فرزندآوری و تربیت کودکان در خانواده است.

به گزارش متادخت؛ فاطمه کاکادزفولی با اشاره به موضوع سیاست‌گذاری‌های اجتماعی و نقش مادری در خانواده، اظهار کرد: زنان و بانوان در دهه‌های اخیر، یکی از گروه‌های اصلی مورد توجه در سیاست‌گذاری‌های اجتماعی بوده‌اند که دلیل این توجه، تفاوت‌های طبیعی و مسئولیت‌های خاص آنان در زمینه فرزندآوری و تربیت کودکان در خانواده است.

وی بیان کرد: مادری یکی از مهم‌ترین نقش‌هایی است که زنان را از مردان متمایز می‌کند، زیرا این نقش، مسئولیت‌ها و شرایط ویژه‌ای برای زنان و بانوان ما ایجاد می‌کند و بر خانواده و جامعه نیز تأثیر می‌گذارد، از دهه ۱۹۷۰ میلادی، با تغییر نگاه به نقش سنتی زنان (به‌عنوان خانه‌دار) و مردان (به‌عنوان نان‌آور)، نظریه‌های مختلفی درباره مادری شکل گرفته است.

این پژوهشگر و استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در جمهوری اسلامی ایران، قانون اساسی بر اهمیت خانواده و نقش مادران تأکید دارد و بر اساس این قانون، زنان نیز باید هم در تربیت فرزندان (نقش مادری) و هم در مشارکت اجتماعی موفق باشند، یادآور شد: زیرا برای تحقق این هدف، برنامه‌ریزی دقیق دولت ضروری است.

کاکادزفولی متذکر شد: اما یک مشکل اساسی که وجود دارد و آن این است که سیاست‌های کلی گاهی در عمل به‌درستی اجرا نمی‌شوند، برای مثال سیاست‌های افزایش جمعیت ممکن است با سبک زندگی امروز زنان، به‌ویژه زنان شاغل و تحصیل‌کرده، هماهنگ نباشد، بنابراین، نیاز است سیاست‌ها بر اساس واقعیت‌های جامعه و نیاز‌های زنان تنظیم شوند.

 

 

منبع: شهرآرا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط