به گزارش متادخت، مرضیه عاصی در رابطه با شعارسال عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی فرمودند «تولید یکی از کلیدهای اصلی بهبود اقتصاد کشور و معیشت مردم است.» تولید به سرمایه گذاری نیاز دارد، اگر سرمایه ها و نقدینگی که به صورت سکه، ارز، زمین و… در اختیار مردم است در تولید سرمایه گذاری شود کشور پیشرفت خواهد کرد.
وی در رابطه با نقش بانوان در تحقق و توان مدیریت مالی آنان گفت: زنان در مدیریت مالی هوش و تدبر بالایی دارند. در زمینه سرمایهگذاری برای تولید نیز همینطور است. درست است که بر اساس آیات مردان بر اساس آیه ۳۴ سوره نساء «الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَی النِّسَاءِ» مردان قوام دهنده خانواده هستند، اما زنان در هزینهکردن ماهانه یا سالانه خانواده محتاط ترو مدبرتر عمل میکنند.
فعال فرهنگی بیان کرد: خانواده، نخستین و کوچکترین واحد اجتماعی است و اگر زنان بتوانند این واحد را به خوبی مدیریت کنند، قطعاً در سطح جامعه نیز موفق خواهند بود. اگر به بانوان فرصت بیشتری بدهیم، از آنها حمایت کنیم و محدودیتها را از میان برداریم، می توانند از کوپکترین سرمایه ها بزرگترین تولیدات را رقم بزنند. در این صورت می توانیم شاهد پیشرفتهای چشمگیری باشیم.
وی افزود: فرصتسازی برای سرمایهگذاری زنان نه تنها بخشی از حقوق بانوان است، بلکه حق همه شهروندان نیز به شمار میآید. زنان نیمی از جامعه را تشکیل میدهند و حذف توانمندیهای آنها به معنای کاهش توان اقتصادی جامعه است.
عاصی ادامه داد: زنان نیمی از جمعیت فعال هر جامعه هستند و غیبت آنها به معنای نصف شدن تولید ناخالص داخلی است. وقتی قوانین به درستی از زنان حمایت نکنند، احتمال حضور زنان با استعداد، دانش و مهارت در اقتصاد کاهش مییابد.
وی گفت: باید از بانوان حمایت کنیم تا بتوانند در کنار فرزندآوری و تربیت فرزندان، به اشتغال و سرمایهگذاری در زمینههای مختلف بپردازند، بدون اینکه آسیبی به نقش مادری و همسرداری آنها وارد شود. همچنین محدودیتهای راهاندازی مشاغل و سرمایهگذاری برای بانوان باید برداشته شود تا آنها بتوانند سرمایهگذاریهای کوچک و بزرگی را ایجاد کنند.
فعال فرهنگی اظهار کرد: استفاده از ظرفیت عظیم زنان از دیرباز مورد توجه حاکمان سیاسی بوده است. برخی دولتمردان مانند کشورهای غربی و اروپایی از جذابیت تبلیغاتی زنان بهره میبرند، در حالی که برخی دیگر بر توان فکری و مدیریتی زنان تأکید دارند.
وی با اشاره به لزوم بررسی جایگاه اقتصادی زنان و فرصت های سرمایه گذاری آنان در قوانین کشور گفت: قدرت تفکر، تصمیمگیری، دقت و ظرافت زنانه، ظرفیت عظیمی است که هر کشوری با توجه به زیرساختهای خود میتواند از آن بهرهبرداری کند و در مسیر پیشرفت گام بردارد. در حقیقت، جایگاه اجتماعی بانوان در هر جامعه، میزان پیشرفت آن جامعه را تحت تأثیر قرار میدهد.
عاصی افزود: اسلام زن را «ربّ البیت» معرفی میکند و نقش مدیریتی خانه را به او می سپارد چون قدرت عظیمی در درون خود دارد و میتواند همه جوانب روحی را بسنجد و تک بعدی عمل نکند و با قدرت و دقت زنانه همسر و فرزندان را مدیریت کند.
وی ادامه داد: زنان نه تنها میتوانند فرزندان خود را مدیریت کنند، بلکه توانایی دارند همسرانشان را نیز و به درستی هدایت کنند. زنان در عین حال که در خانه به تربیت فرزندان مشغولند، از حضور فعال در جامعه غافل نمیشوند. این بانوان، اگر اراده کنند و به دور از دروغهای جذاب غرب عمل کنند، میتوانند جامعهای را متحول کنند. تحول در جامعه امری بسیار مهم و حیاتی است.
فعال فرهنگی اضافه کرد: همانطور که زنان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با حضور پررنگ و فعال خود، تأثیر شگرفی بر جامعه گذاشتند و در حل مسائل کلان کشور نیز نقشآفرینی کردند. آنها در بحرانهای زمان جنگ، از بافتنی و نان پختن تا تهیه مربا، مشارکت داشتند و بسیاری از آنها حتی در جبههها حاضر شده و کمکهای اولیه را ارائه میدادند. این زنان مانند زنانی بودند که در جنگهای زمان پیامبر رجزخوانی میکردند و مردان را شجاع میساختند و به آنها جرئت میدادند تا در میدان نبرد حاضر شوند
وی با بیان اینکه «ربّ البیت» میتواند «ربّ الجامعه» نیز باشد، تصریح کرد: زنان می توانند با سرمایههای کوچک خود تولیدات عظیمی رقم بزند. بانوان مهارت و علاقه فراوانی به خرید طلا دارند اما امروز می توانند به جای ذخیره سرمایههای خود به عنوان طلا، به ندای ولی امر جامعه لبیک بگویند و همانطور که در کمک به غزه و لبنان پویش طلا راهاندازی کردند، میتوانند پویشی برای استفاده از طلاهای ذخیرهشده خود برای سرمایهگذاری راه اندازی کنند. و سرمایه های کوچک تا بزرگ خود را در راه تولید برای پیشرفت جامعه استفاده کنند.
عاصی تاکید کرد: حاکمیت باید در این زمینه از بانوان حمایت و پشتیبانی کند؛ زیرا زنان مدیران مدبر و کارآمدی هستند که میتوانند جامعه را هدایت کنند. همانگونه که بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) فرمودند، زنان رهبری انقلاب را به عهده داشتند و مردان را در راهپیماییها و تظاهراتها به دنبال خود کشاندند.
وی یادآور شد: برای سرمایه عظیم بانوان در مدیریت سرمایهگذاری برای تولید از یک سو به حمایت حاکمیت از سوی دیگر به همکاری و حضور آنان در میدان نیاز دارد. زنان باید دست به دست هم دهند تا بتوانند حرف ولی امر جامعه را محقق کنند و خود را برای سرمایهگذاریهای کوچک و بزرگ آماده کنند تا با تولیدات عظیم خود، گامی مؤثر در تحول اقتصاد و پیشرفت کشور بردارند.
منبع: حوزه نیوز