متادخت | روایت‌هایی فراتر از اندیشه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

شکوفایی اقتصادی با هنر اصیل زنان

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین گفت: راه‌اندازی خانه فرش یک اقدام راهبردی و ضروری برای احیای هنر فرش‌بافی در قزوین به شمار می آید و می‌تواند محلی برای آموزش تخصصی، حلقه وصل بین تولید کنندگان، بازار فروش و ایجاد ارتباط موثر با بازار داخلی و بین‌المللی نیز باشد.

به گزارش متادخت، مریم بیدخام  اظهار کرد: خانه فرش می‌تواند به ثبت برند فرش قزوین کمک کرده و آن را به یک محصول ممتاز ملی و صادراتی تبدیل کند، از این رو حمایت مسرت بخش در راستای احیای خانه فرش استان، طرح و بافت فرش سنتی و همچنین بافت مدرن حجیم بافی با طرح‌های اصیل قزوین باید در دستور کار قرار گیرد.

وی ادامه داد: فرش دستباف، تنها یک کالای هنری یا اقتصادی نیست، بلکه روایت‌گر تاریخ، فرهنگ و هویت یک ملت به شمار می آید و قزوین با پیشینه‌ای کهن در هنر فرش‌بافی، جایگاه شایسته‌ای را در این میراث ملی داشته اما متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد کمرنگ شدن این هنر اصیل در منطقه بوده ایم.

بیدخام با بیان اینکه فرش قزوین با وجود به پیشینه‌ درخشانش در سال‌های اخیر کمتر دیده شده و تا حدودی نیز به حاشیه رانده شده، تصریح کرد: نبودن حمایت‌های کافی، عدم آموزش حرفه‌ای، مهاجرت روستاییان به شهرها، و جایگزینی فرش‌های ماشینی از دلایل ایجاد این شرایط به شمار می آید، در حالی که این هنر می‌تواند یکی از ارکان مهم توسعه فرهنگی و اقتصادی استان باشد.

 

به گفته این مسوول، زنان محور اصلی احیای فرش دستبفات قزوین هستند و بسیاری از آنها مهارت فرش‌بافی دارند یا به‌ راحتی می‌توانند آن را فرا بگیرند، اگر مرکزی وجود داشته باشد که آموزش، تامین مواد اولیه، بازاریابی و فروش این محصول را تسهیل کند، زنان می‌توانند با توانایی‌های خود، نقش فعالی در احیای این هنر ایفا کنند.

وی با بیان اینکه احیا فرش قزوین باعث توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی بانوان نیز می‌شود، افزود: در برخی از استان‌های کشور خانه‌های فرش با موفقیت ایجاد شده‌ و مشغول فعالیت هستند و این مراکز نه‌ تنها موجب ایجاد اشتغال زنان شده‌،، بلکه سهم مهمی در صادرات غیرنفتی کشور هم داشته‌ است.

بیدخام تصریح کرد: قزوین با پیشینه فرهنگی خود می‌تواند یکی از قطب‌های نوظهور فرش ایران باشد، به‌ ویژه اگر سیاست‌گذاری دقیق و حمایت‌ دستگاه های دولتی و نهادهای مردمی همزمان انجام شود.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری قزوین خاطرنشان کرد: احیای فرش قزوین، نه فقط احیای یک هنر، بلکه بازگرداندن هویت فرهنگی منطقه است و ایجاد خانه فرش می‌تواند سکوی پرتابی برای بازگشت درخشش این هنر باشد، از این رو ضروری است مسوولان استان با نگاه توسعه‌محور و همراهی جامعه محلی، بستر لازم برای این تحول را فراهم کنند.

 

منبع: ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط