متادخت | روایت‌هایی فراتر از اندیشه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

افتخارآفرینی بانوان ایرانی؛ ۱۸ دانشمند زن در جمع یک و دو درصد برتر جهان

رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها گفت: در پی انقلاب اسلامی اتفاقات بسیار مهمی در بخش بانوان صورت گرفته است.

به گزارش متادخت، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی در نشست هم‌اندیشی با موضوع نقش اساتید زن در افزایش سرمایه اجتماعی در بین دانشگاهیان ضمن تبریک ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها گفت: امروزه دیدگاه‌های متفاوتی به زنان و بانوان در جوامع وجود دارد که غالباً این نگاه‌ها نگاهی است که بسیار متحجرانه می‌باشد و زن را کالا می‌انگارند و به دنبال لاابالی‌گری است اما در مقابل آن انقلاب اسلامی در این باره الگوی سوم زنان را ارائه می‌دهد و در مقابل این نگاه‌ها قد علم می‌کند.

وی در ادامه افزود: یک نگاه این است که بانوان و زنان را از امکان حضور اجتماعی در جامعه محروم می‌کند. نکته دیگر این است که زن را با شعار آزادی و رهایی به ابزاری برای به نتیجه رساندن اهداف سرمایه‌داری خود تبدیل می‌کند. این واقعیتی است که نظام غرب در نگاه به زنان دارند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها عنوان کرد: کشورهای اروپایی و آمریکایی با قوانین و ضوابط خود تبعیض فراوانی را در ارزش‌گذاری کار زنان انجام می‌دهند و به عنوان مثال ما این را در صنعت سینما در غرب مشاهده می‌کنیم.

صادرات مرغ به روسیه، بازار مرغ ایران را ملتهب کرد بخوانید

وی در ادامه تاکید کرد: در این میانه یک جریان به دنبال نفی اثرگذاری زنان است و از سوی دیگر به دنبال نفی مسئولیت‌های اجتماعی زنان و کمرنگ کردن نقش آن‌ها در نهاد خانواده است. در پاسخ به همه این نگاه‌های متحجرانه انقلاب اسلامی به دنبال زن مترقی بدون از دست دادن مسئولیت‌های خود است.

حجت الاسلام والمسلمین رستمی با اشاره به پیشرفت بانوان بعد از انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: در پی انقلاب اسلامی نتایج و اتفاقات بسیار مهمی در بخش بانوان صورت گرفته است. امروزه ۱۸ دانشمند زن ایرانی جزو دانشمندان یک و دو درصد دنیا قرار گرفته‌اند. شاید رسیدن به این موضوع در قبل از انقلاب خیالی بیش نبود اما امروزه می‌توان گفت که نزدیک به ۳۰ درصد از اعضای هیئت علمی را بانوان تشکیل می‌دهند و در این زمینه موفقیت‌ها و دستاوردهای زیادی را داشته‌ایم و در تمام بخش‌ها بارز است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: این یک نهضت عمومی در بروز ظرفیت‌ها و به فعلیت رساندن استعدادهاست که به برکت انقلاب اسلامی بوجود آمده است. امروز با صراحت اعلام می‌کنیم که ۶۰ درصد از دانشجویان ما در دانشگاه‌ها دختر هستند و مسئولیت بخش عظیمی از جامعه دانشگاهی به عهده بانوان است.

وی در ادامه با اشاره به منابع تاریخی درباره به قدرت رسیدن دختران پادشاهان در زمانه خود تشریح کرد: با مطالعه تاریخ می‌توان به این مطلب برسیم که بحث به قدرت رسیدن یک شاه دخت در زمان حکومت پادشاهان در گذشته به دلیل بروز استعدادها و ظرفیت‌ها نیست بلکه واقعیت به گونه‌ای دیگر است. به طور مثال زنان در دوره‌ی ساسانیان در یک نظام طبقاتی وحشتناک بین مردان حضور دارند که حتی اجازه نشستن بر سر سفره در خانواده را ندارند و این‌ها در منابع تاریخی ما آمده است.

۱۲ استان ایران از امروز ۷ آذر ۱۴۰۳ برفی می شوند بخوانید

حجت الاسلام والمسلمین رستمی با اشاره به خاطره‌ای از امام خمینی رحمه الله علیه تصریح کرد: انقلاب اسلامی با این نگاه که زنان در جامعه نقش آفرین هستند با نظام سلطه در تقابل است. امام خمینی رحمه الله علیه زمانی که در مدرسه رفاه بودند بانوان به دیدارشان می‌آمدند و بعد از مدتی تیم امنیتی امام، این دیدارها را لغو کردند. در پاسخ به آنها امام فرمودند انقلاب را این خانم‌ها به پیروزی رساندند حال می‌گویید که به حسینیه جماران نیایند؟ در نقل دیگر آمده است که حضور زنان بود که باعث شد انقلاب اسلامی در سال ۵۷ به پیروزی برسد و در سال‌های قبل این اتفاق امکان پذیر نبود.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها افزود: این نگاه است که می‌گوید زن کرامت خودش را دارد و حضورش در خانه به عنوان یک کار بسیار با شرافت و مقدس است چون انسان‌ساز است اما این موجود عزیز ظرفیتی دارد که در ضمن داشتن مسئولیت خانه می‌تواند در اجتماع هم نقش آفرین باشد و مسئولیت اجتماعی داشته باشد.

وی در ادامه تاکید کرد: امروز نزاع ما با نظام سلطه به مرز حساسی رسیده است. در هیچ صحنه‌ای مثل سال ۱۴۰۱ این اجماع نظر وجود نداشته است که جریان‌های مختلف برای مواجهه با انقلاب اسلامی با راه انداختن فتنه زن، زندگی، آزادی به میدان بیایند. این هجمه‌ای که دیدیم حتی سابقا در موضوع سلمان رشدی هم نداشتیم. در آن فتنه هر کسی در هر بخشی که دارای ظرفیتی بود برای اثرگذاری به میدان آمد و این نشان می‌دهد که نقطه کانونی انقلاب اسلامی زنان و بانوان هستند.

حجت الاسلام رستمی در پایان با اشاره به حکمرانی مجازی نظام غرب مطرح کرد: جریان اصلی حکمرانی غربی‌ها به سمت فضای مجازی رفته است و بخشی از این انتقال در زمان بیماری کرونا صورت گرفت و فضاهای حقیقی به سمت فضاهای مجازی سوق داده شد تا ارزش‌ها را به صورت معکوس به مخاطبان منتقل کنند. در ادامه این مسیر ما با موضوع هوش مصنوعی مواجه هستیم که خود یک زیست جدید به حساب می‌آید.

منبع: ایونا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط