تبیین شاخصههای الگوی سوم زن، یعنی زن نه شرقی و نه غربی
وی همچنین به برخی از اقدامات اخیر این مرکز اشاره کرد و گفت: در دو سال اخیر، رویداد ملی “جامعهپرداز” و همچنین رویداد بینالمللی “گفتمانسازی نقش هویتساز زنان در دکترین مقاومت” را با موفقیت برگزار کردهایم. مدیر مرکز تحقیقات زنان و خانواده استان مرکزی با بیان اینکه این مرکز به دنبال تربیت دانشجویان انقلابی و پژوهشگران متعهد، گفتمانسازی و جریانسازی صحیح اسلامی در حوزه زنان و خانواده است، ادامه داد: همچنین، تلاش میکنیم تا شاخصههای الگوی سوم زن، یعنی زن نه شرقی و نه غربی، را تبیین کنیم. حسینی تأکید کرد: ماموریت اصلی این مرکز، کمک به حل مسائل اساسی زنان و خانواده به صورت نظاممند و ارائه راهکارهای عملی برای سیاستگذاریهای فرهنگی، اجتماعی و تربیتی است، امیدواریم با همکاری نخبگان و پژوهشگران، گامهای مؤثری در این زمینه برداریم. به گفته وی انتظار میرود این مرکز تحقیقاتی به عنوان یکی از معدود مراکز تخصصی در حوزه زنان و خانواده در کشور، نقش مهمی در ارتقای پژوهشها و ارائه راهکارهای عملی برای چالشهای این حوزه ایفا کند.مدیر مرکز تحقیقات زنان و خانواده استان مرکزی افزود: مرکز تحقیقات زنان و خانواده استان مرکزی با هشت کارگروه تخصصی گامهای مؤثری در راستای بررسی وضعیت موجود، ترسیم وضعیت مطلوب و ارائه راهکارهای عملی برای حل مسائل حوزه زنان و خانواده برداشته است.
توانمندسازی ظرفیتهای دانشجویی در زمینه تخصصی زنان و خانواده
حسینی، اظهار کرد: هشت کارگروه تخصصی متشکل از جوانان و نخبگان استان مرکزی هستند که با بررسی وضعیت موجود، به ترسیم وضعیت مطلوب و ارائه طرحها و راهکارهای لازم برای رسیدن به این اهداف میپردازند. این کارگروهها در حوزههای مختلفی از جمله فرهنگی، اجتماعی، تربیتی و حقوقی فعال هستند و تلاش میکنند تا با همکاری مراکز مطالعاتی و پژوهشی تخصصی در سطح کشور، به تولید و بازتولید بینش معطوف به جایگاه زنان و خانواده بپردازند. وی افزود: از دیگر اهداف این کارگروهها، تربیت و توانمندسازی ظرفیتهای دانشجویی در زمینه تخصصی زنان و خانواده، کمک به پروژههای مؤثر و نوآورانه دانشجویی، و همافزایی در مطالعات و پژوهشهای اسلامی حوزه زنان و خانواده است. همچنین، برگزاری کنفرانسهای ملی و تخصصی زنان و خانواده و تلاش برای تبیین و تحقق سندهای بالادستی نظام در حوزه خانواده، مانند سیاستهای کلی خانواده و سیاستهای کلی جمعیت ابلاغ شده توسط مقام معظم رهبری، از جمله مأموریتهای این مرکز است. حسینی با اشاره به اهمیت شناسایی موانع و مشکلات حقوقی پیشروی تعالی خانواده، گفت: این مرکز به دنبال شناسایی این موانع و ارائه راهکارهای عملی برای رفع آنها در سطح بومی و ملی است. هدف نهایی، کمک به جامعهسازی اسلامی و در نهایت تمدنسازی اسلامی است، همچنین، تقویت وجه علمی و پژوهشی دانشجویان و ارتباط مؤثرتر آنان با جامعه و مسئولین، در راستای گفتمان سازی و مطالبهگری، از دیگر اهداف این مرکز است.
به دنبال ایجاد تحول در حوزه زنان و خانواده هستیم
وی در ادامه به نیازهای این مرکز اشاره کرد و گفت: مرکز تحقیقات زنان و خانواده “بینات” برای محقق کردن اهداف خود در سطح استان، کشور و حتی بینالملل، به حمایت همهجانبه مادی، معنوی و علمی مسئولین ذیربط نیازمند است، برای اثرگذاری بهتر و بیشتر، درخواست میکنیم امکانات لازم و مکانی مناسب و مستقل در شأن این مرکز تحقیقاتی، فراهم شود. حسینی تأکید کرد: با حمایت مسئولین و همکاری نخبگان و پژوهشگران، این مرکز میتواند نقش مهمی در حل مسائل حوزه زنان و خانواده و تحقق اهداف کلان نظام در این زمینه ایفا کند، امیدواریم با دستورات لازم از سوی مسئولین، شاهد پیشرفت هرچه بیشتر این مرکز باشیم. وی گفت: این مرکز تحقیقاتی با رویکردی نظاممند و مسئلهمحور، به دنبال ایجاد تحول در حوزه زنان و خانواده است و انتظار میرود با حمایتهای لازم، به یکی از مراکز پیشرو در این زمینه تبدیل شود.