به گزارش متادخت، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در حاشیه رونمایی از «اطلس ملی جمعیت» در جمع خبرنگاران از کاهش 12 درصدی کودکهمسری در سال 1401 نسبت به سال 1400 خبر داد.
خزعلی ضمن شایعه خواندن برخی سایتهای زرد درباره افزایش روند کودکهمسری در 9 ماهه اول سال گذشته، تصریح کرد: این در حالی است که در 9 ماهه اول سال گذشته شاهد 20 درصد کاهش کودک همسری در قیاس با مدت مشابه سال 1400 بودیم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: در کل سال گذشته شاهد 12 درصد کاهش کودک همسری بودیم و این حرکت خوبی است و نوید خوبی به ما میدهد که شرایط فرهنگی آن مناطق که دارای کودک همسری هستند بهتر میشود.
او کودکهمسری را مسئلهای عمدتاً فرهنگی دانست و گفت: البته ممکن است مسئله اقتصادی هم در این اتفاق نقش داشته باشد، اما من معتقدم عمدتاً فرهنگی است و باید در این راستا کار فرهنگی انجام شود.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در بخش دیگر سخنان خود درباره اهمیت “اطلس جمعیت” که در این مراسم رونمایی شد، توضیح داد: داشتن دادههای صحیح و آمایش سرزمینی صحیح در استانهای مختلف در برنامهریزی و تحلیل مناسب بسیار مهم است تا بتوانیم در آینده کشور به ویژه در مورد مسائل جمعیتی نقشه صحیحی را طراحی کنیم.
خزعلی با بیان اینکه دادههای اطلس جمعیت رونماییشده بر اساس سرشماری سال 95 به عنوان آخرین سرشماری کشوری است، اظهار داشت: گردآوری این اطلس بسیار کار خوبی است و تقسیم کار خوبی را در استانها انجام داده است، اما الان بهروزرسانی کاملی برای این اطلس انجام نگرفته. هرچند این وعده داده شده که اطلس بهروزرسانی شود. از جمله آنکه در بسیاری از موارد تفکیک جنسیتی در آمارهای اطلس دیده شده است.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری ابراز امیدواری کرد: با وعدهای که داده شده در ماههای آینده شاهد تحت وب قرار گرفتن این اطلس باشیم تا به طور روزانه آمار جمعیت را داشته باشیم.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، بخشی از برنامههای جمعیت را کوتاهمدت ارزیابی کرد و گفت: برنامههای کوتاهمدت مربوط به بحث اقتصادی بوده و بخشی بلندمدت است که مربوط به بحث فرهنگی میشود. برنامه بلندمدت فرهنگی طبیعتاً دیر جواب میدهد اما باید متمرکز بر کار فرهنگی شد.
او ادامه داد: در حوزه اعتبارات جمعیت هم سال گذشته تخصیص داده نشد و هم امسال اعتبار زیادی دیده نشد. بیشتر نظر این است که همه دستگاه ها باید بخشی از اعتبار خود را به این مسئله اختصاص دهند.
خزعلی خاطرنشان کرد: توانستیم برای سال 1402 درصدی بودجه را در حوزه زن و خانواده بگیریم که بخشی از این یک درصد به جمعیت اختصاص خواهد داشت.