متادخت | روایت‌هایی فراتر از اندیشه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

لازمه اجرای قانون جوانی جمعیت، باور و اعتقاد به آن است

نماینده مجمع ملی فعالان جمعیت در استان قزوین گفت: قانون جوانی جمعیت تصویب شده است اما بسیاری از مجریان آن به این مسئله باور ندارند که کشور در بحران قرار دارد، تا زمانی‌که این باور به وجود نیاید تلاش برای جوانی جمعیت بیهوده است.

به گزارش متادخت؛ زهرا نجاری اظهار کرد: طرح جوانی جمعیت به عزم و اراده عمومی نیاز دارد باید حاکمیت و توده مردم به میدان آیند، حالا این امر چگونه اتفاق خواهد افتاد؟ باید تمام افراد احساس نیاز کنند متأسفانه اغلب مردم و مسئولین در این خصوص احساس نیاز ندارند، برایشان اهمیتی ندارد که کشور رو به پیری می‌رود و به نیروی جوان احتیاج خواهد داشت.

نماینده مجمع ملی فعالان جمعیت قزوین در خصوص آزمایشات دوران بارداری، تصریح کرد: غربالگری علاوه بر هزینه، به مادران باردار استرس وارد می‌کند چون متخصصین زنان و زایمان آموزه‌های غلط را به بیماران منتقل می‌کنند برای همین در زمینه جمعیت نمی‌توانند فعالیت مطلوبی داشته باشند.

وی درباره چگونگی اجرای قانون جوانی جمعیت اظهار کرد: بیش از ۶۰ درصد موارد و بندهای قانون جوانی جمعیت بر عهده علوم پزشکی است، ولی کادر اجرایی دانشگاه علوم پزشکی این مسئله را باور ندارد، گاه در بیمارستان‌ها و زایشگاه‌ها و مراکز درمانی با برخورد نامناسب کادر درمان مواجه هستیم، باید تمام شرایط اتاق زایمان باعث ثبت خاطره خوش در ذهن مادر شود تا برای فرزند بعد اقدام کند؛ البته در سال‌های اخیر کمی وظعیت بهتر شده است اما حتی یک مورد برخورد نامناسب هم زیاد است.

دبیر مجمع فعالان جمعیت جبهه فرهنگی قزوین تصریح کرد: باید دغدغه اصلی مدیران اجرایی، نمایندگان مجلس، استاندار و امام جمعه جوانی جمعیت باشد؛ دغدغه اصلی اساتید دانشگاه‌ها و معلمین نیز باید جوانی جمعیت باشد که این موضوع اتفاق نیفتاده و برای همین اراده عمومی برای اجرای این قانون را شاهد نیستیم.

وی افزود: وقتی حرف از فرزندآوری به میان می‌آید نخستین سخنی که می‌شنویم این است که از قیمت پوشک و شیرخشک و هزینه‌های درمانی خبر ندارید! هزینه پوشک فرزند من در سبد خانوار مبلغ بالایی نیست و این شبهه‌ای است که در ذهن خانواده‌ها ایجاد کردند که باید این گره‌های ذهنی توسط رسانه‌ها باز شود.

نجاری با اشاره به گره‌ ذهنی خانواده‌ها گفت: هزینه‌های دیگر زندگی خیلی بیشتر از پوشک است و میانگین هزینه پوشک و شیرخشک یک کودک در ماه بین یک تا سه میلیون است و تقریباً یک پنجم سبد خانوار را شامل می‌شود که می‌توان هزینه‌ها را سازمان‌دهی کرد؛ پیشنهاد می‌شود مسئولین دهک خانواده‌های با درآمد پایین را احصا کرده و پوشک و شیرخشک رایگان در اختیار خانوده‌های کم‌درآمد قرار دهند.

 

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط