طراحی شاخصهای کنشگری زن مسلمان در برنامه هفتم توسعه
7 آبان 1402 1402-08-13 12:34طراحی شاخصهای کنشگری زن مسلمان در برنامه هفتم توسعه
- متادخت
- 7 آبان 1402
- 8:29 ق.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، تاکنون در عرصه بینالملل اقدامات مختلفی در حوزه زنان توسط دولتها و مجالس مختلف انجام شده است. اما رویکرد مجامع بینالمللی به حوزه زنان در ایران، نشان میدهد که این موضوع نیازمند توجه و اهتمام بیشتری است.
به عنوان مثال تابستان سال گذشته در پی وقوع اغتشاشات در کشور، سازمان ملل متحد ایران را از کمیسیون مقام زن خود اخراج کرد.این اقدام برای نخستین بار در تاریخ این کمیسیون سازمان ملل متحد روی داد و سخنگوی وزارت خارجه ایران این اقدام را «غیرقانونی» خواند. معاونت امور زنان و خانواده رئیسجمهور هم گفت که این تصمیم «بیطرفی کمیسیون مقام زن» را خدشهدار کرد.
در پی این دست اقدامات که با هدف منزوی کردن ایران صورت میگیرد، مجلس شورای اسلامی در برنامه هفتم توسعه تمهیداتی را برای حوزه زنان در عرصه بینالملل اتخاذ کرده است.
فاطمه قاسمپور رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی درخصوص این مصوبات در برنامه هفتم توسعه به خبرنگار فارس گفت: لازم است با ریلگذاری اقدامات مشخصتری در عرصه بینالملل حوزه زنان دنبال شود. از این جهت یکی از مصوبات فصل زنان و خانواده به این موضوع اختصاص یافته است.
وی افزود: علیرغم همه فعالیتها و اقدامات مثبتی که تاکنون توسط دستگاههای ذیربط در عرصه بینالمللی صورت گرفته، اما روایت و رویکرد انقلاب اسلامی به موضوع زنان به خوبی منتقل نشده است. بخشی از این مسأله به کمکاریهای ما برمیگردد و بخشی هم به روایتپردازیهای جعلی معاندین جمهوری اسلامی در داخل و خارج از کشور.
قاسمپور با اشاره به حکم مصوب، تشریح کرد: براساس این مصوبه با توجه به ضرورت روشنکردن ابعاد گفتمان انقلاب اسلامی و همچنین کنشگری پیشدستانه و مطالبهگری در حوزه زنان و خانواده در عرصه بینالمللی، وزارت امور خارجه با همکاری معاونت امور زنان و خانواده و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مکلف شدند اقدامات فعالانه در ابعاد مختلف در مورد نقش فعال زنان در ایران و جوامع اسلامی و نیز طراحی شاخصهای کنشگری زن مسلمان را مدنظر قرار دهند.
وی گفت: امیدواریم گامی که در برنامه هفتم توسعه در این زمینه برداشته شد بتواند در اجرا خود را به خوبی نشان دهد و به بهبود مسیر فعالیتهای پیشدستانه، کنشگری مؤثرتر جمهوری اسلامی ایران در عرصه بینالملل در حوزه زنان و بهبود روایت وضعیت زن ایرانی در ایران کمک کند.
رهبر انقلاب در یکی از سخنرانیهای خود تأکید کردند که ما در فضای بینالملل در حوزه زنان از غرب طلبکاریم و آنها باید نسبت به رویکرد و نگاه و عملکردشان در حوزه زنان پاسخگو باشند. همه اینها و همچنین آنچه با عناد و دشمنی در رسانههای بیگانه درباره وضعیت زن ایرانی گفته میشود، گویای آن است که نیازمند توجه ویژه نسبت به حوزه زنان و عرصه بینالملل هستیم.
مطالب مرتبط
نقش تصمیم گیری زنان در محیط زیست باید افزایش یابد
شهردار کرمانشاه با بیان اینکه زنان توجه ویژه ای به محیط زیست دارند گفت: اما نقش آنان در مالکیت و تصمیم گیری پایین است که باید افزایش یابد.
لالایی مادرانه در عصر فناوریهای دیجیتال چه میشود؟
از قدیم و ندیم کودکان با « قصه لالاییهای » شبانه مادر به خواب میرفتند، مادران نسل به نسل این قصه لالاییها را که بیشتر داستانها حماسی و یا اجتماعی بومی مناطق خود بود برای نوزادان و کودکان خود با لحنی آرام و دلنشین میخوانند که به عقیده آنها رویکرد تربیتی داشت اما در گذر زمان مادرانی هستند که خود به دلیل ناآشنایی از ظرفیت لالاییها ، از بازگو کردن آن برای کودکانشان باز ماندهاند.
همکاری اسکاپ و ایران برای مقابله با ریزگردها و توانمندسازی زنان
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دبیرکل اسکاپ، تفاهم کردند در خصوص مقابله با بلایای طبیعی و زیست محیطی و همچنین توانمندسازی زنان همکاری کنند.
دعوت از ۲۰ بازیکن به اردوی تیم ملی فوتسال زنان
کادرفنی تیم ملی فوتسال زنان اسامی ۲۰ بازیکن دعوت شده به اردوی این تیم را اعلام کرد.
طلاق، بیشترین آسیب روحی برای زنان را رقم میزند
طلاق یکی از آسیبهایی است که اگر برای حین و بعد از آن برنامهریزی مناسبی نشود، زمینه آسیبهای بزرگتری را فراهم میکند. یکی از بزرگترین آسیبهای طلاق، ضربه روحی است که اغلب خانمها را در گیر میکند. به همین خاطر برنامه سیاستگذاران بهخصوص معاون زنان در این زمینه بسیار مهم و اثرگذار است.
کمیته اندیشهورز ورزش بانوان در قم آغاز به کار کرد
نخستین جلسه کمیته اندیشهورز ورزش بانوان استان قم با هدف ترویج فرهنگ ورزش و افزایش مشارکت زنان در فعالیتهای ورزشی برگزار شد؛ این نشست با حضور مدیرکل ورزش و جوانان، بانوان متخصص و مسئولان شهری، به بررسی برنامههای عملیاتی پرداخت.
طراحی شاخصهای کنشگری زن مسلمان در برنامه هفتم توسعه
7 آبان 1402 1402-08-13 12:34آخرین مطالب
مرد و زنِ همراه، خانواده متعادل
3 آذر 1403برید زندگی کنید
3 آذر 1403مطالب پربازدید