فلزات سمی هوای آلوده در کمین زنان میانسال
8 بهمن 1402 1402-11-08 11:53فلزات سمی هوای آلوده در کمین زنان میانسال
- متادخت
- 8 بهمن 1402
- 11:53 ق.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، نتایج پژوهش جدید نشان میدهد قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین سمی میتواند باعث شود زنان میانسال با افزایش سن، مشکلات سلامتی بیشتری را تجربه کنند.
به نقل از هلث، این پژوهش، سلامت زنان نزدیک به سن یائسگی (زمان کاهش میزان تخمک) را با قرار گرفتن در معرض فلزات سمی بررسی کرده است.
در کمترین زمان ممکن با یک ضامن و با کارمزد ۲ تا ۴ درصد
پژوهشگران اظهار کردند در این وضعیت که بهعنوان کاهش ذخیره تخمدان نیز شناخته میشود با مشکلات سلامتی بدتر در دوران یائسگی و پس از آن همراه است.
پژوهشگر این بررسی، سانگ کیون پارک، دانشیار اپیدمیولوژی و علوم بهداشت محیطی در دانشگاه میشیگان اظهار کرد قرار گرفتن گسترده در معرض سموم موجود در فلزات سنگین ممکن است تاثیر زیادی بر مشکلات سلامت مرتبط با پیری زودرس تخمدانها در زنان میانسال مانند گرگرفتگی، ضعیف شدن استخوانها و پوکی استخوان و احتمال ابتلای بیشتر به بیماریهای قلبی و زوال شناختی داشته باشد.
بر اساس نتایج این پژوهش زنانی که سطوح بالاتری از فلزات سنگین در ادرار آنان ازجمله آرسنیک، کادمیوم، جیوه یا سرب مشاهده شد، تمایل به کاهش سطح خونی هورمون تولید مثلی به نام هورمون آنتیمولرین (AMH) وجود داشت.
سطح هورمون آنتیمولرین با تعداد تخمکهای یک زن مطابقت دارد؛ سطوح بالاتر به معنای تخمک بیشتر و سطوح پایین به معنای تخمک کمتر است.
هورمون آنتیمولرین تقریبا به ما میگوید که چه تعداد تخمک در تخمدانهای یک زن باقی میماند و مانند ساعت بیولوژیکی برای تخمدانهاست که میتواند به خطرات سلامتی در میانسالی و بعد از آن در زندگی اشاره کند.
محققان خاطرنشان کردند که این یافتههای جدید با نتایج تحقیقات قبلی همسو است که فلزات سنگین را با پیری باروری زنان و کاهش ذخیره تخمدان مرتبط کرده بود.
به گفته محققان، فلزات سنگین آلایندههای رایج در آب آشامیدنی، غذا و هوای آلوده هستند. آنها بهعنوان مواد شیمیایی مختل کننده غدد درونریز در نظر گرفته میشوند که میتوانند بر تولید مثل انسان تاثیر بگذارند.
محققان در پژوهش جدید، نمونههای ادرار و آزمایش خون گرفته شده تقریبا ۵۵۰ زن میانسال را تجزیه و تحلیل کردند. دادههای آزمایش خون نشان داد هورمون آنتیمولرین تا ۱۰ سال قبل از ورود زنان به یائسگی افزایش یافته است.
فلزات، از جمله آرسنیک و کادمیوم، دارای ویژگیهای مختل کننده غدد درونریز هستند و ممکن است بهطور بالقوه برای تخمدانها سمی باشند. ما باید جمعیت جوانتر را نیز بررسی تا نقش مواد شیمیایی در کاهش ذخیره تخمدان و ناباروری را کاملا درک کنیم.
نتایج این پژوهش در نشریه Endocrinology & Metabolism منتشرشده است.
مطالب مرتبط
نقش تصمیم گیری زنان در محیط زیست باید افزایش یابد
شهردار کرمانشاه با بیان اینکه زنان توجه ویژه ای به محیط زیست دارند گفت: اما نقش آنان در مالکیت و تصمیم گیری پایین است که باید افزایش یابد.
لالایی مادرانه در عصر فناوریهای دیجیتال چه میشود؟
از قدیم و ندیم کودکان با « قصه لالاییهای » شبانه مادر به خواب میرفتند، مادران نسل به نسل این قصه لالاییها را که بیشتر داستانها حماسی و یا اجتماعی بومی مناطق خود بود برای نوزادان و کودکان خود با لحنی آرام و دلنشین میخوانند که به عقیده آنها رویکرد تربیتی داشت اما در گذر زمان مادرانی هستند که خود به دلیل ناآشنایی از ظرفیت لالاییها ، از بازگو کردن آن برای کودکانشان باز ماندهاند.
همکاری اسکاپ و ایران برای مقابله با ریزگردها و توانمندسازی زنان
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دبیرکل اسکاپ، تفاهم کردند در خصوص مقابله با بلایای طبیعی و زیست محیطی و همچنین توانمندسازی زنان همکاری کنند.
دعوت از ۲۰ بازیکن به اردوی تیم ملی فوتسال زنان
کادرفنی تیم ملی فوتسال زنان اسامی ۲۰ بازیکن دعوت شده به اردوی این تیم را اعلام کرد.
طلاق، بیشترین آسیب روحی برای زنان را رقم میزند
طلاق یکی از آسیبهایی است که اگر برای حین و بعد از آن برنامهریزی مناسبی نشود، زمینه آسیبهای بزرگتری را فراهم میکند. یکی از بزرگترین آسیبهای طلاق، ضربه روحی است که اغلب خانمها را در گیر میکند. به همین خاطر برنامه سیاستگذاران بهخصوص معاون زنان در این زمینه بسیار مهم و اثرگذار است.
کمیته اندیشهورز ورزش بانوان در قم آغاز به کار کرد
نخستین جلسه کمیته اندیشهورز ورزش بانوان استان قم با هدف ترویج فرهنگ ورزش و افزایش مشارکت زنان در فعالیتهای ورزشی برگزار شد؛ این نشست با حضور مدیرکل ورزش و جوانان، بانوان متخصص و مسئولان شهری، به بررسی برنامههای عملیاتی پرداخت.
فلزات سمی هوای آلوده در کمین زنان میانسال
8 بهمن 1402 1402-11-08 11:53آخرین مطالب
مرد و زنِ همراه، خانواده متعادل
3 آذر 1403برید زندگی کنید
3 آذر 1403مطالب پربازدید