در عدالت اجتماعی باید حیات عاطفی زن دیده شود
19 اسفند 1402 1402-12-19 17:56در عدالت اجتماعی باید حیات عاطفی زن دیده شود
- متادخت
- 19 اسفند 1402
- 5:56 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، دکتر فهیمه حیدری پژوهشگر و دکترای فلسفه علم در جریان برگزاری رویداد «الگوی سوم زن» با بیان اینکه الگوی سوم زن یک زیست محقق شده در فضای انقلاب اسلامی است و باید اقبال و ادبار زنان نسبت به این زیست، آسیبشناسی شود، عنوان کرد: «مهمترین مساله، وارد کردن الگوی سوم زن در نظامات و ساختار اجتماعی است. الگوی سوم زن، نه شرقی و نه غربی است و حضور زن در اجتماع، نه تنها خانواده را نفی نمیکند بلکه در همسرداری، تربیت فرزند و اشتغال ابرزن است.»
حیدری ادامه داد: «نه شرقی و نه غربی صفت ذات جمهوری اسلامی است. رهبر معظم انقلاب در ۲۵ خرداد ۸۴ فرمودند: زن با نقاط قوت زنانه که خداوند در وجود او به ودیعه گذاشته همراه با پاکدامنی و عفت، خصوصیات و وظایف خاصی دارد و با عفت اطراف خود را نورانی میکند.»
این پژوهشگر با بیان اینکه جنس نقش استثنایی زن عاطفی است، اظهار کرد: «ثمره این نقش، دستاوردهای تربیتی است. اگر زن با این خصوصیات در عالم وجود نداشت، انسانیت معنا پیدا نمیکرد، و این معنای ارزش و تشخص زن است که غربیها به سببعدم بهره مندی از دین و معنویت نمیتوانند آن را درک کنند. به واقع تنها کسانی که در فضای دین و معنویت هستند، توان درک این موضوع را دارند.»
وی در ادامه در خصوص فعال کردن نقش عاطفی زن در جامعه، ابراز کرد: «نظامی که پیامبر (ص) ساخته بر مبنای عشق و عاطفه جوشان بوده و مرز جریان شیعی و سایر جریانها به موضوع عاطفه برمی گردد و اشکال علوم غربی نیزعدم همراهی آن با عاطفه است. به واقع عاطفه از اختصاصات اسلام است اما به غلط احساسات را به عاطفه ترجمه کردند، در حالی که این دو با هم تفاوت دارند. بر خلاف احساسات، عاطفه عکس العمل قلب و یک ویژگی آگاهانه، ارادی و سازنده است که متاسفانه در توسعه مفهومی قلب و عاطفه کاری صورت نگرفته و این در حالی است که اختصاصی اسلام بوده است.»
حیدری با بیان اینکه معنویت و عدالت رابطهای مستقیم با هم دارند، گفت: «عدالت اجتماعی تنها در جامعه توحیدی محقق میشود. در عدالت اجتماعی زن باید طبق خصایص خود در جایگاه درست قرار گیرد که این، از حقوق و تکالیف شروع میشود. ضمن اینکه عدالت اجتماعی باید با توجه به حیات عاطفی زن تعریف شود که این نیز لطف نیست بلکه ضرورت جامعه به شمار میرود. مثلا ما درباره جوانی جمعیت، در تعریف قوانین نسبت به بخش فرهنگی و عاطفه زنان کم توجه بودیم که این مساله نیاز به اصلاح دارد.»
منبع فارس
مطالب مرتبط
نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
دومین نشست تخصصی «زن، مقاومت، رسانه» با بررسی مشارکتهای اجتماعی سیاسی زنان و واکاوی چهره زن مسلمان در رسانههای غربی روز سه شنبه ۲۲ آبان ماه با مشارکت فرهنگسرای خانواده در خانه اندیشهورزان برگزار شد.
واکنش مهاجرانی به اظهارات نتانیاهو درباره زنان ایرانی
فاطمه مهاجرانی درباره اظهارات اخیر نتانیاهو درخصوص زنان ایرانی تاکید کرد: چطور میتوانی نام از زندگی بیاوری؟! تو اصلاً زندگی را نمیفهمی، نام تو مرگ است، نام تو نام زندگی نیست؛ زن مظهر لبخند و زیبایی خداست؛ تو سراسر زشتی هستی.
واکنش مهاجرانی به اظهارات نتانیاهو درباره زنان ایرانی
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در پاسخ به توئیتی پیرامون قطعی برق صنایع نوشت: اسناد و دادههای قابل توجهی در دولت موجود است که بی برقی چندسال اخیر، فشار بی امانی بر صنعت و تولید وارد کرده. بر اساس هماهنگیها در پاییز قطع برق صنایع و شهرک های صنعتی نخواهیم داشت، اگر روند تامین سوخت نیروگاهها به خوبی پیش برود، امیدواریم در زمستان هم قطع برق صنایع را شاهد نباشیم.
نمایشگاه اسوه گیلان جلوهای از توانمندی های زنان است
مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور گفت: نمایشگاه اسوه بسیج گیلان جلوهای از توانمندیهای زنان است.
سفر بهروزآذر به تایلند؛ سیاستهای ایران در توانمندسازی زنان
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در تایلند گفت: دولت برنامههایی در راستای توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی زنان برای حمایت از خانواده به ویژه خانوادههایی که زنان سرپرست آن هستند، دارد.
راهبرد حضرت فاطمه (س) برای هدایت جامعه
راهبردی که در تمام اقدامات و فعالیتهای فاطمه زهرا (س) به چشم میآید، «هدایتگری» است. هدایتگری در تمام وجوه سیره آن حضرت، نقش محوری را برعهده دارد. نگاهی به گنجینه روایی باقی مانده از حضرت فاطمه(س) نشان میدهد که آن حضرت، حتی در سختترین و بحرانیترین مواقع با کلامشان به مردم راه رستگاری را نشان میدادند.
در عدالت اجتماعی باید حیات عاطفی زن دیده شود
19 اسفند 1402 1402-12-19 17:56آخرین مطالب
هوش مصنوعی و عدالت جنسیتی
30 آبان 1403ام غانم
30 آبان 1403نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
30 آبان 1403مطالب پربازدید