بچهها همان چیزی میشوند که خودتان هستید!
15 فروردین 1403 1403-01-19 20:37بچهها همان چیزی میشوند که خودتان هستید!
- متادخت
- 15 فروردین 1403
- 11:11 ق.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، برخی از والدین میگویند که «در حالیکه من و همسرم، اهل نماز و عبادت و روزهایم فرزندمان علاقهای به این کار نشان نمیدهد.» در این گزارش با گفتوگوی کارشناسی برایتان میگوییم که کجای کار میلنگد.
کمی به عقب برگردیم
بچهها آینه وجودی پدر و مادر هستند، هرچیزی که مقابل این آینه حساس قرار گیرد، به همان شکل منعکس خواهد شد. چراکه محیط خانواده، اولین محیطی است که کودک زندگی خود را در آن شکل میدهد. بنابراین اگر اخلاق بد یا ناپسندی دارند به خودتان رجوع کنید. همان سالهایی که هنوز باورهای کودکتان شکل نگرفته بود، شما به نماز میایستادید و او لابلای بازیهای کودکانهاش، رفتارهای بعد از هر نمازتان را ضبط میکرد. ذهن او پر شده است از تصاویری از بدخلقیها، بیحوصلگیها و عصبانیتهایی که بعد از نماز و عبادت هم ادامه داشت و امروز تصویر شما بعد از نماز، در ذهن او، با تصویر شما قبل از نماز تفاوتی نمیکند! «زهرا رستگار مقدم» کارشناس ارشد فقه و مبانی حقوق و مشاور خانواده میگوید: « مادر عزیز و پدر عزیز، فرزند شما باید ببیند که شما نماز نخواندهاید، بلکه آن را اقامه کردید و با تمام وجود هضم کردید، زیرا بعد از هر نماز آرامتر، نرمتر و مهربانتر شدهاید. تا فرزندتان، آثار ملاقات شما با خدا را در رفتارتان نبیند و لمس نکند، نیاز به نماز را در خود احساس نخواهد کرد.»
*مشاهده عبادات والدین
برای ایجاد علاقهمندی در فرزندان نسبت به عبادات اولین نکتهای که وجود دارد این است که فرزندان باید عبادتهای ما و آثارش را ببینند. نماز خواندن پدر و مادر را ببینند، چراکه خود این تأثیر میگذارد. انسان در مسئلهای مانند تربیت کانالهای دریافتی دارد. یکی از کانالهای دریافتی مهم کانال بصری است؛ یعنی دیدن. لذا انسانها با دیدن خیلی چیزها را یاد میگیرند. ما وقتی عبادت را در حضور فرزندان خود انجام بدهیم، آنها این را ببینند و نگاه کنند بالاخره بخشی از آن یادگیری را در آنها محقق میکنیم. رستگار مقدم در این باره میگوید: «حتی در دوران طفولیت بچهها باید ببینند. حتی زمانی ما فرزندان خود را در رختخواب خواباندیم ولی او بیدار است یا در گهواره قرار دادیم و بیدار است، طوری جهت او را قرار بدهیم که ما را هنگام نماز خواندن و عبادت کردن ببیند. اینها همان «الْعِلْمُ فِی الصِّغَرِ کالنَّقْشِ فِی الْحَجَر» است. یعنی وقتی فرزند ما همین نکات را در دوران طفولیت میبیند این موضوع در ضمیر ناخودآگاه او حک میشود. یعنی در اصل ما با این ابزار داریم او را تربیت میکنیم. »
*ایجاد زمینه تقلید از والدین
وقتی فردی در خانه نماز میخواند بچه به دلیل کنجکاو بودنش همه کارهای او را با نگاه متعجبانه رصد میکند. دقت کردهاید وقتی یکی از اعضای خانواده به نماز میایستد، بچه همان کار را تقلید میکند و مهر و جا نماز یا تسبیح و. . را برمیدارد و سر روی مهر میگذارد. این همان نکتهای که ما باید به آن توجه کنیم. یعنی وقتی فرزندان ما عبادتهای ما را میبینند و گاهاً در برخی از سنین میخواهند تقلید کنند، زمینه و بستر را فراهم بیاوریم. مشاور خانواده میگوید: «خود تقلید اولین گام و مرحله در یادگیری و در شکلگیری شخصیت محسوب میشود. موضوع شخصیت یک موضوع مهمی است. تقلید مهم است، یعنی اگر مادری نماز خواند و دیدید که فرزند او چادر نماز برداشته است و میخواهد او هم مانند مادر نماز بخواند ما باید او را ترغیب کنیم و به این رفتار او توجه کنیم. چرا؟ چون این تقلید زمینه علاقمندسازی و انسگیری با عبادت است.»
*رعایت حال فرزندتان را کنید
اما در پایان باید این نکته را هم یادآور شویم که اگر فرزندتان نماز نمیخواند، هیچگاه بچههای نمازخوان را بر سر او نکوبید و او را با آنها مقایسه نکنید، مقایسه اثر عکس دارد و او هم از نماز بدش میآید و هم از آن بچههای نمازخوان. کارشناسان میگویند که اصرار زیادی بر انجام مستحبات در ابتدای کار نداشته باشید. رعایت حال نوجوان را کنید. تقویت عشق و علاقه به اهل بیت، یکی از راههای جلب انسان به عبادت و نماز است.
منبع: فارس
مطالب مرتبط
نقش تصمیم گیری زنان در محیط زیست باید افزایش یابد
شهردار کرمانشاه با بیان اینکه زنان توجه ویژه ای به محیط زیست دارند گفت: اما نقش آنان در مالکیت و تصمیم گیری پایین است که باید افزایش یابد.
لالایی مادرانه در عصر فناوریهای دیجیتال چه میشود؟
از قدیم و ندیم کودکان با « قصه لالاییهای » شبانه مادر به خواب میرفتند، مادران نسل به نسل این قصه لالاییها را که بیشتر داستانها حماسی و یا اجتماعی بومی مناطق خود بود برای نوزادان و کودکان خود با لحنی آرام و دلنشین میخوانند که به عقیده آنها رویکرد تربیتی داشت اما در گذر زمان مادرانی هستند که خود به دلیل ناآشنایی از ظرفیت لالاییها ، از بازگو کردن آن برای کودکانشان باز ماندهاند.
همکاری اسکاپ و ایران برای مقابله با ریزگردها و توانمندسازی زنان
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دبیرکل اسکاپ، تفاهم کردند در خصوص مقابله با بلایای طبیعی و زیست محیطی و همچنین توانمندسازی زنان همکاری کنند.
دعوت از ۲۰ بازیکن به اردوی تیم ملی فوتسال زنان
کادرفنی تیم ملی فوتسال زنان اسامی ۲۰ بازیکن دعوت شده به اردوی این تیم را اعلام کرد.
طلاق، بیشترین آسیب روحی برای زنان را رقم میزند
طلاق یکی از آسیبهایی است که اگر برای حین و بعد از آن برنامهریزی مناسبی نشود، زمینه آسیبهای بزرگتری را فراهم میکند. یکی از بزرگترین آسیبهای طلاق، ضربه روحی است که اغلب خانمها را در گیر میکند. به همین خاطر برنامه سیاستگذاران بهخصوص معاون زنان در این زمینه بسیار مهم و اثرگذار است.
کمیته اندیشهورز ورزش بانوان در قم آغاز به کار کرد
نخستین جلسه کمیته اندیشهورز ورزش بانوان استان قم با هدف ترویج فرهنگ ورزش و افزایش مشارکت زنان در فعالیتهای ورزشی برگزار شد؛ این نشست با حضور مدیرکل ورزش و جوانان، بانوان متخصص و مسئولان شهری، به بررسی برنامههای عملیاتی پرداخت.
بچهها همان چیزی میشوند که خودتان هستید!
15 فروردین 1403 1403-01-19 20:37آخرین مطالب
مرد و زنِ همراه، خانواده متعادل
3 آذر 1403برید زندگی کنید
3 آذر 1403مطالب پربازدید