بانوان قشمی غربالگری سرطان سینه را جدی بگیرند

رییس بیمارستان پیامبر اعظم(ص) قشم با بیان اینکه بانوان این جزیره غربالگری سرطان سینه را جدی بگیرند، گفت: زنان سرزمین آب و آفتاب برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری و یا درمان به موقع آن ضروری است هر ۶ ماه یکبار ماموگرافی انجام دهند

به گزارش متادخت ، سیدمحمود احمدی : سرطان سینه شایع ترین نوع سرطان در بین زنان است به گونه ای که از هر هشت زن در دنیا، یک نفر در طول زندگی خود امکان ابتلا به این بیماری را دارد.

وی با اشاره به علایم این بیماری گفت: وجود توده در پستان و ناحیه زیر بغل، تغییر درپوست پستان به صورت تغییر رنگ و فرورفتگی، تغییرات ناحیه نوک سینه ها به صورت تورفتگی و ترشحات غیر طبیعی و اگزما در این ناحیه و علایم حاصل از انتشار بیماری به صورت دردهای استخوانی و تنگی نفس از علایم ابتلا به سرطان سینه است.

رییس بیمارستان پیامبر اعظم(ص) قشم توضیح داد: معاینات کلینیکی منظم برای شناسایی این نوع سرطان در مراحل اولیه از اهمیت بسزایی برخوردار است و تشخیص آن درمراحل اولیه با کمترین عارضه جسمی و بیشترین شانس بهبودی همراه است.

احمدی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۱۲ نفر از ساکنین جزیره قشم از خدمات ماموگرافی این بیمارستان بهره‌مند شدند که این رقم در مقایسه بامدت مشابه در سال گذشته ۶۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی گفت: این خدمت توسط ۲ متخصص رادیولوژی زنان در این بیمارستان انجام می‌شود و بانوان قشمی می‌توانند در روزهای یکشنبه، سه‌شنبه و پنجشنبه با مراجعه به این مرکز از خدمات ماموگرافی بهره‌مند شوند.

سرطان سینه، یکی از مشکلات مهم بهداشتی در بانوان ایرانی است و مطالعه های مختلف ثابت کرده است که مبتلایان به این نوع سرطان در ایران حدود ۱۰ سال جوان تر از مبتلایان دیگر کشورها هستند.

ماموگرافی (پرتونگاری سینه) یک عکس برداری ساده به وسیله اشعه ایکس است که به منظور جستجو و شناسایی توده های سرطانی به کار می رود، این ابزار تشخیصی قابلیت آن را دارد که قبل از این که توده قابل لمس باشد، آن را تشخیص دهد.

ماموگرافی با قدرت تشخیص ضایعات بسیار کوچک، مانع از دست رفتن زمان طلایی در درمان سرطان سینه می شود و مهمترین راه پیشگیری و تشخیص زودرس این بیماری است.

بیمارستان تخصصی پیامبر اعظم(ص) بزرگترین و مهمترین مرکز درمانی جزیره قشم محسوب می شود که با ایجاد فضای جدید، تجهیزات کاملا تخصصی، استاندارد و با ارایه خدمات به صورت دولتی، تحولی عظیم در زیر بنای سلامت مردم این جزیره ایجاد کرده است.

این مرکز در حال حاضر دارای ۱۲۸ تخت در بخش های تخصصی سی. سی. یو(مراقبت های ویژه قلب)، آی. سی. یو(مراقب های ویژه)، داخلی، جراحی، اورژانس، نوزادان و اطفال، زنان، بلوک زایمان، ریکاوری، استریلیزاسیون مرکزی، تالاسمی، همودیالیز، آزمایشگاه، رادیولوژی، سونوگرافی و داروخانه شبانه روزی به صورت ۲۴ ساعته فعال و به ارایه خدمات می پردازد.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است
منبع : ایرنا

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط