آخرین وضعیت نرخ باروری در ایرانیان / خطر سالمندی را جدی بگیریم
1 اردیبهشت 1403 1403-02-01 14:44آخرین وضعیت نرخ باروری در ایرانیان / خطر سالمندی را جدی بگیریم
- متادخت
- 1 اردیبهشت 1403
- 2:44 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت ، دکتر صابر جباری در نشستی خبری به مناسبت هفته سلامت، در پاسخ به سوال ایسنا درباره روند فعلی نرخ باروری در کشور با توجه به اقدامات انجام شده در کشور در این حوزه، گفت: هرچند نرخ باروری کلی برای سال جدید هنوز محاسبه نشده اما روایت آمار موید آن است که میزان موالید در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ نیز کاهشی بوده اما روند این کاهش و سیز نزولی آن نسبت به سالهای گذشته کاهشی است.
وی با بیان این که از سال ۹۴ کاهش موالید را در کشور داشتهایم، ادامه داد: به عنوان مثال در سال ۱۳۹۸ میزان موالید نسبت به سال قبل از آن ۱۲۰هزار مورد کاهشی بوده و کاهش موالید اکنون که روی عدد ۱۷هزار است، در مقایسه با سالهای قبل از آن، بیانگر آن است که روند نزولی کاهش موالید نسبت به گذشته تغییر یافته است و آرامتر شده است.
وی درباره سیاه چاله جمعیتی نیز به ایسنا گفت: خطر سالمندی همچنان کشور راتهدید میکند و نسبت به گذشته باید موضوع سالمندی را جدی بگیریم و برای آن تدبیر کنیم. اما به شدت امیدوار هستیم. اگر مجموعه این اقدامات طی حدود دو سال گذشته در راستای سیاستهای جمعیتی انجام نمیشد، کاهش موالید حتما ۵۰هزار مورد بود که البته باید این اعداد و ارقام دقیق و علمی شود و نتایج نهایی آن اطلاع رسانی خواهد شد. در مجموع امیدوار هستیم که مجموعه اقدامات انجام شده و در حال انجام میتواند موثر باشد که در سیاه چاله جمعیتی نیفتیم.
جباری تاکید کرد: در مجموع شدت و روند کاهش موالید آرامتر شده است و این موضوع نشانگر آن است که اقدامات موثر بوده است و اگر این اقدامات نبود، پیش بینی میشد که میزان موالید زیر یک میلیون نفر باشد. در مجموع همه دستگاهها باید در این زمینه تلاش کنند.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره درمان ناباروری نیز گفت: پیش از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، پوشش درمان ناباروری کامل نبود که اکنون در بخش دولتی پوشش به صورت ۹۰ درصد کامل است. همچنین پیش از ابلاغ قانون، خدمات حوزه درمان ناباروری متمرکز در بخش درمان بود؛ این درحالیست که اکنون دو بسته خدمتی جدید اضافه شده است؛ به طوری که پیشگیری از ناباروری در شبکه بهداشت کشور آغاز شده و دیگری هم تشخیص بهنگام ناباروری است که کار مشترکی بین معاونتهای بهداشت و درمان است و کمک میکند زوجین ناباروری را زودتر و بهتر تشخیص دهیم و نسبت به درمان آنها اقدام شود.
جباری همچنین گفت: قبل از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، تنها مراکز درمانی فوق تخصصی در حوزه درمان ناباروری داشتیم و اکنون حدود ۸۰ مرکز درمان ناباروری سطح دو داریم که به تشخیص و درمان به موقع کمک میکنند. بسته همچنین برخی محدودیتها از اقلام دارویی تحت پوشش نیز برداشته شده است و برخی اقلام خدمتی جدید نیز اضافه شده است.
وی همچنین گفت: سبک زندگی و خودمراقبتی در حوزه ناباروری بسیار مهم است که به این منظور امسال برنامههای مربوطه در نظام شبکه بهداشتی درمانی کشور تقویت میشود. موضوع مهم دیگر هم مربوط به ماده ۶۵ قانون جوانی جمعیت است که به پدافند غیرعامل مربوط میشود. در این زمینه باید گفت که برخی از غذاها و برخی آلودگیها نظیر آلودگی هوا و آلودگیهای زیست محیطی و … که در مجموعه اختیارات وزارت بهداشت نیست، زیر نظر سازمان پدافند غیرعامل کارسازی میشود تا به عنوان مثال مشخص شود برخی محصولاتی که تحت عنوان تراریخته وارد و مصرف می شوند، اثر ناباروری دارند یا خیر.
جباری ادامه داد: همچنین برای برخی از اقدامات احتیاطی نیز تولید محتوا شده تا به این ترتیب به زنان و مردان در سنین باروری و همچنین مادران باردار هشدارهایی را بدهیم. با توجه به مباحثی نظیر سقط خودبخودی در دوران بارداری و اهمیت کاهش آن، هرچند که خیلی از علل آن ناشناخته است اما برخی از علل هم در بحث سبک زندگی و سموم شناخته شدهاند، بر همین اساس نیز بسته ویژه اطلاع رسانی و سواد سلامت در نظر گرفتهایم که افراد مطلع باشند تا در استفاده از برخی موارد احتیاط کنند. به عنوان مثال مادران باردار احتیاط کنند و از مواد غذایی تراریخته استفاده نکنند. این احتیاطات به کاهش سقطهای خودبخودی و کاهش خطر ناباروری کمک میکند.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش با تاکید بر پرهیز زوجین از تاخیر در فرزندآوری گفت: توصیه ما این است که زوجین در دو سال اول ازدواج اقدام به فرزندآوری کنند؛ چراکه تاخیر در فرزندآوری مشکلساز میشود و روشی برای تشخیص آن نیز نیست؛ تا به این ترتیب در صورت ناباروری، زودهنگام تشخیص داده شده و درمان شوند.
جباری همچنین گفت: فاصله بین تولد اولین فرزند بعد از ازدواج در کشور ما بالای ۴ سال بود که بعد از مجموعه اقدامات انجام شده و فرهنگسازی و اقناع خانوادهها این موضوع به حدود سه سال رسیده است و هدفگذاری ما در این زمینه زیر دو سال است.
منبع : ایسنا
مطالب مرتبط
اعتراضات در فرانسه به خشونت علیه زنان
هزاران نفر در شهرهای مختلف فرانسه علیه خشونت روزافزون علیه زنان اعتراض کردند.
چرا در لایحه بودجه ۱۴۰۴ اثری از حوزه زنان و خانواده دیده نمیشود؟
رئیس فراکسیون زنان مجلس گفت: چرا در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ اثری از حوزه زنان و خانواده دیده نمیشود؟
تعداد متقاضیان فرزندخواندگی چند برابرِ فرزندان بی سرپرست است
رئیس سازمان بهزیستی کشور شرایط گرفتن حضانت فرزند برای خانوادههای متقاضی را بیان کرد و با اشاره به تحویل ۲۵هزار فرزند به خانوادهها در سال گذشته گفت: اکنون تعداد متقاضیان فرزندخواندگی در جامعه ما چندین برابر بیشتر از تعداد فرزندانی است که داریم.
ارائه خدمات روانشناختی به زوجین با استفاده از فناوریهای نوین
معاون مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با اشاره به فعالیت بیش از ۲۲۰۰ مشاور در ۳۰۰ حوزه قضایی گفت: سامانه مسیر (مشاوره ساختن یک راه)، قابلیت ارائه خدمات هوشمند دارد و با کمک هوش مصنوعی و با روایی بالا خدمات روانشناختی ارائه میدهد.
پنجشنبهها برای زنان شاغل این استان تعطیل شد
با موافقت استاندار کردستان، پنجشنبهها برای بانوان کردستانی تعطیل شد.
رژیم خبیث صهیونیستی جنایت علیه زنان و کودکان را از حد گذرانده است
فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش گفت: امروز رژیم خبیث صهیونیستی جنایت وحشیانه خود را نسبت به زنان و کودکان مسلمان از حد گذرانده است.
آخرین وضعیت نرخ باروری در ایرانیان / خطر سالمندی را جدی بگیریم
1 اردیبهشت 1403 1403-02-01 14:44آخرین مطالب
اعتراضات در فرانسه به خشونت علیه زنان
4 آذر 1403مطالب پربازدید