مادران دانشجو را بین دو راهی تحصیل و مادرانگی قرار ندهید
9 اردیبهشت 1403 1403-02-09 18:17مادران دانشجو را بین دو راهی تحصیل و مادرانگی قرار ندهید
- متادخت
- 9 اردیبهشت 1403
- 6:17 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت ، وزیر علوم میگوید که دانشگاهها مکلف به اجرای قانون جوانی جمعیت درباره مادران دانشجو، استاد و کارمند هستند.
برخی مادران دانشجو اما نسبت به نحوه اجرای قانون جوانی جمعیت در دانشگاهها گلایه دارند و میگویند: مسؤولان دانشگاه از ابلاغ این قانون اظهار بی اطلاعی کرده و از اجرای آن سرباز میزنند.
این در حالی است که مقام معظم رهبری در سالهای اخیر بارها بر تلاش برای افزایش نسل و حمایت از خانواده به عنوان یکی از ضروریترین فرائض مسوولان تأکید فرمودهاند، قانونی هم در این باره تصویب و براساس آن برای نهادهای مختلف وظایفی طراحی شد.
مرخصی یا میهمان شدن مادران دانشجوی دارای فرزند زیر ۲ سال حداکثر تا ۴ نیم سال بدون احتساب در سنوات نیز یکی از وظایف محوله به دانشگاهها در راستای این قانون بود.
افزایش سهمیه سقف استاد راهنمایی برای استاد دارای دانشجوی باردار یا دارای فرزند شیرخوار، موافقت با کاهش نوبت کاری شب مادران دانشجو دارای فرزند زیر ۲ سال و کسر تعهدات قانون خدمات پزشکان و پیراپزشکان به ازای هر فرزند ۶ ماه برای مادران نیز از دیگر تسهیلات این قانون برای دانشجویان است.
با این حال به گفته تعدادی از مادران دانشجو برخی دانشگاهها از اجرای این قانون سر باز میزنند.
«من یک فرزند ۳ساله و یک فرزند ۵ ماهه دارم، دانشگاه به من گفته که باید ۲ روز در هفته به دانشگاه مراجعه کنم»، «ما برای یک ساعت کلاس دانشگاه زحمت زیادی را متحمل میشویم تا فرزندانمان را به کسی بسپاریم»، «با وجود بچه ۱ساله دانشگاه به من گفته فقط میتونم یک ترم از مرخصی استفاده کنم»؛ اینها گوشهای از حرفهای چند مادر دانشجو است.
البته معاون نظارت و پایش ستاد ملی جمعیت از دانشجویان مادر میخواهد که تخلف دانشگاهها را به مرکز رسیدگی گزارشهای مردمی نهاد ریاست جمهوری منتقل کنند.
محمدعلی زلفیگل وزیر علوم هم میگوید که اگر دانشگاهی این موارد را اجرا نکند و اعتراضی در این زمینه باشد حتما بررسی میکنیم.
مطالب مرتبط
نقش تصمیم گیری زنان در محیط زیست باید افزایش یابد
شهردار کرمانشاه با بیان اینکه زنان توجه ویژه ای به محیط زیست دارند گفت: اما نقش آنان در مالکیت و تصمیم گیری پایین است که باید افزایش یابد.
لالایی مادرانه در عصر فناوریهای دیجیتال چه میشود؟
از قدیم و ندیم کودکان با « قصه لالاییهای » شبانه مادر به خواب میرفتند، مادران نسل به نسل این قصه لالاییها را که بیشتر داستانها حماسی و یا اجتماعی بومی مناطق خود بود برای نوزادان و کودکان خود با لحنی آرام و دلنشین میخوانند که به عقیده آنها رویکرد تربیتی داشت اما در گذر زمان مادرانی هستند که خود به دلیل ناآشنایی از ظرفیت لالاییها ، از بازگو کردن آن برای کودکانشان باز ماندهاند.
همکاری اسکاپ و ایران برای مقابله با ریزگردها و توانمندسازی زنان
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دبیرکل اسکاپ، تفاهم کردند در خصوص مقابله با بلایای طبیعی و زیست محیطی و همچنین توانمندسازی زنان همکاری کنند.
دعوت از ۲۰ بازیکن به اردوی تیم ملی فوتسال زنان
کادرفنی تیم ملی فوتسال زنان اسامی ۲۰ بازیکن دعوت شده به اردوی این تیم را اعلام کرد.
طلاق، بیشترین آسیب روحی برای زنان را رقم میزند
طلاق یکی از آسیبهایی است که اگر برای حین و بعد از آن برنامهریزی مناسبی نشود، زمینه آسیبهای بزرگتری را فراهم میکند. یکی از بزرگترین آسیبهای طلاق، ضربه روحی است که اغلب خانمها را در گیر میکند. به همین خاطر برنامه سیاستگذاران بهخصوص معاون زنان در این زمینه بسیار مهم و اثرگذار است.
کمیته اندیشهورز ورزش بانوان در قم آغاز به کار کرد
نخستین جلسه کمیته اندیشهورز ورزش بانوان استان قم با هدف ترویج فرهنگ ورزش و افزایش مشارکت زنان در فعالیتهای ورزشی برگزار شد؛ این نشست با حضور مدیرکل ورزش و جوانان، بانوان متخصص و مسئولان شهری، به بررسی برنامههای عملیاتی پرداخت.
مادران دانشجو را بین دو راهی تحصیل و مادرانگی قرار ندهید
9 اردیبهشت 1403 1403-02-09 18:17آخرین مطالب
مرد و زنِ همراه، خانواده متعادل
3 آذر 1403برید زندگی کنید
3 آذر 1403مطالب پربازدید