اردبیلی مطرح کرد؛ موضوع تعهد به خانواده با هر ادبیاتی در جهان فهم میشود
1 خرداد 1403 1403-03-01 13:14اردبیلی مطرح کرد؛ موضوع تعهد به خانواده با هر ادبیاتی در جهان فهم میشود
- متادخت
- 1 خرداد 1403
- 1:14 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت ، مریم اردبیلی، در نشست «جنبش جهانی تعهد به خانواده: ارائه سند، تبیین راهبردها و گفتمان سازی نخبگانی»، اظهار داشت: تدوین سند جنبش جهانی تعهد به خانواده اتفاق با ارزشی است. از آن جهت که در این برهه زمانی یک ظرفیت رو به ازدیادی در جهان پیدا شده و بیان و ادراک جهانی در آن وجود دارد. همچنین به سبب اینکه وجدان جهانی آن را فهم میکند، در همه جای دنیا میتوان در مورد آن موضعگیری کرد.
وی افزود: موضوع خانواده اصالت و شاملیتی دارد که محصور در یک نگاه و یک دین و عقیده خاص نمیشود. بنابراین موضوع جنبش جهانی تعهد به خانواده از این جهت ارزشمند است. البته دقت گفتمانی و حدت گفتمانی و تمرکز بر کلید واژگان مقوم خانواده در این مسیر مهم است. در دنیا سیاستهای زیادی برای حمایت از خانواده وجود دارد. البته ما پذیرای همه خواهیم بود اما برای اینکه یک محوریت، حرکت و جریانی ایجاد شود نبود این دقت گفتمانی و تساهل در آن میتواند ما را از هدف خارج کرده و به نقطه مقابل آن تبدیل کند.
اردبیلی در ادامه گفت: در این الگو لازم است کرامت زن و نقش و جایگاه او و البته مرد ارتقا پیدا کند و همافزا شود و در راستای تداوم خانواده به صورت همافزا عمل کند. با تساهل درباره واژگانی که در ادبیات جنسیت موجود است، این کار دچار تناقض و تضاد میشود.
وی با اشاره به اینکه در ادبیات سیاستهای حمایت از خانواده، خانواده عنصر هدف نیست و عاملیت و فاعلیت نهایی آن به رسمیت شناخته نمیشود، اظهار داشت: بلکه به صورت خانوار به عنوان واحد خدمت گیرنده از حاکمیتها مطرح است. خانوار میتواند شامل اشکال مختلف خانواده شود. در واقع حاکمیتها در دنیا از این خانوار بچه میخواهند که یا آن را به وجود بیاورد و یا پرورش دهد. اما نوع نگاه ما به جایگاه زن و مرد و قوام خانواده و تناسب آنها با هم با چه رویکردی باید اتفاق بیافتد؟ این باید در مدل نگاه ما منعکس شود و طرف گفتمانی برای ایجاد جریان درست باشیم.
اردبیلی همچنین گفت: باید مشخص شود که ما رویکرد آیندهنگر داریم یا گذشتهنگر. اگر رویکرد ما آیندهمحور باشد که بخواهد بر عاملیت خانواده برای آینده بشریت تکیه کند، با نگاه بازگشت به خانواده سنتی متفاوت خواهد بود. خیلی وقتها در دنیا در جلب جریانهای خانوادهگرا، برخی جریانها سنتی گراها را جلب میکنیم. در این صورت با یک نگاه بازگشت به سنت بسیاری از افراد را از دست میدهیم.
وی خاطر نشان کرد: نباید به تعاملات رسمی کشورها بسنده شود. زیرا بسیاری از کشورها این دیدگاه را به طور رسمی همراهی نمیکنند اما گروهها و کمپینهای خانوادهگرا و جریانهایی هستند که به صورت مؤثر در برخی کشورها فعالیت میکنند.
مشاور امور زنان شهردار تهران در پایان گفت: تمرکز ما فقط نباید بر دین باشد. البته حتماً لایه اول خودمان با این مبانی است. حرکتهای خانوادهگرای زیادی وجود دارد که با نگاهی که بشر را مجبور میکند و به او القا میکند با روندهای برساختی از مزیتهای خانواده چشمپوشی کند، مخالف است و به عنوان یک حقوق اساسی بشر قابل دفاع است و در هر ادبیاتی نه فقط با ادبیات دین که با هر ادبیاتی قابل طرح است.
منبع : مهر
مطالب مرتبط
نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
دومین نشست تخصصی «زن، مقاومت، رسانه» با بررسی مشارکتهای اجتماعی سیاسی زنان و واکاوی چهره زن مسلمان در رسانههای غربی روز سه شنبه ۲۲ آبان ماه با مشارکت فرهنگسرای خانواده در خانه اندیشهورزان برگزار شد.
واکنش مهاجرانی به اظهارات نتانیاهو درباره زنان ایرانی
فاطمه مهاجرانی درباره اظهارات اخیر نتانیاهو درخصوص زنان ایرانی تاکید کرد: چطور میتوانی نام از زندگی بیاوری؟! تو اصلاً زندگی را نمیفهمی، نام تو مرگ است، نام تو نام زندگی نیست؛ زن مظهر لبخند و زیبایی خداست؛ تو سراسر زشتی هستی.
واکنش مهاجرانی به اظهارات نتانیاهو درباره زنان ایرانی
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در پاسخ به توئیتی پیرامون قطعی برق صنایع نوشت: اسناد و دادههای قابل توجهی در دولت موجود است که بی برقی چندسال اخیر، فشار بی امانی بر صنعت و تولید وارد کرده. بر اساس هماهنگیها در پاییز قطع برق صنایع و شهرک های صنعتی نخواهیم داشت، اگر روند تامین سوخت نیروگاهها به خوبی پیش برود، امیدواریم در زمستان هم قطع برق صنایع را شاهد نباشیم.
نمایشگاه اسوه گیلان جلوهای از توانمندی های زنان است
مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور گفت: نمایشگاه اسوه بسیج گیلان جلوهای از توانمندیهای زنان است.
سفر بهروزآذر به تایلند؛ سیاستهای ایران در توانمندسازی زنان
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در تایلند گفت: دولت برنامههایی در راستای توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی زنان برای حمایت از خانواده به ویژه خانوادههایی که زنان سرپرست آن هستند، دارد.
راهبرد حضرت فاطمه (س) برای هدایت جامعه
راهبردی که در تمام اقدامات و فعالیتهای فاطمه زهرا (س) به چشم میآید، «هدایتگری» است. هدایتگری در تمام وجوه سیره آن حضرت، نقش محوری را برعهده دارد. نگاهی به گنجینه روایی باقی مانده از حضرت فاطمه(س) نشان میدهد که آن حضرت، حتی در سختترین و بحرانیترین مواقع با کلامشان به مردم راه رستگاری را نشان میدادند.
اردبیلی مطرح کرد؛ موضوع تعهد به خانواده با هر ادبیاتی در جهان فهم میشود
1 خرداد 1403 1403-03-01 13:14آخرین مطالب
هوش مصنوعی و عدالت جنسیتی
30 آبان 1403ام غانم
30 آبان 1403نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
30 آبان 1403مطالب پربازدید