سقط جنین در گرداب آمار گم شده است

یکی از موضوعات مرتبط با افزایش جمعیت «سقط جنین» است، این در حالی است که یک کارشناس جمعیت می‌گوید «آمار سقط جنین در کشور صحیح نیست، چون بیش‌تر غیرقانونی انجام می‌شود».

به گزارش متادخت ، «آمار و مطالعات انجام‌شده درباره سقط جنین همه قدیمی است و در حال حاضر آماری در دست وزارت بهداشت نیست» این را دبیر قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت صابر جباری می‌گوید.
پدیده سقط جنین یکی از اثرات مهم شاخص‌های جمعیتی است و با توجه به برخی آمار مطرح شده به میزان حدود یک سوم تولدهای کشور را در پدیده سقط از دست می‌دهیم؛ یعنی چیزی حدود ۳۵۰ هزار سقط در سال.
با این وجود طبق برخی آمار سالانه حدود ۱۰ هزار سقط جنین به صورت قانونی در کشور انجام می‌شود.
آماری که حتی رئیس جمهور شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در دومین رویداد اهداء جایزه ملی جوانی جمعیت ارائه نداد و گفت «آمار‌های متفاوتی که از سقط جنین اعلام می‌کنند، آمار دقیقی نیست، اما آنچه قطعی است، این آمار نگران‌کننده است».
طبق نظر کارشناسان از ۹۴ تا ۹۵ درصد سقط غیرقانونی، ۹۱ تا ۹۲ درصد سقط جنین‌ها را محصول نهاد خانواده مشروع است؛ یعنی والدین در همان هفته‌های اول بارداری دست به قتل جنین می‌زنند. زیرا توزیع دارویی که برای سقط جنین مصرف می‌شود، به راحتی از طریق سایت‌های اینترنتی و فضای مجازی در دسترس است.
کارشناسان معتقدند بالای ۸۰ درصد سقط جنین‌های غیرقانونی در خارج از مراکز درمانی انجام می‌شود. به طوری که ممکن است در یک مطب مامایی یا در خانه با قرص‌های خونریزی‌دهنده انجام ‌شود، بنابراین چون سقط غیرقانونی عمدتاً در مراکز درمانی انجام نمی‌شود، نمی‌توانیم آمار دقیقی داشته باشیم.
دبیر کارگروه تخصصی ستاد ملی، جمعیت و فرزندآوری حسین مروتی در رابطه با آمار سقط جنین می‌گوید «بحث ما در رابطه با سقط جنین آماری نیست. چه ۲۵۰ هزار باشد چه ۳۵۰ هزار. دولت باید ورود کند»، تقریباً یک چهارم میزان موالید ما، سقط جنین است.
در عین حال مدیرکل مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان سلیمان حیدری با تأکید بر اینکه هیچکس از سقط غیرقانونی در کشور آمار درستی ندارد، می‌گوید که نمی‌توان «هیچ‌یک از این آمارها را نه رد و نه تأیید کرد»، حدود ۲۰ درصد از آن‌ها به صورت قانونی در مراکز درمانی انجام می‌شود.
طبق نظر کارشناسان پدیده سقط جنین را می‌توان به روش‌های مختلف مدیریت کرد. آن هم با توجه به ظرفیت گروه‌های مردمی می‌توان چهره به چهره موضوع سقط را از ابعاد دینی، روانشناسی فرهنگی، اجتماعی و خانوادگی تبیین کرد. البته همراه با گفتمان‌سازی، وضع قوانین سختگیرانه برای داروهای سقط جنین ضروری است.
برای خواندن بیشتر گزارش‌ها در این حوزه به صفحه ‎‎@Life_Fars و ‎‎@Family_Life مراجعه کنید.
منبع ، فارس

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط