سقط جنین در گرداب آمار گم شده است
9 خرداد 1403 1403-03-09 17:39سقط جنین در گرداب آمار گم شده است
- متادخت
- 9 خرداد 1403
- 5:39 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت ، «آمار و مطالعات انجامشده درباره سقط جنین همه قدیمی است و در حال حاضر آماری در دست وزارت بهداشت نیست» این را دبیر قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت صابر جباری میگوید.
پدیده سقط جنین یکی از اثرات مهم شاخصهای جمعیتی است و با توجه به برخی آمار مطرح شده به میزان حدود یک سوم تولدهای کشور را در پدیده سقط از دست میدهیم؛ یعنی چیزی حدود ۳۵۰ هزار سقط در سال.
با این وجود طبق برخی آمار سالانه حدود ۱۰ هزار سقط جنین به صورت قانونی در کشور انجام میشود.
آماری که حتی رئیس جمهور شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی در دومین رویداد اهداء جایزه ملی جوانی جمعیت ارائه نداد و گفت «آمارهای متفاوتی که از سقط جنین اعلام میکنند، آمار دقیقی نیست، اما آنچه قطعی است، این آمار نگرانکننده است».
طبق نظر کارشناسان از ۹۴ تا ۹۵ درصد سقط غیرقانونی، ۹۱ تا ۹۲ درصد سقط جنینها را محصول نهاد خانواده مشروع است؛ یعنی والدین در همان هفتههای اول بارداری دست به قتل جنین میزنند. زیرا توزیع دارویی که برای سقط جنین مصرف میشود، به راحتی از طریق سایتهای اینترنتی و فضای مجازی در دسترس است.
کارشناسان معتقدند بالای ۸۰ درصد سقط جنینهای غیرقانونی در خارج از مراکز درمانی انجام میشود. به طوری که ممکن است در یک مطب مامایی یا در خانه با قرصهای خونریزیدهنده انجام شود، بنابراین چون سقط غیرقانونی عمدتاً در مراکز درمانی انجام نمیشود، نمیتوانیم آمار دقیقی داشته باشیم.
دبیر کارگروه تخصصی ستاد ملی، جمعیت و فرزندآوری حسین مروتی در رابطه با آمار سقط جنین میگوید «بحث ما در رابطه با سقط جنین آماری نیست. چه ۲۵۰ هزار باشد چه ۳۵۰ هزار. دولت باید ورود کند»، تقریباً یک چهارم میزان موالید ما، سقط جنین است.
در عین حال مدیرکل مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان سلیمان حیدری با تأکید بر اینکه هیچکس از سقط غیرقانونی در کشور آمار درستی ندارد، میگوید که نمیتوان «هیچیک از این آمارها را نه رد و نه تأیید کرد»، حدود ۲۰ درصد از آنها به صورت قانونی در مراکز درمانی انجام میشود.
طبق نظر کارشناسان پدیده سقط جنین را میتوان به روشهای مختلف مدیریت کرد. آن هم با توجه به ظرفیت گروههای مردمی میتوان چهره به چهره موضوع سقط را از ابعاد دینی، روانشناسی فرهنگی، اجتماعی و خانوادگی تبیین کرد. البته همراه با گفتمانسازی، وضع قوانین سختگیرانه برای داروهای سقط جنین ضروری است.
برای خواندن بیشتر گزارشها در این حوزه به صفحه @Life_Fars و @Family_Life مراجعه کنید.
منبع ، فارس
مطالب مرتبط
نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
دومین نشست تخصصی «زن، مقاومت، رسانه» با بررسی مشارکتهای اجتماعی سیاسی زنان و واکاوی چهره زن مسلمان در رسانههای غربی روز سه شنبه ۲۲ آبان ماه با مشارکت فرهنگسرای خانواده در خانه اندیشهورزان برگزار شد.
واکنش مهاجرانی به اظهارات نتانیاهو درباره زنان ایرانی
فاطمه مهاجرانی درباره اظهارات اخیر نتانیاهو درخصوص زنان ایرانی تاکید کرد: چطور میتوانی نام از زندگی بیاوری؟! تو اصلاً زندگی را نمیفهمی، نام تو مرگ است، نام تو نام زندگی نیست؛ زن مظهر لبخند و زیبایی خداست؛ تو سراسر زشتی هستی.
واکنش مهاجرانی به اظهارات نتانیاهو درباره زنان ایرانی
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در پاسخ به توئیتی پیرامون قطعی برق صنایع نوشت: اسناد و دادههای قابل توجهی در دولت موجود است که بی برقی چندسال اخیر، فشار بی امانی بر صنعت و تولید وارد کرده. بر اساس هماهنگیها در پاییز قطع برق صنایع و شهرک های صنعتی نخواهیم داشت، اگر روند تامین سوخت نیروگاهها به خوبی پیش برود، امیدواریم در زمستان هم قطع برق صنایع را شاهد نباشیم.
نمایشگاه اسوه گیلان جلوهای از توانمندی های زنان است
مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور گفت: نمایشگاه اسوه بسیج گیلان جلوهای از توانمندیهای زنان است.
سفر بهروزآذر به تایلند؛ سیاستهای ایران در توانمندسازی زنان
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در تایلند گفت: دولت برنامههایی در راستای توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی زنان برای حمایت از خانواده به ویژه خانوادههایی که زنان سرپرست آن هستند، دارد.
راهبرد حضرت فاطمه (س) برای هدایت جامعه
راهبردی که در تمام اقدامات و فعالیتهای فاطمه زهرا (س) به چشم میآید، «هدایتگری» است. هدایتگری در تمام وجوه سیره آن حضرت، نقش محوری را برعهده دارد. نگاهی به گنجینه روایی باقی مانده از حضرت فاطمه(س) نشان میدهد که آن حضرت، حتی در سختترین و بحرانیترین مواقع با کلامشان به مردم راه رستگاری را نشان میدادند.
سقط جنین در گرداب آمار گم شده است
9 خرداد 1403 1403-03-09 17:39آخرین مطالب
هوش مصنوعی و عدالت جنسیتی
30 آبان 1403ام غانم
30 آبان 1403نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
30 آبان 1403مطالب پربازدید