کاهش دوگانههای اجتماعی باید راهبرد حوزه زن و خانواده باشد
10 خرداد 1403 1403-03-10 13:38کاهش دوگانههای اجتماعی باید راهبرد حوزه زن و خانواده باشد
- متادخت
- 10 خرداد 1403
- 1:38 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت ، منصوره سادات مرتضوی مدیر واحد تهران پژوهشکده زن و خانواده در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: دغدغه آقای رئیسی از ابتدای ورودشان به قوه مجریه مسائلی بود که انقلاب اسلامی سالها در حوزه خانواده به دنبال آن بود. در واقع ویژگی متمایز آقای رئیسی نگاه تحولی و بنیادی در حوزههای مختلف از جمله زنان و خانواده بود. شهید آیت الله رئیسی معتقد بود زنان باید پیشگام تحول در حوزه خود باشند. در دولت ایشان یکی از محورهای اصلی موضوع خانواده است.
وی ادامه داد: از جمله فعالیتهای این دولت در حوزه زنان و خانواده میتوان به سیاستهای مربوط به ازدواج جوانان، فراهمکردن تسهیلات ازدواج، مساله جمعیت که نیاز به سیاستهای تشویقی برای فرزندآوری داشت، زنان سرپرست خانوار، همچنین توجه اساسی به نهاد خانواده در داخل و عرصه بینالملل فارغ از نقدهایی که به هر کدام از موارد وارد است، را نام برد.
مدیر واحد تهران پژوهشکده زن و خانواده افزود: کارهایی که رئیس جمهور در حوزه زنان و خانواده در این دولت قول انجام آن را داد، صرفاً شعار نبود و در عمل چه در دولت و چه در فضای خانواده شخصی او مشاهده میشد. احترام به بانوان و توجه به جایگاه آنان در جامعه از ویژگیهای دکتر رئیسی بود و از نظر ایشان مسأله اصلی زنان توجه به هویت اسلامی آنان است. رئیس جمهور فقید آنچه که نیاز جامعه اسلامی در راستای آرمانهای حوزه زنان و خانواده بود را در عمل پیگیر بودند.
مرتضوی گفت: همچنین فعالیتهایی که همسر رئیس جمهور خانم دکتر علمالهدی به عنوان مسؤول ستاد تعلیم و تربیت انجام میدهند نیز حاکی از این است که خانواده ایشان دغدغه مسائل مهم کشور را دارند و همراهی آقای رئیس جمهور برای فعالیت اجتماعی همسرشان در کنار نقش مادری و همسری نشان از عملیاتی کردن الگوی سوم زن مسلمان در خانواده ایشان همه برگرفته از سلوک فردی و خانوادگی شخصیت آیت الله دکتر رئیسی است.
مرتضوی همچنین با اشاره به اینکه رویکرد آقای رئیسی در حوزه زنان و خانواده، رو به جلو و با سرعت بود و صرفاً جلسات هماندیشی نبود گفت: ما در دولتهای قبل در سخنرانیها و شعارها در زمینه زنان و خانواده مطالب زیادی میشنیدیم. اما اینکه فعالان حوزه زنان و خانواده را هم در این عرصه ترغیب کنند و مشارکت بدهند وجود نداشت. دولت شهید رئیسی در این عرصهها قویتر بود.
وی همچنین اظهار داشت: با وجود اینکه عملیاتی شدن برخی سیاستها در مسیر درست هستند، اما برخی نهادهای مرتبط با حوزه خانواده، عملکردی در حد اینکه منجر به امید آفرینی در حوزه سیاستهای ابلاغی حوزه خانواده در جامعه نخبگانی شود، نداشتهاند.
پژوهشگر حوزه خانواده در این رابطه افزود: در رابطه با برخی از فعالیتهای حوزه زنان قوانینی تدوین شده و حتی در برخی موارد بخشنامههای آن ابلاغ شده است اما وارد فاز اجرایی نشدهاند. در دولت سیزدهم دستورات عملیاتی در حوزه جمعیت و خانواده ابلاغ شد. اما ممکن است آمارها با آنچه که اطلاعرسانی میشود مغایرت داشته و دقیق نباشد.
وی با تاکید بر تدوین الگوی جامع خانواده تراز ذیل گفتمان انقلاب اسلامی، بیان کرد: در این زمینه رئیس جمهور فقید در سازمان ملل هم مسئله خانواده و تعهد به خانواده را به عنوان یکی از محورهای اصلی گفتمان در جهان و جریان سازی تمدنی مطرح و از آن دفاع کردند و قرار بود که در سفر بعدی به صورت مبسوطتری به جریان جهانی تعهد به خانواده که از موضوعات مهم این زمان است، بپردازند.
لزوم تعیین راهبردهایی جهت کاهش دوگانههای اجتماعی در حوزه زنان و خانواده
مدیر واحد تهران پژوهشکده زن و خانواده تاکید کرد: یکی از مسوولیتهای معاونت زنان و خانواده رئیس جمهور این بود که سیاستهای مرتبط با حوزه زنان و خانواده را در دولت به عنوان رأس سیاستگذاریها پیگیری کند. علاوه بر آن مسؤول پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی هم در حوزه زنان و خانواده فعالیت میکرد. ما نیاز داریم که حوزه زنان و خانواده سهمی در سیاستگذاریها داشته باشد اما این بدان معنی نیست که دستگاههای موازی در کنار هم کار کنند و نظرات مختلفی در رابطه با یک موضوع ارائه کنند.
مرتضوی ادامه داد: معاونت زنان در دولت آقای رئیسی کارهای خود را پیش میبرد اما مسؤول پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی بعضاً نظراتی خلاف آنچه دولت با آن همراه بود یا حداقل شعار آن را میداد، مطرح میکرد. این دوگانهها سبب میشود که همافزایی و همکاری و اجماع در نظام مسائل زنان و خانواده شکل نگیرد. از این رو هر اتفاق مثبتی با نقدهای بسیاری مواجه میشد به حدی که جوانب منفی آن بیشتر دیده میشد.
وی در ادامه در خصوص ادامه راه فعالیت در حوزه زنان اظهار داشت: در موضوعاتی مثل حجاب و جمعیت به عنوان مسالههایی که روی میز حکمرانی هستند، ما نیاز به راهبردهایی جهت کاهش دوگانههای اجتماعی داریم. سیاستهای حوزه زنان و خانواده باید به سمتی برود که اتحاد و همبستگی اجتماعی که به واسطه اتفاق تشییع رئیس جمهور عزیز پررنگ شده است حفظ شود. از طرفی باید کوشید که افکار و مشارکتهای مردمی با سیاستهای دولتی همراه شود. این مساله کمک میکند که سایر مسائل از جمله حجاب و جمعیت به نقطهای برسد که مردم خودشان را حلال مسائل و مشکلات بدانند و جامعه فضایی مثبت و ایجابی پیدا کند.
مرتضوی در پایان خاطرنشان کرد: به طور کلی دکتر رئیسی واقعاً دغدغه مسائل خانواده داشتند و برای زنان احترام و تکریم خاصی قائل بودند که در عرصههای مختلف خصوصاً در عرصه بینالملل مطرح کردند. سیاستهای ابلاغی دولت در زمینه خانواده نیز همراستا با سیاستهای ذیل گفتمان انقلاب اسلامی و اسناد توسعه مصوب مجلس بود و قرار بود که اتفاقات مبارکی در این زمینه خصوصاً در عرصه بینالملل بیفتد. خداوند عمر ما را در مسیر حکومت جهانی امام عصر قرار دهد.
منبع : مهر
مطالب مرتبط
نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
دومین نشست تخصصی «زن، مقاومت، رسانه» با بررسی مشارکتهای اجتماعی سیاسی زنان و واکاوی چهره زن مسلمان در رسانههای غربی روز سه شنبه ۲۲ آبان ماه با مشارکت فرهنگسرای خانواده در خانه اندیشهورزان برگزار شد.
واکنش مهاجرانی به اظهارات نتانیاهو درباره زنان ایرانی
فاطمه مهاجرانی درباره اظهارات اخیر نتانیاهو درخصوص زنان ایرانی تاکید کرد: چطور میتوانی نام از زندگی بیاوری؟! تو اصلاً زندگی را نمیفهمی، نام تو مرگ است، نام تو نام زندگی نیست؛ زن مظهر لبخند و زیبایی خداست؛ تو سراسر زشتی هستی.
واکنش مهاجرانی به اظهارات نتانیاهو درباره زنان ایرانی
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در پاسخ به توئیتی پیرامون قطعی برق صنایع نوشت: اسناد و دادههای قابل توجهی در دولت موجود است که بی برقی چندسال اخیر، فشار بی امانی بر صنعت و تولید وارد کرده. بر اساس هماهنگیها در پاییز قطع برق صنایع و شهرک های صنعتی نخواهیم داشت، اگر روند تامین سوخت نیروگاهها به خوبی پیش برود، امیدواریم در زمستان هم قطع برق صنایع را شاهد نباشیم.
نمایشگاه اسوه گیلان جلوهای از توانمندی های زنان است
مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور گفت: نمایشگاه اسوه بسیج گیلان جلوهای از توانمندیهای زنان است.
سفر بهروزآذر به تایلند؛ سیاستهای ایران در توانمندسازی زنان
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در تایلند گفت: دولت برنامههایی در راستای توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی زنان برای حمایت از خانواده به ویژه خانوادههایی که زنان سرپرست آن هستند، دارد.
راهبرد حضرت فاطمه (س) برای هدایت جامعه
راهبردی که در تمام اقدامات و فعالیتهای فاطمه زهرا (س) به چشم میآید، «هدایتگری» است. هدایتگری در تمام وجوه سیره آن حضرت، نقش محوری را برعهده دارد. نگاهی به گنجینه روایی باقی مانده از حضرت فاطمه(س) نشان میدهد که آن حضرت، حتی در سختترین و بحرانیترین مواقع با کلامشان به مردم راه رستگاری را نشان میدادند.
کاهش دوگانههای اجتماعی باید راهبرد حوزه زن و خانواده باشد
10 خرداد 1403 1403-03-10 13:38آخرین مطالب
هوش مصنوعی و عدالت جنسیتی
30 آبان 1403ام غانم
30 آبان 1403نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
30 آبان 1403مطالب پربازدید