«جنین»، خال گوشتیِ اضافه نیست
7 شهریور 1403 1403-06-07 15:13«جنین»، خال گوشتیِ اضافه نیست
- متادخت
- 7 شهریور 1403
- 3:13 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، «زن جوان ۳۰ساله باردار بر اثر استفاده از قرصهای سقطجنین پرخطر در اثر خونریزی فوت کرد…» این را معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور محمد توحیدی میگوید. بنیانگذار مؤسسه نفس سیمین رودی دوشنبه در برنامه «از سرگذشت» شبکه نسیم گفت که بیشترین دلیلی که باعث سقط میشود، «شیءانگاری جنین» است، یعنی یک عده فکر میکنند جنین یک شیء یا «خال گوشتی اضافه» است که مادر حق دارد آن را بردارد یا بگذارد، اصلاً به او به دیده یک انسان نگاه نمیکنند. این درحالیست که طبق آمار، سقط جنین سالانه منجر به کاهش یکسوم موالید کشور میشود.
ماده ۵۶ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت سقط جنین ممنوع کرده و آن را یک جرم با جنبه عمومی و با مجازات دیه، حبس و ابطال پروانه پزشکی دانسته است. بر اساس این بند از قانون، تنها در مواردی مانند در خطر جدی قرار گرفتن جان مادر و منحصر شدن حفظ جان به سقط جنین، درخواست سقط قابل ارائه به مراکز پزشکی قانونی است.
ماده ۵۶ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت سقط جنین ممنوع کرده و آن را یک جرم با جنبه عمومی و با مجازات دیه، حبس و ابطال پروانه پزشکی دانسته است. بر اساس این بند از قانون، تنها در مواردی مانند در خطر جدی قرار گرفتن جان مادر و منحصر شدن حفظ جان به سقط جنین، درخواست سقط قابل ارائه به مراکز پزشکی قانونی است.
طبق یک آمار غیر رسمی، حدود ۳۷ درصد خانوادههای ایران تک فرزند یا بدون فرزند هستند و در این شرایط پدیده سقط در بستر اجتماعی آن به معنای از دست رفتن بخش قابل توجهی از سرمایه انسانی جامعه است.
منصوره راهگشا، متخصص زنان و زایمان، معتقد است که نباید از علل پزشکی در مورد سقط جنین غافل ماند. بسیاری از سقطها «ناشی از ناهنجاریهای کروموزومی» بوده و در صورت وقوع، باید پدر و مادر از نظر ژنتیکی بررسی شوند. علاوه بر آن بیشترین دلیل سقط جنین مسائل اقتصادی است.اما در مقابل یک متخصص زنان و زایمان دیگر نسرین سحرخیز میگوید که ناهنجاری کروموزومی شامل درصد کمی از جامعه میشود و کسی هم منکر تأثیر شرایط اقتصادی بر سقطجنین نیست، اما با این حال «تجملگرایی و کمالگرایی» از مهمترین عوامل تمایل زوجها به سقطجنین است، در واقع برخی از زوجها ترجیح میدهند زمانی بچه به دنیا بیاورند که تمام فاکتورها و استانداردها را داشته باشند و پس از آن اقدام به فرزندآوری کنند.
صالح قاسمی، دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور، معتقد است که راهکارهای جلوگیری از سقطجنین در قانون لحاظ شده است، اما «بازدارندگی» لازم را ندارد. علاوهبرآن دسترسی ساده به «داروهای سقط» باعث آمار بالای سقطجنین شده است بااینحال با ورود قانونگذار به اجراییکردن قانون و برخورد جدی با پزشکانی که تخلف میکنند، میتوان شاهد کاهش قتل نفس جنین بود.
منبع: فارس
مطالب مرتبط
اجرای نمایش «فقط خودم» ویژه کودک و خانواده
نمایش «فقط خودم» در زمینه تئاتر کودک و نوجوان به نویسندگی مهدی سیمریز، تهیهکنندگی سجاد عباسی و کارگردانی محمد جهانپا ویژه کودک و خانواده در اهواز روی صحنه میرود.
راه اندازی رشته مطالعات اسلامی اجتماعی خانواده در مقطع سطح ۴ جامعة الزهرا(س)
رشته مطالعات اسلامی اجتماعی خانواده در مقطع سطح ۴ جامعةالزهرا(س) راه اندازی و پذیرش طلبه در این رشته برای سال تحصیلی آینده انجام می شود.
نقش اقتصاد در تحکیم و تداوم خانواده ایرانی تاثیر گذار است
حجت الاسلام رضازاده گفت: با کاهش مشکلات اقتصادی بنیان خانوادهها تحکیم و جوانان به ازدواج و تشکیل خانواده روی آوردند.
استان بوشهر در معرض تهدید پیری جمعیت قرار دارد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: باتوجه به پایین بودن نرخ باروری ، پیری جمعیت مهمترین تهدید ۱۵ تا ۲۰ سال آینده این استان است.
جمعیت «سرمایه» است
گاهی برخی کشورها برای کاهش جمعیت برنامه ریزی میکنند، گاه برخی دیگر به ازدیاد جمعیت می پردازند. به چنین وضعیتی کنترل جمعیت میگویند. هر چند وجود جمعیت زیاد در یک کشور را میتوان یک مزیت دانست؛ اما عوامل بسیاری در جمعیت کشورها دخیل است.
حریف تیم ملی زنان ایران در گام نخست هندبال قهرمانی آسیا مشخص شد
بیستمین دوره مسابقات هندبال قهرمانی زنان آسیا از فردا با ۴ بازی از گروههای A و B آغاز میشود که طی آن ملیپوشان کشورمان باید در مصافی سخت با ژاپن دیدار کنند.
«جنین»، خال گوشتیِ اضافه نیست
7 شهریور 1403 1403-06-07 15:13آخرین مطالب
اجرای نمایش «فقط خودم» ویژه کودک و خانواده
14 آذر 1403استان بوشهر در معرض تهدید پیری جمعیت قرار دارد
14 آذر 1403جمعیت «سرمایه» است
14 آذر 1403مطالب پربازدید