استان مرکزی در آستانه تله باروری
13 آبان 1403 1403-08-13 13:40استان مرکزی در آستانه تله باروری
- متادخت
- 13 آبان 1403
- 1:14 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، حجت الاسلام محمدتقی شفیعی، دبیر میز تخصصی جمعیت شورای سیاستگذاری ائمه جمعه روز شنبه در همایش فرزندآوری و جوانی جمعیت در ساوه که به مناسبت هفته فرهنگی این شهر برگزار شد اظهار کرد: تله نرخ باروری وضعیتی است که در ان نرخ باروری یک منطقه یا کشور به دلیل عوامل متعدد فرهنگی و اجتماعی به صورت پایدار در سطح پایینی قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه هر منطقهای که دچار این تله باشد به نوعی در معرض انقراض و آسیبهای کاهش جمعیت میشود افزود: سال گذشته استان گیلان دچار این تله شد و با توجه به آمار وزارت بهداشت از نرخ باروری احتمالا استان مرکزی نیز به زودی درگیر این مساله میشود. شفیعی یادآور شد: وقتی نرخ باروری به سطحی بسیار پایینتر از نرخ جایگزینی کاهش یابد و برای مدت طولانی در این وضعیت باقی بماند، نسلهای بعدی از نظر تعداد به اندازهای کم خواهند بود که حتی با سیاستهای تشویقی هم، بازگشت به سطح باروری مطلوب دشوار میشود.
وی یادآور شد: هرچند اقتصاد یکی از مؤلفههای تأثیرگذار بر کاهش تمایل به فرزندآوری است، اما به نظر میرسد این عامل به تنهایی نمیتواند توضیحی جامع برای این بحران ارائه کند. ارایه کننده طرح رجا گفت: نگاهی صفر و صدی به مسائل اقتصادی بهعنوان تنها دلیل کاهش جمعیت، نیازمند نقد و بررسی است، چراکه این روند به عواملی فراتر از مشکلات اقتصادی، همچون تغییرات فرهنگی و تغییرات نقشهای اجتماعی زنان و خانواده بازمیگردد.
وی گفت: بر اساس آمار، نرخ باروری ایران که در دهه شصت (۱۳۵۹-۱۳۶۴) در اوج خود و در حدود ۶.۵ فرزند برای هر زن بود که این امار در سال ۱۳۳۹ اکنون به ۱.۶ فرزند کاهش یافته است. حجت الاسلام شفیعی افزود: این کاهش چشمگیر در حالی رخ داده که در دوران جنگ تحمیلی و در شرایط دشوار اقتصادی، خانوادهها همچنان بالاترین نرخ باروری را تجربه میکردند.
وی خاطر نشان کرد: بهطور قابل توجهی، امروز حتی در صورت بهبود شرایط اقتصادی، نمیتوان اطمینان داشت که این تغییر به خودی خود موجب افزایش جمعیت شود و در واقع، تمایل مادران به فرزندآوری دیگر به دلایل اقتصادی محدود نمیشود. وی گفت: هم اکنون کشور با مساله «بحران سالمندان» روبهروست که در دهههای آینده با افزایش تعداد سالمندان، ابعاد جدیتری به خود خواهد گرفت. حجت الاسلام شفیعی گفت: برخی کارشناسان حتی از «سالمند سرراهی» بهعنوان یک پدیده نوظهور یاد میکنند، چراکه در نبود حمایت کافی، افراد سالمند در معرض انزوا و بیتوجهی قرار میگیرند.
منبع: خبرگزاری دانشجو
مطالب مرتبط
ساختارهای حکمرانی در حوزه زنان و خانواده به بازبینی نیاز دارد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نیاز به بازبینی ساختارهای حکمرانی در حوزه زنان و خانواده گفت: خلاهای ساختاری در این حوزه را اصلاح کنیم.
«زنان» سربازان خط مقدم مقابله با تغییر سبک زندگی هستند
معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: سربازان خط مقدم، مقابله با تغییر سبک زندگی «زنان» هستند، سربازان مقابله با دشمن شما زنان هستید؛ مدیریت خانه و تربیت فرزند بر عهده زن است، اوست که میتواند زندگی را محکم نگاه دارد.
خشونت علیه زنان و لایحهای که خاک میخورد
قتل «منصوره قدیریجاوید»، خبرنگار ایرنا به دست همسر وکیل خود با ضربات چاقو و دمبل، اولین و آخرین قتل ناشی از خشونت خانگی نبود اما بار دیگر موضوع خلاء قانونی برای بازدارندگی و کمتوجهی به فرهنگسازی و آموزش برای کاهش خشونت علیه زنان در جامعه را بار دیگر به صدر موضوعات روز آورد.
جلسه فراکسیون زنان مجلس با تعدادی از مسلمانان قاره آمریکا
فراکسیون زنان مجلس میزبان تعدادی از مسلمانان قاره آمریکا بود.
کارآفرینی به طور جدی از سوی بانوان دنبال شود
مسئول بنیاد ملی مردمی نهضت پیشرفت بانوان گفت: نگاه ما در طرح ایران ۱۴۴۰ صرفاً کار پژوهشی و مطالعاتی نیست بلکه به دنبال جریان سازی و گفتمانی هستیم تا کارآفرینی به طور جدی از سوی بانوان دنبال شود.
زن مسلمان ایرانی را در برابر الگوی زن غربی و شرقی مصون بداریم
نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد گفت:ضایعهای که سالهاست با آن روبرو هستیم استیلای فرهنگی غربی بر جوامع جهانی است و این موضوع سبب شده تا در مشرق زمین نیز فرهنگ بومی رنگ ببازد و الگوی زن غربی در کانون توجه باشد که در این خصوص باید هوشیاری لازم را داشته باشیم و با تبیین و تبلیغ الگوی زن مسلمان ایرانی، خود را در برابر الگوی زن غربی و زن شرقی مصون بداریم.
استان مرکزی در آستانه تله باروری
13 آبان 1403 1403-08-13 13:40آخرین مطالب
زنانگی در نسبت با امر سیاسی
23 آبان 1403خشونت علیه زنان و لایحهای که خاک میخورد
23 آبان 1403مطالب پربازدید