فدک؛ آغاز انقلاب زنانه در تاریخ
26 آبان 1403 1403-08-26 15:17فدک؛ آغاز انقلاب زنانه در تاریخ
- متادخت
- 26 آبان 1403
- 11:48 ق.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، داستان فدک ماجرایی پیچیده و جانسوز است. درست پس از رحلت پیامبر گرامی اسلام (ص)، در حالی که حضرت زهرا (س) به سوگ پدر نشسته بودند، زمزمههایی مبنی بر آنکه پیامبران میراثی از خود برجا نمیگذارند، آغاز شد و با همین استدلال این باغ از صاحب اصلی خود غصب شد.
اما فدک تنها یک باغ نبود، بلکه پشتوانهای مالی برای خاندان رسالت محسوب میشد. حضرت فاطمه (س) علیرغم حال نامساعدی که پس از رحلت پدر داشتند، برای احیای حق خود قیام کردند و پس از آنکه دادخواهی خود و همسرشان را بیثمر دیدند به مسجدالنبی رفته و به ایراد خطبهای پرداختند که به «فدکیه» مشهور است و طی این خطبه به روشنگری پرداختند.
باغ فدک در نهایت از ید مالکیت حضرت خارج شده و به دست خلفای وقت افتاد. سالها بعد برخی از آنان فدک را به فرزندان حضرت زهرا (س) برگرداندند اما خلفای دیگر مجدد این حق مسلم را غصب کردند.
اسرار بسیاری در دل فدک نهفته است که بعد از گذشت قرنها تبدیل به نمادی از حقی زائل شده خاندان رسالت شده است؛ حقی که به یغما برده شد و سرآغازی برای آغاز انقلابی که بنیانگذار آن دختر پیامبر بود، گشته است.
به مناسبت ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره (س) گفتگویی با دکتر سعید طاووسی، عضو هیآت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، ترتیب دادهایم تا برگههای ناخوانده از تاریخ فدک را برایمان بازگو کنند.
قسمت اول: فدک در آینه حقیقت
قسمت دوم: خطبهای برای آیندگان
مطالب مرتبط
فدک؛ آغاز انقلاب زنانه در تاریخ
فدک؛ نماد مبارزه ای سیاسی و آغاز انقلابی زنانه در تاریخ است. “خطبه فدکیه” نه تنها فریاد حق خواهی فاطمه زهرا(س) بلکه اعتراض و انتقادی است از انحرافات به وجود آمده بعد از پیامبر در جهان اسلام.
زنانگی در نسبت با امر سیاسی
فهم انقلاب اسلامی از زنانگی، فهمی کاملا سیاسی و مبتنی بر زیست روزمره زن مسلمان ایرانی است.
ابعاد اجتماعی شخصیت حضرت زینب (س)
خطبههای تاریخی که ما از حضرت زینب در کوفه و شام یاد میکنیم، به شدت نقطهزن و منبعث از جامعهشناسی است و این نشاندهنده آن است که ایشان در یک فضای تربیتی جدی برای حضور اجتماعی قرار داشتهاند.
حضرت معصومه(س): گفتهها و ناگفتهها
در صدر اسلام و اوایل دوره اسلامی، زنان علاوه بر نقش فردی و خانوادگی، نقش اجتماعی هم داشتند و محل توجه بودند. ولی با گذشت زمان نسبت به زنان نوعی کم توجهی شکل گرفت و زنان به حاشیه رانده شدند…
رخ زنانه جنگ
دیدن فرماندهان بزرگی مانند شهید صیاد شیرازی و شهید خدامی از نزدیک و خدمت امدادی به مجروحان و شهیدان دفاع مقدس، سعادت و خاطره خوبی بود که برایمان به یادگار مانده است.
کرامت مادری در دوردستها
قوانین بسیاری در قانون جوانی جمعیت و منشور کرامت مادری برای حمایت از مادران وجود دارد؛ اما تعداد محدودی از آنها به مرحله اجرا رسیدهاند.
فدک؛ آغاز انقلاب زنانه در تاریخ
26 آبان 1403 1403-08-26 15:17آخرین مطالب
هوش مصنوعی و عدالت جنسیتی
30 آبان 1403ام غانم
30 آبان 1403نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
30 آبان 1403مطالب پربازدید