خشونت خانگی از عوامل مهم و پربسامد طلاق است
7 آذر 1403 1403-09-07 14:12خشونت خانگی از عوامل مهم و پربسامد طلاق است
- متادخت
- 7 آذر 1403
- 1:11 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، حجت الاسلام والمسلمین محسن ابراهیمی اظهار داشت: خشونت اشکال مختلفی دارد و فقط برخی از آنها به تشکیل پرونده منجر میشود و بخش قابل توجهی از آن پنهان باقی میماند و در واقع؛ حق بسیاری از بانوان نادیده گرفته میشود.
وی یادآور شد: از سالهای دور دغدغه خشونت علیه زنان از منظر آموزههای اسلامی، فرهنگ دیرین ایران زمین همچنین در قانون اساسی وجود داشته و رهبر معظم انقلاب نیز بارها تاکید فرمودند که در این حوزه نیازمند ساختارها و سازو کارهای قانونی ویژه هستیم.
موضوع خشونت علیه زنان دستخوش کشمکشهای سیاسی شده است
ابراهیمی افزود: در طول سالیان متمادی موضوع خشونت علیه زنان دستخوش کشمکشها سیاسی شده است و حتی بعدها این تلاشها در قالب ارائه لایحه مطرح شد اما در رفت و آمد دولتها و مجلسها رنگ و بوی سیاسی پیدا کرد و دولتها بیشتر یا شعار دادند یا علیه آن موضع گرفتند یا در ظاهر حمایت اما در عمل کارشکنی کردند.
وی ادامه داد: در نهایت در سال ۱۳۹۹ با مداخله ویژه آیتالله رئیسی رئیس وقت قوه قضاییه و با همکاری دولت لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت آماده و به مجلس ارسال شد.
معاون مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه اضافه کرد: در لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت با وجود برخی نقصها، پیشبینیهای خوبی برای حمایت از بانوان درنظر گرفته شده بود که اگر در همان سال به مصوب و اجرا میشد؛ امروز شاهد وقوع خشونتها علیه بانوان نبودیم.
وی با اشاره به قتل زن ۵۲ ساله در تهران به دست همسرش همچنین قتل دختری در کاشمر که توسط پدرخوانده خود به قتل رسیده است، افزود: وقوع اینگونه خشونتها به نوعی حاکی از آن است که خلأها به قوت خود باقی است و ساز و کارهای لازم تدبیر نشده است.
۴ سال انتظار برای طرح یک لایحه در مجلس
ابراهیمی درباره سرنوشت لایحه «پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار» اظهار داشت: این لایحه با همه نقد و نظرهای مختلف آماده و ارسال شد اما اکنون با گذشت ۱۲ سال و اگر بخواهیم از زمان نهایی شدن آن در نظر بگیریم؛ حدود چهار سال است که این لایحه در مجلس شورای اسلامی منتظر و معطل تصمیمگیری است.
معاون مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با اشاره به مفاد این لایحه گفت: در این لایحه، سازماندهی و هماهنگی بین قوا به شکل حداکثری دیده شده است یعنی وزارتخانههای متعددی در اجرای قانون نقش دارند و در کارگروهی که با عنوان کارگروه ملی حفظ کرامت و حمایت از زنان درنظر گرفته شده است؛ نمایندگان قوه قضاییه حضور دارند همچنین مقرر شده است پس از کارگروه ملی متناظر با آن کارگروههای استانی نیز شکل گیرد و این کارگروهها با شناسایی موارد حاد نسبت به مداخلات مشاورهای و روانشناختی و به ویژه مددکارانه برای بانوان آسیبدیده اقدام کنند.
وی اضافه کرد: براساس پیشبینیها، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در این کارگروه به عنوان نایب رئیس نقش دارد و به نظر میرسد با توجه به تکالیفی که در این قانون تعریف شده است؛ بار اصلی اجرا بر عهده معاونت امور زنان وخانواده ریاست جمهوری است و اگر این معاونت صرفاً همین لایحه را بتواند به سرانجام برساند و کارگروه را تشکیل دهد اقدام ماندگاری انجام داده است.
معاون مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه افزود: وقتی برخی از مفاد این لایحه را مرور میکنیم تاسف میخوریم که اگر این لایحه تصویب شده بود و مقدمات و ساختارهای اجرایی آن فراهم بود، اکنون شاهد این اقدامات اسفناک نبودیم.
ابراهیمی ادامه داد: براساس پیشبینیها در این قانون، هرگاه زنی شکایتی از اعمال خشونت خانگی توسط همسر، پدر و یا دیگران دارد باید این شکایات با قید فوریت مورد بررسی قرار گیرد و حتی در این لایحه پیشبینی شده است که شکایات زنان در معرض خشونت و آسیب به صورت فوقالعاده و خارج از نوبت در محاکم رسیدگی شود.
معاون مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه اظهار داشت: همچنین در رابطه با پیگیری پروندهها در این حوزه، تاکید شده است که حتماً باید این پروندهها توسط قضات زن رسیدگی شود؛ علاوه بر این، مجموعهای از حمایتهای قانونی برای پشتیبانی از زنان خشونتدیده در مقابل ولی و سرپرست قانونی آنها که صلاحیت خود را از دست میدهند یا از دست دادهاند نیز پیشبینی شده است.
وی خاطرنشان کرد: در ذیل این قانون، پروتکلها و شیوهنامههای ارائه خدمات درمانی و مددکاری نیز توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید تدوین شود که این اقدام بسیار مهم است زیرا بخش زیادی از مراجعان که در این حوزه شکایت دارند نیاز به مداخلات ویژه و فوری مددکاری و بالینی دارند.
ابراهیمی یادآور شد: ما با سویههای مختلف خشونت مواجه هستیم؛ گاهی به شکل همسرکشی و فرزندکشی گاهی با تجاوز و تعدی جنسی در برخی موارد با اعمال زور و تجاوز به عنف، گاهی با ضرب و شتم و اهانت؛ که در هر مورد نیاز به مداخلات درمانی و روانی خاصی وجود دارد و باید وزارت بهداشت دستورالعملهای هر مورد را تدوین کند.
معاون مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه اظهار داشت: قوه قضاییه با ظرفیتهای خوبی که در اختیار دارد آمادگی دارد دستورالعملهای پیشبینی شده در این قانون را تدوین کند و زیرساختارهای لازم برای اجرای مفاد آن بهویژه در موضوع رسیدگیها را فراهم کند.
منبع: ایرنا
مطالب مرتبط
معابر قم بهنام بانوان شهید مزین شود
رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر قم گفت: اقداماتی برای شناسایی شهیدههای استان در مرکز حفظ آثار و بنیاد شهید انجام شده است، بارها درخواستهایی برای نامگذاری معابر به نام شهیدهها مطرح شده، اما هنوز اقدامی در این زمینه انجام نشده است.
شهرداری باید ۲۰ درصد بوستانها را برای ورزش همگانی بانوان اختصاص دهد
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان به مهمترین راهبردهای قانون جدید حمایت از خانواده برای ترویج و گسترش عفاف و حجاب پرداخت و گفت: شهرداری موظف است ۲۰ درصد بوستانها را ویژه بانوان برای ورزش همگانی اختصاص دهد و سازمان بازرسی هر گونه ترک فعل در این زمینه را گزارش دهد.
تواناییهای زنان معلول تحت الشعاع نگاههای کلیشهای
یک شهروند خانم دچار معلولیت با اشاره به این که زنان معلول برخلاف محدودیتهای جسمی، دارای توانمندیها و مهارتهای منحصربهفردی هستند، گفت: با این حال، تواناییهای آنان اغلب تحتالشعاع نگاهی کلیشهای به معلولیت قرار میگیرد.
گرهگشایی از مشکلات زنان سرپرست خانوار با کارآفرینی
گاهی افراد نیازمند به دلیل عدم دسترسی به امکانات شغلی مجبور هستند برای دیگران کار کنند و دستمزد کمی بگیرند، کارآفرینی موجب میشود که این افراد از حاصل دسترنج خود بهرهمند شوند.
فقط ۱۲ درصد از کسبوکارهای نوآورانه به زنان اختصاص دارد
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده بر لزوم افزایش مشارکت زنان در استارتاپها تأکید کرد و گفت: در حال حاضر، فقط ۱۲ درصد از کسبوکارهای نوآورانه به زنان اختصاص دارد.
زمین خانوادههای دارای سه فرزند و بالاتر در دهه فجر تحویل خواهد شد
فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی در جمع خبرنگاران: هر جا بتوانیم زمینی را تامین کنیم که تلاش داریم دارای برق، گاز و دیگر خدمات باشد، حتما انجام خواهیم داد. بخشی از تخصیص زمین مرتبط با خانوادههای دارای ۳ فرزند و بالاتر در سالگرد انقلاب و دهه فجر در اختیار مشمولان قرار خواهد گرفت.
خشونت خانگی از عوامل مهم و پربسامد طلاق است
7 آذر 1403 1403-09-07 14:12آخرین مطالب
معابر قم بهنام بانوان شهید مزین شود
20 آذر 1403مطالب پربازدید