جایگاه حقوقی خانواده در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
11 آذر 1403 1403-09-11 10:23جایگاه حقوقی خانواده در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
- متادخت
- 11 آذر 1403
- 10:23 ق.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، دکتر محمود حکمتنیا، عضو اندیشکده خانواده و استاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در نشست تخصصی اندیشکده خانواده الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، در تبیین روابط نظام حکمرانی و خانواده در سند الگو، اظهار کرد: مباحث حقوقی خانواده از دو منظر “نظری” و “تمدنی” قابل طرح است و منظور از مباحث نظری مجموعه دانش، اخبار و اطلاعاتی است که مبنای تصمیمات نظام حکمرانی قرار میگیرد.
وی در تبیین موضوع، با اشاره به تعریف حقوق سخت، حقوق نرم و اخلاق، اظهار کرد: حقوق سخت شامل قواعد الزامآور، بر رفتار شهروندان و حقوق نرم ماهیت تشویقی، ترغیبی و ترویجی دارد.
وی اضافه کرد: دولت میتواند با فراهم کردن زمینههای اقناعی، شرایط را برای پذیرش مخاطبین هموار کند. به عنوان مثال دولت برای فرزندآوری پاداشهایی در نظر گرفته است. این نوع رفتار از سنخ حقوق نرم است.
به نقل از مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، حکمتنیا در ادامه به تعریف مطالعات تاریخی- تمدنی در گذر زمان پرداخت و اظهار کرد: دولتها بر اساس تجربه و شرایط جغرافیایی و باورهای فرهنگی و مذهبی مبادرت به تصمیماتی در راستای تحکیم و تعالی خانواده میگیرند که این گونه مطالعات میتواند منبع مناسبی برای تدوین و تصویب قوانین باشد.
عضو اندیشکده خانواده در ادامه به موضوع احترام به خانواده از منظر سند الگو اشاره و اظهار کرد: حفظ کیان خانواده نیازمند برخورداری از خدمات حمایتی و حفاظتی نظام حکمرانی است. منظور از خدمات حمایتی این است که دولت اجازه ندهد آرامش و امنیت خانواده مورد تعرض قرار گیرد. آرامش و امنیت از حقوق ذاتی خانواده است و دولت مکلف به فراهم کردن زمینههای لازم است. منظور از خدمات حفاظتی، ارائه مشاورههای تخصصی به خانوادهها و جلوگیری از شکلگیری الگوهای موازی نظیر همباشی (cohabitation) است. اصلاح نگرشها به خانواده نیازمند فرهنگسازی است.
منبع: ایسنا
مطالب مرتبط
جمعیت «سرمایه» است
گاهی برخی کشورها برای کاهش جمعیت برنامه ریزی میکنند، گاه برخی دیگر به ازدیاد جمعیت می پردازند. به چنین وضعیتی کنترل جمعیت میگویند. هر چند وجود جمعیت زیاد در یک کشور را میتوان یک مزیت دانست؛ اما عوامل بسیاری در جمعیت کشورها دخیل است.
حریف تیم ملی زنان ایران در گام نخست هندبال قهرمانی آسیا مشخص شد
بیستمین دوره مسابقات هندبال قهرمانی زنان آسیا از فردا با ۴ بازی از گروههای A و B آغاز میشود که طی آن ملیپوشان کشورمان باید در مصافی سخت با ژاپن دیدار کنند.
۴۰ میلیون نفر از جمعیت کشور زنان هستند/ اگر احساس تبعیض و بی عدالتی وجود دارد، به دلیل کم کاری دولت ها بوده است
زهرا بهروزآذر معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: حدود ۴۰ میلیون زن و دختر در جامعه داریم و باید برنامههای هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر به گونهای باشد که هیچ کس احساس نکند نادیده گرفته شده و برای ۴۰ میلیون نفر تصمیم بگیریم و برنامه داشته باشیم و دستاوردهای همه اقشار دیده شود.
کجای تربیت دخترانمان را اشتباه میرویم؟
والدین از همان ابتدا نسبت به رفتار دختران حساسیت خاصی نشان میدهند و محدودیتهایی مانند منع خندیدن با صدای بلند را اعمال میکنند، در حالی که همین رفتار برای پسران عادی تلقی میشود. این محدودیتهای اجتماعی میتواند به روحیه دختران آسیب جدی وارد کند.
ابلاغ اولویتهای چهار ساله شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر حوزههای فرهنگی، علمی، تربیتی و زنان
ابلاغ اولویتهای چهار ساله شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر حوزههای فرهنگی، علمی، تربیتی و زنان
چالش جدید برای تیم ملی فوتسال بانوان ایران و نیاز به تدبیر فدراسیون فوتبال
تیم ملی فوتسال زنان در آستانه جام ملتهای آسیا با چالشهای متعددی روبهروست که فدراسیون فوتبال باید برای سروسامان دادن به وضعیت این تیم تدبیر درست و البته به موقعی داشته باشد.
جایگاه حقوقی خانواده در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
11 آذر 1403 1403-09-11 10:23آخرین مطالب
مطالب پربازدید