به گزارش متادخت، اولین قهرمان زندگی هر دختری بدون شک پدر اوست. دختران پدر خود را مردی قدرتمند و حامی میدانند که در همه لحظات کنار آنهاست و نیازهای عاطفی و مادی آنها را تامین میکند. آنها مطمئن هستند که او تلاشش را خواهد کرد تا آنها بتوانند به آرزوهایشان دست پیدا کنند.
گاهی ممکن است این حمایت افراطی شده و ناخواسته باعث شود استقلال و هویت دخترانه شکل نگیرد. پس لازم است هر پدر و مادری در این زمنیه اطلاعات و دانش لازم را کسب کند تا بداند نقش او در تربیت فرزندش دقیقا چیست.
کتاب دخترِ بابا یکی از کتابهایی است که میتواند به آگاهی والدین در این زمینه کمک شایانی نماید. نویسنده کتاب مورین مورداک است که پیش از این کتاب موفق ژرفای زن بودن را به رشته تحلیل درآورده است. این کتاب در دستهی کتابهای روانشناسی گنجانده میشود و تلاش کرده است تا به زبان ساده و روشن روابط میان دختران و پدران را تبین کند.
البته توصیه میشود که مادران نیز از خواندن این کتاب غافل نشوند. این کتاب بر پایه مستندات و مصاحبههایی است که نویسنده در طول زندگی کاری خود با مراجعهکنندگانش داشته است و البته نظرات روانشناس مشهور کار گستاو یونگ را هم میتوان در میان سطور کتاب مشاهده کرد. با خواندن این کتاب، خواننده میتواند اصول درست و صحیح برقراری رابطه با فرزند را بیاموزد و بداند که مهروزی و عشق به فرزندان نباید موجب وابستگی شدید و تخریبکننده گردد.
« تجریه محوری و اصلی یک دخترِ بابا طرد مادر است. اتحاد بین پدر و دختر و همزمان با آن طرد مادر دلایل بیشماری دارد. ممکن است مادر افسرده، عصبانی، طردکننده، ضعیف باشد و یا در غیر این صورت به لحاظ عاطفی در دسترس نباشد. ممکن است زمانی که دختر سن کمی دارد پدر از مادر طلاق بگیرد، بیمار شود و یا بمیرد؛ بنابراین دختر دچار خلاء عاطفی میشود و پدر سعی میکند آن خلاء را پر کند. یا ممکن است تنها دلیل آن، این باشد که دختر با پدرش علایق و خصوصیات مشترکی دارد و بنابراین او را به مادر ترجیح میدهد…»
دخترِ بابا
مورین مورداک