تاثیرات هفته کاری ۴ روزه برای زنان چیست؟
29 خرداد 1402 1402-03-29 15:03تاثیرات هفته کاری ۴ روزه برای زنان چیست؟
- متادخت
- 29 خرداد 1402
- 2:30 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، به نقل از ویفروم، در آزمایشی طی سال ۲۰۲۲ در مورد هفته کاری چهار روزه، مردان گزارش کردند که زمان بیشتری را صرف مراقبت از کودکان و کارهای خانه میکنند، در حالی که زمان زنان برای انجام این مسئولیتها کاهش یافته است.
قبل از همهگیری، تعداد انگشتشماری از شرکتها در حال آزمایش چهار روز کاری در هفته بودند اما اکنون این نوع کار کردن در حال تبدیل شدن به جریان اصلی است.
دولت ژاپن در همهگیری، کارفرمایان را تشویق کرد که یک برنامه چهار روزه را اتخاذ کنند و در ایسلند، این امر عادی است که ۸۶ درصد از کارگران اکنون این امکان را دارند که چهار روز هفته کار کنند.
۳۳ شرکت در سال ۲۰۲۲، در ۶ کشور، از جمله ایالاتمتحده و کانادا، در آزمایشی ۶ ماهه از هفته کاری چهار روزه شرکت کردند.
بر اساس نظرسنجی کارگران گزارش کردند که فرسودگی شغلی کمتری داشتند، از زندگی و رضایت شغلی بالاتری برخوردار بودند، تعادل بین کار و زندگی را بهبود بخشیدند و رفاه روانی و عاطفی بهتری داشتند. مردان با چهار روز کاری در هفته گزارش کردند که ۲۲ درصد زمان بیشتری را برای مراقبت از کودکان و ۲۳ درصد زمان بیشتری را برای کارهای خانه سپری میکنند، در حالی که زمان زنان برای انجام این مسئولیتها کاهش یافت.
در سال گذشته، تقریبا یک سوم از زنان به کاهش ساعات کاری خود، انتخاب شغلی آسان یا ترک نیروی کار فکر کردهاند اما چگونه از آنها انتظار میرود بین زمان و پول یکی را انتخاب کنند؟
بدون شغل، بسیاری نمیتوانند از عهده مراقبت از کودک، مراقبت از سالمندان یا هزینههای زندگی خود برآیند. ترک شغل آنها نیز فدای پیشرفت شغلی و در نتیجه افزایش دستمزد طولانیمدت میشود.
هفته کاری چهار روزه به ویژه هفتهای که حقوق تمام وقت را کاهش نمیدهد، گزینهای برای متعادلکردن هر دو ارائه میدهد.
مطالب مرتبط
نقش تصمیم گیری زنان در محیط زیست باید افزایش یابد
شهردار کرمانشاه با بیان اینکه زنان توجه ویژه ای به محیط زیست دارند گفت: اما نقش آنان در مالکیت و تصمیم گیری پایین است که باید افزایش یابد.
لالایی مادرانه در عصر فناوریهای دیجیتال چه میشود؟
از قدیم و ندیم کودکان با « قصه لالاییهای » شبانه مادر به خواب میرفتند، مادران نسل به نسل این قصه لالاییها را که بیشتر داستانها حماسی و یا اجتماعی بومی مناطق خود بود برای نوزادان و کودکان خود با لحنی آرام و دلنشین میخوانند که به عقیده آنها رویکرد تربیتی داشت اما در گذر زمان مادرانی هستند که خود به دلیل ناآشنایی از ظرفیت لالاییها ، از بازگو کردن آن برای کودکانشان باز ماندهاند.
دعوت از ۲۰ بازیکن به اردوی تیم ملی فوتسال زنان
کادرفنی تیم ملی فوتسال زنان اسامی ۲۰ بازیکن دعوت شده به اردوی این تیم را اعلام کرد.
نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
دومین نشست تخصصی «زن، مقاومت، رسانه» با بررسی مشارکتهای اجتماعی سیاسی زنان و واکاوی چهره زن مسلمان در رسانههای غربی روز سه شنبه ۲۲ آبان ماه با مشارکت فرهنگسرای خانواده در خانه اندیشهورزان برگزار شد.
راهبرد حضرت فاطمه (س) برای هدایت جامعه
راهبردی که در تمام اقدامات و فعالیتهای فاطمه زهرا (س) به چشم میآید، «هدایتگری» است. هدایتگری در تمام وجوه سیره آن حضرت، نقش محوری را برعهده دارد. نگاهی به گنجینه روایی باقی مانده از حضرت فاطمه(س) نشان میدهد که آن حضرت، حتی در سختترین و بحرانیترین مواقع با کلامشان به مردم راه رستگاری را نشان میدادند.
تحکیم بنیاد خانواده، ضامن سلامت فردی و اجتماعی
خانواده، نخستین نهاد اجتماعی است که انسان در آن به دنیا میآید و ارزشهای اولیه زندگی خود را از آن میآموزد. این نهاد، علاوه بر آن که جایی برای رشد و پرورش فردی است، به عنوان اصلیترین عامل در شکلدهی به هویت اجتماعی فرد عمل میکند. بنابراین، تحکیم بنیاد خانواده یکی از مهمترین ارکان جوامع پایدار و سالم به شمار میآید و برای دستیابی به خانوادهای مستحکم و پایدار، باید به ابعاد مختلف این نهاد توجه ویژهای داشت و آن را از هر گونه تهدید و آسیب مصون نگه داشت.
تاثیرات هفته کاری ۴ روزه برای زنان چیست؟
29 خرداد 1402 1402-03-29 15:03آخرین مطالب
مرد و زنِ همراه، خانواده متعادل
3 آذر 1403برید زندگی کنید
3 آذر 1403مطالب پربازدید