اعتراض معاون رئیس جمهور به تصویب و اجرای قانون ممنوعیت پوشش اسلامی در مدارس دولتی فرانسه
18 شهریور 1402 1402-06-22 9:50اعتراض معاون رئیس جمهور به تصویب و اجرای قانون ممنوعیت پوشش اسلامی در مدارس دولتی فرانسه
- متادخت
- 18 شهریور 1402
- 12:44 ق.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، طی نامهای خطاب به دبیر کل سازمان ملل متحد، رئیس شورای حقوق بشر و رئیس کمیسیون مقام زن نسبت به «تصویب و اجرای قانون ممنوعیت پوشیدن لباس اسلامی برای دختران در مدارس دولتی فرانسه» اعلام اعتراض کرده و آن را ناقض اصول بنیادین و اساسی حقوق بشر و حقوق اساسیِ جامعه چندمیلیونی مسلمان فرانسه برای بیان آزادانه عقاید و انجام اعمال مذهبی دانست و خواستار تضمین آزادیهای فردی و مذهبی در نظام آموزشی فرانسه شد.
متن نامه معاون رئیس جمهور به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای آنتونیو گوترش، دبیر کل محترم سازمان ملل متحد
جناب آقای والکاو بالک، رئیس محترم شورای حقوق بشر
سرکار خانم ماتو جوینی، رئیس محترم کمیسیون مقام زن
موضوع: تصویب و اجرای قانون ممنوعیت پوشیدن لباس اسلامی برای دختران در مدارس دولتی فرانسه
چنانکه مستحضر هستید، در روزهای اخیر گزارشاتی مبنی بر اجرایی کردن قانون منع ورود دختران مسلمان با پوشش اسلامی به مدارس فرانسه واصل گردیده است. اینجانب بهعنوان معاون رئیس جمهوری اسلامی ایران در امور زنان و خانواده، ضمن ابراز نگرانی، اعتراض خود را نسبت به اجرای این قانون که ناقض اصول بنیادین و اساسی حقوق بشر و حقوق اساسیِ جامعۀ چندمیلیونیِ مسلمان فرانسه برای بیان آزادانۀ عقاید و انجام اعمال مذهبی است، اعلام مینمایم. این اقدام، نه تنها موجبات نقض آزادیهای فردی و آزادیهای مذهبی را فراهم کرده، بلکه فشار حداکثری و آزار و اذیت اقلیتهای دینی را در پی خواهد داشت.
حق بر آموزش یکی از حقوق مصرح در اسناد بینالمللی از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر و سایر اسناد مورد تأکید سازمان ملل از جمله میثاقین، کنوانسیون حقوق کودک، کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان و اهداف توسعه پایدار بوده و بیم آن میرود که در پی اجرای ممنوعیت پوشش اسلامی، حق بر تحصیل زنان و دختران مسلمان را با چالش مواجه کند.
بر این باورم که محرومیت دختران مسلمان از حق پوشیدن حجاب، که بخشی اساسی از باورهای مذهبی آنهاست، منجر به شرایطی شود که آنها را مجبور به انتخاب بین مذهب و تحصیل نماید و بسیاری به خاطر اعتقاداتی که جزئی از زندگیشان است، ترک تحصیل را برگزینند. این محدودیت، در تضاد با اصول فراگیری و دسترسی برابر به آموزش برای همه است.
توجه شما را به این امر جلب میکنم که حکم حجاب در اسلام در راستای امنیت زنان و برای فعالیت وسیعتر اجتماعی پایه گذاری گردیده است لذا:
1- پوشش حجاب برای دختران نوعی ایمنی در برابر آزار و خشونت جنسی را به ارمغان میآورد. وفق تعالیم والای دین مبین اسلام، پوشیدن حجاب بهعنوان یک کد پوشش (dress code) برای احترام افزون به زنان و حمایت از سلامت آنان است.
2- پوشش حجاب یک فرم اجتماعی است که به اذعان بسیاری از ادیان موجب حمایت از خانواده و حفظ آن از تزلزل و ناپایداری میگردد.
3_ از منظر اسلام، حجاب سازوکاری ایمن برای تسهیل حضور سالم زنان و دختران در همه عرصههای اجتماعی است. بسیاری از زنان مسلمان حجاب را بهعنوان نمادی از اقتدار و توانمندی و بهعنوان راهی برای اعمال اختیار بر جسم و هویت خود، انتخاب کردهاند. ممنوعیت حجاب، نهتنها آزادی فردی آنها را محدود میکند، بلکه عواقب زیانباری بر تمامیت جسمی و روانی آنها بهجای میگذارد.
اینجانب با ابراز مجدد نگرانی خود از وضعیت فرانسه، از سازمان ملل متحد و سازوکارهای گوناگون آن میخواهم تا با پرهیز از استانداردهای دوگانه، ضمن یادآوری لزوم پایبندی این کشور به تعهدات حقوق بشری خود، از تمامی ظرفیتهای موجود در راستای تضمین آزادیهای فردی و مذهبی در نظام آموزشی استفاده نمایند.
مجدداً تأکید مینمایم ضروری است که دولت فرانسه این ممنوعیت را مورد بازنگری و تجدیدنظر قرار دهد و سیاستهای خود را با بند3ماده 1منشور ملل متحد، قواعد عرفی و اصول حقوق بشر از جمله ماده 18 و 19 اعلامیه جهانی حقوق بشر و بند 1 و 2 ماده 18 و نیز بند 1 و 2 ماده 19 میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی، همسو نماید. پیشاپیش از توجه شما به این موضوع مهم تشکر میکنم.
با احترام؛ انسیه خزعلی، معاون رئیس جمهوری اسلامی ایران در امور زنان و خانواده
مطالب مرتبط
نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
دومین نشست تخصصی «زن، مقاومت، رسانه» با بررسی مشارکتهای اجتماعی سیاسی زنان و واکاوی چهره زن مسلمان در رسانههای غربی روز سه شنبه ۲۲ آبان ماه با مشارکت فرهنگسرای خانواده در خانه اندیشهورزان برگزار شد.
واکنش مهاجرانی به اظهارات نتانیاهو درباره زنان ایرانی
فاطمه مهاجرانی درباره اظهارات اخیر نتانیاهو درخصوص زنان ایرانی تاکید کرد: چطور میتوانی نام از زندگی بیاوری؟! تو اصلاً زندگی را نمیفهمی، نام تو مرگ است، نام تو نام زندگی نیست؛ زن مظهر لبخند و زیبایی خداست؛ تو سراسر زشتی هستی.
واکنش مهاجرانی به اظهارات نتانیاهو درباره زنان ایرانی
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در پاسخ به توئیتی پیرامون قطعی برق صنایع نوشت: اسناد و دادههای قابل توجهی در دولت موجود است که بی برقی چندسال اخیر، فشار بی امانی بر صنعت و تولید وارد کرده. بر اساس هماهنگیها در پاییز قطع برق صنایع و شهرک های صنعتی نخواهیم داشت، اگر روند تامین سوخت نیروگاهها به خوبی پیش برود، امیدواریم در زمستان هم قطع برق صنایع را شاهد نباشیم.
نمایشگاه اسوه گیلان جلوهای از توانمندی های زنان است
مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور گفت: نمایشگاه اسوه بسیج گیلان جلوهای از توانمندیهای زنان است.
سفر بهروزآذر به تایلند؛ سیاستهای ایران در توانمندسازی زنان
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در تایلند گفت: دولت برنامههایی در راستای توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی زنان برای حمایت از خانواده به ویژه خانوادههایی که زنان سرپرست آن هستند، دارد.
راهبرد حضرت فاطمه (س) برای هدایت جامعه
راهبردی که در تمام اقدامات و فعالیتهای فاطمه زهرا (س) به چشم میآید، «هدایتگری» است. هدایتگری در تمام وجوه سیره آن حضرت، نقش محوری را برعهده دارد. نگاهی به گنجینه روایی باقی مانده از حضرت فاطمه(س) نشان میدهد که آن حضرت، حتی در سختترین و بحرانیترین مواقع با کلامشان به مردم راه رستگاری را نشان میدادند.
اعتراض معاون رئیس جمهور به تصویب و اجرای قانون ممنوعیت پوشش اسلامی در مدارس دولتی فرانسه
18 شهریور 1402 1402-06-22 9:50آخرین مطالب
هوش مصنوعی و عدالت جنسیتی
30 آبان 1403ام غانم
30 آبان 1403نقش زنان در حوزه مقاومت بر اساس مدلهای اسلامی
30 آبان 1403مطالب پربازدید