مغایرت موادی از لایحه عفاف و حجاب با سیاستهای کلی
1 آبان 1402 1402-08-01 15:14مغایرت موادی از لایحه عفاف و حجاب با سیاستهای کلی
- متادخت
- 1 آبان 1402
- 1:10 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام مصوبه مجلس برای لایحه «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» را بررسی کرد و موادی از آن را با سیاستهای کلی نظام قانونگذاری مغایر دانست.
در این جلسه ابتدا تبصره ۲ ماده ۳۶ لایحه «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» که در گزارش دفتر هیئت عالی نظارت بر اساس بررسیهای نظارتی کمیسیون تخصصی دبیرخانه مجمع دارای ابهام و مغایر جز ۳ بند ۹ سیاستهای کلی نظام قانونگذاری شناخته شده بود در دستور قرار گرفت.
وزیر کشور و نماینده مجلس شورای اسلامی توضیحاتی درباره هدف قانونگذار و نیز مغایرت نداشتن این تبصره با سیاستهای کلی ارائه کردند. اعضای هیئت عالی نظارت این تبصره از ماده ۳۶ را دارای ابهام و مغایر با سیاستهای کلی تشخیص ندادند.
مغایرت ماده ۴۱ لایحه عفاف و حجاب و تبصرههای آن با سیاستهای کلی قانونگذاری
در ادامه تبصرههای ماده ۴۱ لایحه مصوب مجلس در دستور بررسی قرار گرفت. تبصره ۱ ماده ۴۱ اظهار میکند: «صداوسیما نمیتواند اشخاصی را که به دلیل ارتکاب جرایم موضوع این ماده پرونده آنها در محاکم در حال رسیدگی است یا محکوم شدهاند، تا پایان مدت محرومیت به برنامههای تلویزیونی دعوت کرده یا با آنها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم قرارداد منعقد کند.» تبصرههای ۲ و ۳ این ماده نیز دارای مغایرتهایی هستند که دفتر هیئت عالی نظارت براساس بررسیهای نظارتی – کارشناسی کمیسیون تخصصی دبیرخانه مجمع، این تبصرهها را از این جهت که صداوسیما و سایر دستگاههای مجری آن طریقی برای آگاهی از پروندههای در جریان و محکومیتهای قبلی اشخاص ندارند دارای ابهام و مغایر سیاستهای کلی نظام قانونگذاری دانسته بود.
پس از توضیحات وزیر کشور به عنوان نماینده دولت و نماینده مجلس شورای اسلامی، برخی اعضای هیئت عالی نظارت، نظرات خود را در مخالفت و موافقت با نظر دفتر هیئت عالی نظارت بیان کردند. سپس اعضای هیئت عالی ماده ۴۱ و تبصرههای آن را دارای ابهام دانستند و از این حیث مغایر جز ۱ بند ۹ سیاستهای کلی نظام قانونگذاری شناخته شد.
مغایرت جرمانگاری مواد ۵۸ و ۵۹ لایحه عفاف و حجاب با سیاستهای کلی قانونگذاری
اعضای هیئت عالی نظارت در بررسی مواد ۵۸ و ۵۹ لایحه عفاف و حجاب، نظرات موافق و مخالف خود با دیدگاه دفتر هیئت عالی نظارت که این مواد را به دلیل به کاربردن برخی واژگان مبهم که برای آنها جرمانگاری شده است، مغایر جز ۳ بند ۹ سیاستهای کلی نظام قانونگذاری شناخته بود، بیان کردند و واژگان یادشده را دارای ابهام و جرمانگاری آن را مغایر سیاستهای کلی نظام قانونگذاری دانستند.
مغایرت حدود ضوابط پوشش مردان در اماکن عمومی با سیاستهای کلی قانونگذاری
تبصره ۲ ماده ۴۷ این مصوبه درباره حدود و ضوابط پوشش مردان در اماکن عمومی از این منظر که برخی الفاظ به کار رفته در آن دارای ابهام است و اطلاق آن به کلیه اماکن عمومی از جمله میادین و باشگاههای ورزشی که الزاماً باید از پوششهای مخصوص استفاده کنند، را در برمیگیرد، رسیدگی شد که پس از اظهارات نماینده مجلس و نماینده دولت و اظهار نظر اعضای هیئت نظارت، از حیث ابهام در حدود پوشش و اطلاق آن، مغایر بندهایی از سیاستهای کلی نظام قانونگذاری دانسته شد.
در ادامه جلسه ایراد کمیسیون تخصصی مجمع به تبصره ماده ۱۸ این مصوبه مجلس مورد رسیدگی قرار گرفت. دفتر هیئت عالی نظارت تبصره این ماده را از جهت قابلیت اجرا نداشتن و نیز نداشتن شفافیت و ابهام، مغایر سیاستهای کلی نظام قانونگذاری دانسته بود، که پس از بحث و بررسی، مغایر سیاستهای کلی تشخیص داده نشد.
مطالب مرتبط
نقش تصمیم گیری زنان در محیط زیست باید افزایش یابد
شهردار کرمانشاه با بیان اینکه زنان توجه ویژه ای به محیط زیست دارند گفت: اما نقش آنان در مالکیت و تصمیم گیری پایین است که باید افزایش یابد.
لالایی مادرانه در عصر فناوریهای دیجیتال چه میشود؟
از قدیم و ندیم کودکان با « قصه لالاییهای » شبانه مادر به خواب میرفتند، مادران نسل به نسل این قصه لالاییها را که بیشتر داستانها حماسی و یا اجتماعی بومی مناطق خود بود برای نوزادان و کودکان خود با لحنی آرام و دلنشین میخوانند که به عقیده آنها رویکرد تربیتی داشت اما در گذر زمان مادرانی هستند که خود به دلیل ناآشنایی از ظرفیت لالاییها ، از بازگو کردن آن برای کودکانشان باز ماندهاند.
همکاری اسکاپ و ایران برای مقابله با ریزگردها و توانمندسازی زنان
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و دبیرکل اسکاپ، تفاهم کردند در خصوص مقابله با بلایای طبیعی و زیست محیطی و همچنین توانمندسازی زنان همکاری کنند.
دعوت از ۲۰ بازیکن به اردوی تیم ملی فوتسال زنان
کادرفنی تیم ملی فوتسال زنان اسامی ۲۰ بازیکن دعوت شده به اردوی این تیم را اعلام کرد.
طلاق، بیشترین آسیب روحی برای زنان را رقم میزند
طلاق یکی از آسیبهایی است که اگر برای حین و بعد از آن برنامهریزی مناسبی نشود، زمینه آسیبهای بزرگتری را فراهم میکند. یکی از بزرگترین آسیبهای طلاق، ضربه روحی است که اغلب خانمها را در گیر میکند. به همین خاطر برنامه سیاستگذاران بهخصوص معاون زنان در این زمینه بسیار مهم و اثرگذار است.
کمیته اندیشهورز ورزش بانوان در قم آغاز به کار کرد
نخستین جلسه کمیته اندیشهورز ورزش بانوان استان قم با هدف ترویج فرهنگ ورزش و افزایش مشارکت زنان در فعالیتهای ورزشی برگزار شد؛ این نشست با حضور مدیرکل ورزش و جوانان، بانوان متخصص و مسئولان شهری، به بررسی برنامههای عملیاتی پرداخت.
مغایرت موادی از لایحه عفاف و حجاب با سیاستهای کلی
1 آبان 1402 1402-08-01 15:14آخرین مطالب
مرد و زنِ همراه، خانواده متعادل
3 آذر 1403برید زندگی کنید
3 آذر 1403مطالب پربازدید