چشم بند خواننده ترکیه بر روی خشونت علیه زنان کشورش

چشم بند خواننده ترکیه بر روی خشونت علیه زنان کشورش در حالی خواننده مشهور ترکیه خطاب به رئیس جمهور منتخب ایران خواستار کاهش خشونت علیه زنان ایرانی شده که معتقد است اوضاع زنان کشورش خوب است!
به گزارش متادخت، طبق آمار رسمی ترکیه بیش از هزار زن ترکیه‌ای طی دو سال اخیر در این کشور کشته شده‌اند، به صورتی که نحوه مرگ ۸۰۵ زن ترکیه‌ای نیز، مشکوک بوده و ظن قتل در مورد آن‌ها وجود دارد. با این وجود خواننده مشهور ترکیه ماهسون کیرمیزی گول خطاب به رئیس جمهور منتخب ایران مسعود پزشکیان می‌گوید که بزرگ‌ترین درخواست من از شما انجام اصلاحاتی است که «زندگی زنان ایرانی را بهبود بخشد و از آن‌ها در برابر خشونت محافظت کند»، اگر این کار را کنید، قول می‌دهم در بزرگ‌ترین ورزشگاه ایران کنسرت رایگان اجرا کنم.
پیش از این کنوانسیون بین‌المللی منع خشونت علیه زنان مشهور به کنوانسیون استانبول در ۱۱ مه سال ۲۰۱۱ طی نشستی با حضور وزرای کشورهای عضو شورای اروپا به امضا رسید، منتها ترکیه در ۲۰ مارس سال ۲۰۲۱ از این کنوانسیون خارج شد که یکی از تبعات آن افزایش خشونت علیه زنان ترکیه است.
بر اساس داده‌های گزارش «خط امداد اورژانس علیه خشونت خانگی» ترکیه سن زنان قربانی خشونت خانگی این کشور بین ۱۵ تا ۷۵ سال متغیر است و ۵۰ درصد از خشونت علیه زنان این کشور توسط همسران آن‌ها رخ می‌دهد.
از سویی دیگر براساس گزارش کمیسیون اروپا در سال ۲۰۲۳، از هر ۳ زن در سراسر اتحادیه اروپا و در سطح جهان، یک نفر حداقل یک‌ بار در زندگی خود خشونت فیزیکی یا جنسی را تجربه کرده است. این در حالی است که طبق آماری که Oecd(سازمان همکاری اقتصادی و توسعه) منتشر کرده، کشورهای ترکیه، آمریکا و نیوزلند در صدر رتبه‌بندی آماری هستند که در مورد موضوع خشونت علیه زنان در جهان منتشر شده است.
فعال سیاسی زهرا زمرد می‌گوید که «حقوق زنان و دختران در قوانین ترکیه به اندازه کافی تضمین شده است»، در حالی که کنوانسیون استانبول بر برابری جنسیتی و عدم تبعیض بر مبنای گرایش جنسی تاکید دارد. اما از سویی دیگر فعال سیاسی غمزه آک قوش ایلگزدی با اشاره به وجود ضعف در رویکردهای سیاسی و ساختار قضایی ترکیه می‌گوید که «ابعاد ترسناک خشونت علیه زنان در ترکیه نگران‌کننده است و باید به سرعت اقدامات احتیاطی انجام شود».
فعالان زن معتقدند که ترکیه برای مقابله با خشونت علیه زنان، خلا قانونی ندارد، اما مسأله اینجاست که به طور کامل اجرا نشده است. همچنین بازگشت این کشور به کنوانسیون استانبول که همان کنوانسیون جهانی منع خشونت علیه زنان و کودکان است، می‌تواند به کاهش قابل توجهی از خشونت علیه زنان ترکیه منجر شود.
منبع: فارس

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط