خدمت خاص شهید تهرانیمقدم به زنان هیمالیانورد ایرانی
28 آبان 1403 1403-08-28 14:43خدمت خاص شهید تهرانیمقدم به زنان هیمالیانورد ایرانی
- متادخت
- 28 آبان 1403
- 1:13 ب.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، خانمها «فرخنده صادق» و «لاله کشاورز» نخستین زنان ایرانی هستند که به قله اورست صعود کردهاند و شهید حسن تهرانی مقدم نقش ویژهای در سازماندهی و حمایت همه جانبه از آنان داشته است.
ناصر شهسواری از پیشکسوتان ورزشی کشورمان با تأکید بر اینکه شهید حسن تهرانی مقدم در عرصه مدیریت و سازماندهی ورزشی شخصی تحول آفرین بود در گفتوگو با ایسنا، برای نخستین بار درباره ماجرای نخستین صعود بانوان ایرانی به قله اورست روایت کرد: تا به حال درباره مدیریت صنعت موشکی حسن روایتهای بسیاری شنیدهایم، اما جالب است بدانید که ورزش یکی از دغدغهها اصلی حسن بود و نکته اصلی این است که در زمانی که مدیریت ورزشی میکرد افراد کمی از مدیران آگاه بودند که او یک نظامی است، و کسی نمیدانست که حسن تهرانی مقدم چه جایگاهی در صنعت موشکی کشورمان دارد تا اینکه او به شهادت رسید.
شهسواری گفت: حسن در تمامی صحنههای ورزشی علاوه بر این که یک ورزشکار حرفهای بود، تواضع و فروتنی را سرلوحه کار خود کرده بود و هیچگاه نمی خواست تا اسمش مطرح شود. حتی زمانی که یک رکورد تاریخی در رابطه با صعود به قله دماوند را در جهان به ثبت رساند این کار را به پای خودش ننوشت.
وی ادامه داد: ما در کنار او یک سال برنامه ریزی کردیم و توانستیم در سال ۱۳۸۰ تعداد ۵۰۰۰ کوهنورد را از سراسر استانها آموزش و تمرین بدهیم تا برای صعود به قله دماوند آماده بشوند و در نهایت سال ۱۳۸۱ همزمان با سالروز ولادت حضرت زهرا(س) این رکود ثبت شد. در آن زمان حسن به ما گفت که هیچ یک از پاسداران نباید مصاحبه انجام بدهند و رییس وقت فدراسیون کوهنوردی این مصاحبه را انجام داد. نکته قابل توجه دیگر این بود که در این صعود ۸۰ بانوی ایرانی هم موفق به بام ایران شدند.
خانمها «فرخنده صادق» و «لاله کشاورز» در تاریخ ۹ خردادماه ۱۳۸۴ موفق به فتح قله ۸۸۵۰ متری اورست شدند. این صعود سه ماه به طول انجامید. این دو بانو بر فراز قله اورست پرچم میهنمان و بیرق «السلام علیک یا فاطمه الزهرا» را در دست داشتند. حسن شخصا پس از این صعود از بانوان کوهنورد ایرانی در فرودگاه استقبال کرد که خبرگزاری ایسنا این حضور تاریخی را به ثبت رسانده است
شرایط سخت آبوهوایی در زمان صعود این دو زن ایرانی کوهنورد به اورست بیسابقه بود و بسیاری از تیمهای دیگر نتوانستند به قله برسند. در آن سال فصل صعود تقریبا ۲ برابر زمان معمول طول کشید. بااینحال، حاکم شدن سه روز هوای نسبتاً مناسب در نهایت باعث شد تا تیم ایران و چند تیم دیگر موفق شوند به قله صعود کنند.
این دستاورد تاریخی نهتنها برای این دو زن قهرمان، بلکه برای تمامی زنان ایرانی، بهعنوان نمادی از قدرت و استقلال بود. فرخنده صادق و لاله کشاورز با تلاش فراوان و غلبه بر دشواریهای طاقتفرسا، توانستند پرچم ایران را بر فراز بلندترین قله جهان برافرازند و جهان را با تواناییها و استعدادهای زنان ایرانی آشنا کنند. آنها با این صعود بینظیر، راه را برای نسلهای آینده زنان ایرانی در کوهنوردی هموار کردند و اثبات کردند که هیچ مانعی نمیتواند جلوی اراده آهنین زنان را بگیرد.
منبع: ایسنا
مطالب مرتبط
تیم ملی فوتسال زنان حال و روز خوبی ندارد
به گزارش متادخت، در حالی که تیم ملی فوتسال زنان کشورمان اوایل سال آینده باید در انتخابی جام جهانی 2025 شرکت کند، فدراسیون فوتبال هیچ برنامه مناسبی برای این تیم ندارد.به گزارش فوتبالز تیم ملی فوتسال زنان کشورمان با ۲ عنوان قهرمانی در آسیا در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۸ به عنوان یکی از قدرتهای فوتسال زنان در این قاره شناخته شده است. بعد از قهرمانی ملی پوشان در سال 2018 فدراسیون فوتبال تاکید به ادامه این راه و حمایت های همه جانبه از این تیم را در دستور کار خود قرار داده بود که کمتر کسی باور میکرد این تیم یک روزی اینگونه به حال خود رها شود.ظاهرا مسئولان فدراسیون فوتبال مثل همیشه بعد از هر قهرمانی و گرفتن عکس یادگاری، تبلیغات و… با تیم های قهرمان، دیگر کاری ندارند تا تورنمنت بعدی که عنوانی را بدست آورند. البته با شیوع کرونا چالشها و موانع جدی برای این تیم از قبیل لغو مسابقات، اردو و …به وجود آورد اما بی توجهی فدراسیون فوتبال بعد از کرونا نسبت به این تیم همچنان ادامه داشته در حالی که تیم های رقیب در آسیا در حال آماده سازی خود بودند.در حال حاضر، تیم ملی فوتسال زنان کشورمان حال و روز خوبی ندارد البته زنگ خطر برای این تیم بعد از تورنمنت چین زده شد اما ظاهرا تاج ریاست فدراسیون فوتبال همچنان در باد قهرمانی در آسیا بوده و گوش شنوایی برای این موضوع ندارد.در حال حاضر برگزاری یک بازی دوستانه با تیمهای برتر آسیا و جهان برای ملی پوشان کشورمان به یک آرزو تبدیل شده است، این در حالی که برگزاری بازیهای تدارکاتی با تیمهای مطرح دنیا میتواند به ارتقای سطح فنی و تاکتیکی بازیکنان کمک کند و آنها را با سبکهای مختلف بازی آشنا سازد. منبع: فارس
توسعه زیرساختهای حوزه زنان روی مدار صعود قرار گرفت | با تصمیم شورا خدمت رسانی به بانوان مطلوبتر می شود
با موافقت شورای شهر تهران اداره کل زنان و امور خانواده شهرداری تهران به مرکز زنان و خانواده تبدیل شد.
چین: مسئله زنان بخش کوچکی از مشکلات افغانستان است
نماینده ویژه چین برای افغانستان اظهار داشت مسئله زنان بخش کوچکی از مشکلات افغانستان است و برای تأمین حقوق بشر، باید به مسئله فقر، گرسنگی و قحطی در این کشور رسیدگی شود.
عوارض کمبود یک ویتامین مهم در زنان
ویتامین D در سلامت زنان نقش بسیاری دارد. کمبود آن باعث ابتلا به برخی بیماریها میشود. تضعیف سیستم ایمنی بدن، ابتلا به بیماریهای واگیردار، کمردردهای صبحگاهی، دردهای شدید در دوران قاعدگی، ریزش مو و برخی بیماریهای روحی ناشی از کمبود این ویتامین در زنان است.
سهم زنان از عضویت هیئت علمی در کدام استانها بیشتر است
براساس آمار آموزش عالی بهترتیب استانهای کرمان، خراسان شمالی و هرمزگان بیشترین سهم اعضای هیئت علمی تماموقت زن را در بین استانهای کشور داشتهاند.
خدمت خاص شهید تهرانیمقدم به زنان هیمالیانورد ایرانی
شهید تهرانیمقدم پس از این صعود هماهنگ کرد تا هردو بانوی کوهنورد با مقام معظم رهبری دیدار کنند. این زنان همچنین به عنوان نخستین بانوان صعود کننده اورست در منطقه خاورمیانه شناخته میشوند.
خدمت خاص شهید تهرانیمقدم به زنان هیمالیانورد ایرانی
28 آبان 1403 1403-08-28 14:43آخرین مطالب
شکاف جنسیتی در هوش مصنوعی
28 آبان 1403تیم ملی فوتسال زنان حال و روز خوبی ندارد
28 آبان 1403چین: مسئله زنان بخش کوچکی از مشکلات افغانستان است
28 آبان 1403عوارض کمبود یک ویتامین مهم در زنان
28 آبان 1403مطالب پربازدید