24 درصد اختراعات کشور به زنان تعلق دارد
29 آبان 1403 1403-08-29 13:2124 درصد اختراعات کشور به زنان تعلق دارد
- متادخت
- 29 آبان 1403
- 11:09 ق.ظ
- No Comments
به گزارش متادخت، زهرا بهروز آذر در اولین همایش ملی کارآفرینی و کسب و کار زنان در دانشگاه تربیت مدرس گزارشی از تاریخچه کارآفرینی در دنیا و ایران ارائه داد و گفت: کارآفرینی در دنیا عمر طولانی ندارد این موضوع قرن ۱۷ میلادی در دنیا مطرح شد. به طوریکه اولین بار به پیمانکار ساختمان سازی بعدها ژنرال ارتش و تصمیم گیرندههای نظامی، رهبران ارکستر و … کارآفرین گفته میشد. بر این اساس از قرن ۱۷ نشانههای کارآفرینی بهطور رسمی در کشورها مطرح شد.
وی در ادامه تصریح کرد: کارآفرینی در ایران بسیار دیرتر از سایر کشورهای دنیا مطرح شد. یعنی سال ۱۳۸۰ این موضوع به صورت رسمی عنوان شد پس از آن این موضوع حتی در دانشگاهها به عنوان یک رشته تعریف شد. به طوریکه تحولات فوقالعادهای در کشور رخ داد و اولین رشته کارآفرینی در دانشگاه تهران بهعنوان یک رشته بینرشتهای راه اندازی شد.
معاون زنان و امور خانواده رییس جمهور خاطرنشان کرد: امروزه مفهوم کارآفرینی در حوزههای مختلف اعم از اقتصاد، روانشناسی، فرهنگ، جامعه شناسی و حتی ادیان مطرح است. در سیر تکاملی که اندیشه کارآفرینی شکل گرفت این مقوله در حوزه زنان نیز مطرح شد؛ چرا که در کارآفرینی از نظر عملکرد، انگیزه، دسترسی منابع و … بین زنان و مردان تفاوت وجود دارد.
این استاد دانشگاه تهران یادآور شد: یکی مهمترین تفاوت کارآفرینی زنان با مردان بحث انگیزه است. در واقع انگیزه مردان در امر کارآفرینی دغدغه معاش، افزایش ثروت و … است؛ اما عموم زنان در تمام دنیا تمایل جدی دارند از این کسب وکار برای تقویت بنیان خانواده استفاده کنند. زن برای اینکه خانواده خود را دوست دارد میخواهد در کنار او باشد، تلاش میکند نقش ایفا کند.
معاون زنان و امور خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: مهمترین انگاره حوزه کارآفرینی زنان در دولت چهاردهم این است که بتوانیم خط و مشیهای جوان در این زمینه ترسیم کنیم. در واقع تقویت انگیزه مهمترین موضوع این عرصه است. همچنان که عنوان شد در بحث چگونگیهای ورود به کارآفرینی بین زنان و مردان تفاوت وجود دارد، مردان راحتتر میتوانند منابع و سرمایه این کارآفرینی را فراهم کنند، اما این اتفاق برای دختران و زنان اتفاق نمیافتد؛ بنابراین دختران تحصیل کرده برای ورود به کارآفرینی با مشکل سرمایه مواجه میشوند. حتما دولت به این موضوع توجه دارد دنبال راهکارهای هستیم تا دسترسی زنان در تامین منابع مالی کارآفرینی را تقویت کنیم. اگرچه از نظر قانونی تبعیضی در دسترسی به این منابع بین زنان و مردان نداریم؛ اما انگارههای فرهنگی در این زمینه مشکلات و موانعی ایجاد میکند.
وی اظهار کرد: ۶۱ درصد ورودی دانشگاههای ما دختران هستند و بیش از ۲۴ درصد اختراعات کشور توسط زنان است، این در حالی است که میانگین جهانی اختراعات زنان ۱۷ درصد است.
این مقام مسئول گفت: متاسفانه در حوزه استارتاپی صرفا ۱۲ درصد مدیریتها و کارآفرینیهای این عرصه توسط زنان صورت میگیرد امید ما این است تا پایان ۴ سال دولت چهاردهم حضور زنان در کسب وکار را به ۳۰ درصد برسیم و دانشگاهها باید نحوه رسیدن به این هدف و چگونگی رفع منابع را اعلام کند.
منبع: خبرگزاری دانشجو
مطالب مرتبط
زنان در کدام جهاد حضور و عاملیت دارند؟
پژوهشگر فقه زنان با اشاره به توسعه مفهومی جهاد گفت: رهبر معظم انقلاب تعریف گستردهتری از جهاد ارائه کردند و فرمودند که جهاد لزوماً نباید در قتال و جنگ باشد و برای اعتلا اسلام اقدامات دیگری هم باید انجام داد که در اصطلاح به آن جهاد کبیر میگویند که زنان نیز در آن عاملیت دارند.
سهم زنان از عضویت هیئت علمی در کدام استانها بیشتر است
براساس آمار آموزش عالی ایران در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ بیشترین و کمترین سهم اعضای هیئت علمی تماموقت زن بین استانهای کشور اعلام شد، استانهای کرمان، خراسان شمالی و هرمزگان بیشترین سهم اعضای هیئت علمی تماموقت زن را در بین استانهای کشور داشتهاند در این بین استان تهران در رتبه ششم قرار دارد.
تراکتور به لیگ زنان پیوست
به گزارش “ورزش سه”، از مدتی قبل با الزام کنفدراسیون فوتبال آسیا برای تیمداری تیمهای حرفهای در پرونده مجوز حرفهای، باشگاه تراکتور نیز موفق شد مراحل آخر مجوز را طی کند.
زنان تاثیرپذیری بیشتری از عوامل فرهنگی در فرزندآوری دارند
پژوهشگر مطالعات استراتژیک امنیت ملی گفت: زنان، تأثیرپذیری بیشتری از عوامل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی تمایل نداشتن و اقدام به فرزندآوری نسبت به مردان دارند.
24 درصد اختراعات کشور به زنان تعلق دارد
معاون زنان و امور خانواده رییس جمهور با بیان اینکه بیش از ۲۴ درصد اختراعات کشور توسط زنان است، گفت: متاسفانه در حوزه استارتاپی صرفا ۱۲ درصد مدیریتها و کارآفرینیهای این عرصه توسط زنان صورت میگیرد، امید ما این است تا پایان ۴ سال دولت چهاردهم حضور زنان در کسب و کار را به ۳۰ درصد برسیم.
زنان مجاهد در عرصههای مختلف پایهای محکم برای نظام بودند
مشاور امور بانوان فرمانداری ویژه شهرستان ملایر گفت:زنان پیشرو و مجاهدی به عرصههای مختلف اجتماعی و سیاسی گام نهادند که هر یک به نوعی ستون و پایهای محکم برای نظام و جنگ بودند.
24 درصد اختراعات کشور به زنان تعلق دارد
29 آبان 1403 1403-08-29 13:21آخرین مطالب
زنان در کدام جهاد حضور و عاملیت دارند؟
29 آبان 1403تراکتور به لیگ زنان پیوست
29 آبان 140324 درصد اختراعات کشور به زنان تعلق دارد
29 آبان 1403مطالب پربازدید